Jump to content

bobletrond

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

bobletrond's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kan nok bestille N32C, men må nok bestilles og vil nok ta tid å få hit opp, må gå med båt. N320 har de på lager så det kan jeg hente i morgen.
  2. Kikket på det, men N320 og N330 er ikke i tabellen for Magnum, bare 44 Special. Siden N340 gav ubrent krutt i med 6,5gr i Special hylse, så antar jeg at jeg vil få det samme med Magnum hylse....? Kan vel også prøve med litt mer krymp... Siden jeg har ei lett kule vil jeg anta at N32C er å foretrekke, men antar at jeg ikke får tak i dette her på Svalbard......
  3. Takker for gode tilbakemeldinger Da blir det innkjøp av N320, og eventuelt Cowboy krutt N32C hvis jeg får tak i. Har vurdert å prøve N320 til mine 45ACP også, så det passer bra. Har vel kommet frem til at litt slappere ladning så er ikke N340 egnet. Da har jeg tydelig ei litt lette kuler (200gr), tolker det da dit hen at jeg må litt opp med kruttmengden i forhold til tyngre kuler. Tror jeg da starter med 7gr N320 og setter kula normalt i Magnumhylsene, Frontier kulene har krympespor og da er egentlig settedybden grei. Max ladning i 44special med N320 og 200gr kule er i tabellen til Vihtavouri oppgitt til 6,9gr, og dette gir ca 300m/s. Startlading i magnumhylse er 10gr, og dette gir ca280m/s så jeg kan trolig lade opp mot dette uten at jeg kommer opp i 700joule. Er klar over at hastigheten bestemmes av mange faktorer og varierer fra våpen til våpen, så skal jeg lade helt opp mot grensa så må jeg bruke kronograf for å være sikker, og ikke bare gå etter tabeller.
  4. Her en S&W 629 5" Classic som jeg vil lade svake ladninger til i Magnum hylser. Grunnen er at vi har begrensninger i annslagsenergi og kuletype vi kan bruke på innendørse banen vår. Max cal45, ikke over 700Joule, ikke mantlede kule eller Magnum ladning er vel teksten i godkjenningen. Skyter normalt med 44special med blykule, men det blir dyrt å kjøpe. Har ladet litt selv og har prøvd meg litt frem, startet med 6,5gr N340 med Frontier 200gr kule i 44Special hylse, dette følte jeg ble litt svakt og jeg fikk litt slagg/rester, endte opp med 7,3gr N340. Har lite tilgang til Special hylser, men har mange Magnum, er det noen som har ladedate slik at jeg kan lade tilsvarende 44 Special i Magnum hylse? Hva skjer hvis jeg bruker samme ladedata, men setter kula veldig dypt i Magnum hylse? Noen som har prøvd dette? Jeg er en veldig fersk hjemmelader og motar alle gode tips med stor takk. (Har kjøpt og lest Ladeboka flere ganger før jeg startet med lading).
  5. Hei Jeg er ny her og har nå både søkt og lest litt på forumet, masse god informasjon å finne. Jeg har startet med hjemmelading og har lest meg opp både her og i Ladeboka. Har nå ladet både 45ACP og 44SP, og har nå kommet til det stadiet at jeg er i manko for hylser. Fant en link til firma i USA solgte hylser som var skutt en gang, dvs skrapmetall. Trodde jeg hadde lagret linken, men nå finner jeg ikke igjen. Noen som har firma å anbefale? Link? (PS, bor på Svalbard så moms og Toll ved import er ikke noe problem)
×
×
  • Create New...