Jump to content

jegerjente94

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

jegerjente94's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har elektronisk hørselsvern som man kan koble radio på. Kjøpte meg briller også, som jeg brukte på haglebanen under kurset.
  2. Takk for mange svar! Svippet innom finn.no og salgssiden her på kammeret i dag også. Brukte kvelden i går (når alle andre er ute på byn...) til å lese litt på nett om forskjellige rifler, litt med tanke på om der skulle dukke opp noe brukt der og da i butikk eller nett. Ser der er veldig mange som både har og skryter av sine remingtoner. Var jeg kanskje litt for rapp i min avvising av disse litt lenger oppe på siden? Men jeg følte liksom at den jeg fikk håndtere i butikken var bråkte i sluttstykket når jeg tok ladegrep, og at avtrekk var sånn "tja". Fant en pm i går om at jeg kunne gå inn på nett til j&f for de hadde pakke på remington med kikkert og lyddemper som lå innenfor budsjettet mitt. Noen med remington som har noen små råd og vink, eller er rugeren bankers?
  3. Har vel egentlig bestemt meg. Blir enten vanguard med trestokk eller hawkeye, og nytt. Tror det hadde vært enklere å finne noe brukt innenfor det jeg er ute etter, et verktøy til jakt, om jeg hadde tatt jegerprøven på våren i stedet for høsten.... Det som finnes nå rundt om betyr mye reising for å prøve, og da kan jeg sikkert kjøpe noe mye dyrere i stedet og spare reisepengene. Har forstått det slik at de nye rugerne har mye bedre avtrekk enn de gamle. Den jeg tok klikk avtrekk på var i hvert fall helt grei til formålet vil jeg tro. Det som det står på for meg er nå at vanguard s2 i trestokk leveres med presisjons garanti lik den med syntet på under en tomme, og at trestokken er mer stabil enn synteten ved press mot den ved bruk av to fot eller anlegg. Regner med at denne vil gi god nok presisjon på jakt med litt lenger skytehold (reinsdyr på vidden), både på hovedskudd og eventuelt følgeskudd om en skadeskyting skulle oppstå som kan korrigeres for der og da. Hvordan er den hawkeyen på dette? Holder den godt innenfor akseptabel spredning på lenger hold med anlegg eller to fot, og følgeskudd? Er vel egentlig dette med følgeskuddet jeg tenker mest på, regner med at første skuddet går der det skal
  4. Har sett litt på brukt også, uten å finne noe som vekker noen lyst til å kjøpe. Her omkring virker det som den eneste brukte er gamle banerifler, ombygde mausere fra krigen og slikt. Ønsker ikke å måtte reise land og strand for å finne noe som er greit. Å kjøpe brukt usett langveisfra er uaktuelt, må nesten få sett og prøveskutt før jeg betaler. Men hadde det dukket opp en godbit på handledagen eller rett før, så hadde jeg tenkt på det. Ser på finn hver dag. Ønsker også å kunne å være med på jakt med riflen i år om muligheten til at jeg skulle få lov til å være med dukker opp, så jeg har ikke lyst til å utsette handelen mer enn nødvendig. Er jo allerede godt uti sesongen om jeg handler våpen neste uke og endelig har fått skutt inn og skutt opp.
  5. Viste seg i dag på jobben at en av kollegaene mine har drevet med jakt i tidligere tider, men familiesituasjonen gjorde at tiden ikke strakk til. Jeg har fått tilbud om at jeg kan få lov til å låne et kikkertsikte, i hvert fall denne sesongen slik at jeg kan kjøpe en dyrere rifle om jeg ønsket det og heller fokusere på ny/bedre brukt kikkert nå feriepengene kommer neste år. Snakk om å lage problemer for meg når valget egentlig var tatt i morges før jobb ! Seawolf (eller andre som har og vet). Det jeg så på vanguarden med egne øyne var at skjeftet tok borti løpet hele tiden, og har lest meg til at ved bruk av tofot eller annen støtte i framkant så var skjeftet så tøyelig at det ville påvirke skuddsamlingene negativt. Hvordan er dette på hawkeyen? Tenker jeg riktig når jeg påstår at trekolbe er bedre enn syntet på S2 med tanke på endring av treffpunkt/samling ved bruk av tofot eller annen støtte? Fant en nettside med Montana, jaktdepotet. Kaliberet du har, .308, er samme som jeg har innvilget søknad på, men blir i overkant av budsjettet mitt denne gangen. Har behov for tørre og varme jaktklær og sko/støvler pluss en hagle også, og er ikke så veldig glad i tanken på å skulle spise grandiosa eller nudler til middag hver dag fram til julaften .
  6. Spør igjen jeg Nå finnes jo der også en vanguard s2 som heter hunter og kommer med trekolbe. Ser at den koster det samme som pakketilbudet, men er uten disse tingene. Regner med at den gamle utgaven av vanguard som de selger ut billigere er tåpelig valg? S2 hunter, er denne et bedre kjøp enn den med plastkolbe? Tenker da med dette i ettertid gjerne å få hjelp eller råd og tips av noen til å kunne få hunteren til å ha frittliggende løp. Har vel forstått det slik at med sandpapir og beddemasse (?), så har jeg noe å jobbe med i sesongen mellom jaktsesongen. Er litt usikker på hvilke baser/ringer som jeg eventuelt da må kjøpe, men det ender vel på rundt en tusenlapp for dette ut fra prisene hos xxl. Den tusenlapper pluss fire til for kikkert, så er jeg innenfor budsjettet mitt.
  7. Hei! Har et aldri så lite behov for å få vite hvem av to jeg bør velge. Stilte spørsmål annet sted her på siden og fikk beskjed om at Meopta artemis 2100 var et bedre valg enn Nikon Monarch 3, og forståelsen for at meoptaen var vel så bra som Zeiss duralyt. I går kveld så jeg på xxl at Nikon og Meopta kostet 4t og Zeiss 5t, men i dag koster alle tre akkurat det samme. Slik jeg har forstått det så er Mepota sin laget av stål, og den veier også noen hundrede gram mer enn Ziess sin. Hva er klokest for meg å velge av disse til storviltjakt? Med storvilt så tenker jeg på elg, rein og hjort. Vet at der finnes mye bedre kikkerter ute på markedet, men 4-5000 er segmentet som er maks pris for meg for tiden. Har nettopp tatt jegerkurset og prøven, så der er litt forskjellig annet som jeg behøver også.
  8. Jeg fant akkurat ut av dette med lys når du svarte M67. Hjelper å bruke øynene i hodet mitt Hvis Meopta er like grei med tanke på daggry og skumring som Zieissen, og koster 1000 mindre, så sier det nesten seg selv hva som er lurest.
  9. Har sett på samme nettside som vanguarden står på. Hvem er best av Nikon Monarch3 og Meopta artemis (begge er 4000)? Regner med at et hadde vært bedre med Zeiss duralyt til 4500/5000 i stedet...Ser at der finnes duralyt med retikkel 6 og 60, hvor den med 60 koster 2000 mer enn retikkel 6. Hva er forskjellen?
  10. Nå gjorde du det vanskelig for meg Seawolf. Men jeg har hørt positivt om riflen. Tror det var en gammel ruger jeg fikk prøve på jegerkurset. Rustfri sak med knallhard svart kolbe.
  11. Hei M67! Vet bak og fram på et skytevåpen. Har skutt en del skudd, så kan litt om pusteteknikk, avtrekk og siktebilde når det kommer til annet enn kikkertsikter. Men mistet liksom litt interessen for det, så håper den tar seg opp igjen nå som jeg har tatt jegerprøven. Gikk greit på jegerkurset på riflebanen. Uprøvd våpen gav 5 treff liggende og sittende i rundingen på dyreskiven.
  12. Takk for tipset Gunwerks, men akkurat i denne omgangen blir det litt for dyrt. Må handle ett og annet jaktplagg også . Blir jeg like bitt av basillen som alle dere andre, så er vel jaktgarderoben full før jeg vet ordet av det med litt kjekkere våpen!
  13. Når jeg tenkte på slike "tactical" greier Rausheim så var det nok litt med disse Remington artiklene i minnet, og alle disse ekstra greiene som mange stapper på, for ikke å si sminkejobbene . Kunne jo ha laget en Remington rosablogg . Fikk forresten holde på en slik en også på våpenrunden min. Tok ladegrep og avtrekk...hm...saueren jeg fikk prøve i sommer var noe helt annet noe. Som nybegynner på dette feltet, så tror jeg at det beste er å styre unna alt som ikke er nødvendig og som gjør ting mer komplisert enn nødvendig.
  14. Takk for svar Cutlass! Noen tips om hvilke kikkertsikter til rundt 4000 som er best å gå for? Regner med at hvis jeg skal gjøre dette, så er det lureste å kjøpe den s2 pakken slik at jeg får med ringer og baser. Kikkerten som følger med kan jo parkeres i en skuff til "senere bruk". Alternativt er å kjøpe rustfri s2, men da kommer alt utenom... Vet du eller noe andre hvordan riflestokken på disse to, vanguard/hawkeye, er opp mot hverandre? Har forstått her på kammeret og andre steder at s2 sin frontdel er veldig vinglete ved bruk av støttefot og at man kan få mer treffpunktforandring ved bruk av støttefoten enn uten? Dette gjelder kanskje for rugeren også? Jeg har skutt litt luftgevær og endel miniatyr tidligere, så har litt skyteerfaring
×
×
  • Create New...