Jump to content

omeidesen

Members
  • Posts

    87
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by omeidesen

  1. Kan noen med QL sjekke noen ladninger med litt forskjellig krutt for meg. Tenker da spesielt på utgangshastighet, forbrenningsgrad, hylsefyll og trykk. 


    Kaliber: 6XC
    Bullet: 6mm 90 Grain Sierra Gameking FMJBT
    C.O.A.L.: 69,9mm
    Friflukt: 1mm
    Normahylser, 49,3gr H2O
    Løpsengde: 45cm
    Snurr: 1:8

     

    Takk på forhånd 

    Ole-Martin

  2. 20 timer siden, Mas-36 skrev:

    Kort løp og lang levetid på løpet? 6mm BR er valget.

    Fantastisk kaliber, men ugunstig når det kommer til mating tenker jeg. Har en Tikka T3 i MDT LSS-chassis. Kanskje det er enklere å modifisere de magasinene? 

     

    223 er òg et alternativ, men vil helst holde meg til ett sluttstykke, kjenner meg selg godt nok til at det blir bare rot. 

  3. Har per dags dato en Tikka Super Varmint i 6,5x55 og tenker på å kjøpe meg en til pipe fra Lothar Walther til rypejakta. Men er usikker på hvilket kaliber jeg skal gå for. Vil ha en kort pipe under 50cm og med tynn profil. Har til nå fundert meg frem til enten 243, 6XC eller 22-250. der sistnevnte tror jeg kan bli litt hissig. Helst kunne jeg tenkt meg 6XC, men utvalget og prisen av ferdigladet ammunisjon er ikke til å skryte av, derimot er det mer å velge mellom i 243. Hva kan jeg forvente når det kommer til levetid på disse to kalibrene? Er det noe annet i 6-6,5mm som egner seg bedre til korte lø og med høvelig levetid?

     

    Ole-Martin

  4. Vurderer å kjøpe Gopro til å filme jakta, både med hagle og rifle. Og så lurte jeg egentlig på hvilket av de mulige modellene som er mest hensiktsmessig til jakt? Da med tanke på batteritid, ekstra batteripakker og ikke minst kvalitet. Og har det seg slik at 3ern kan bruke ekstra store batteripakker?

  5. Hvor kort kan man kappe et 6,5 løp uten at det går ut over den praktiske prestasjonen ut til ~250-300m. Tenker da mest på kulebane og fart. Løpet er per nå 56cm, og tenker og evt. kappe det på 40-45cm. Hvor mye vekt vil jeg spare? Rifla vil ikke bli brukt til elg.

  6. Kan anbefale nevnte Nikon. Grei optikk, bortimot vanntett og måler nøyaktig. Det den ikke gjør, er og måle helt ut til oppgitt makslengde, men det ser ikke jeg på som ett problem, da jeg stortsett måler på hold under 300m. Knall og ha med seg i lomma på vinterjakt etter rype!

×
×
  • Create New...