Jump to content

amundde

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by amundde

  1. Takk for svar Zeiss'en er den eneste av de nevnte som jeg selv har prøvd, og den likte jeg veldig godt! Tror jeg peiser på med den, trår nok ikke så gærnt feil.
  2. Skal ha en håndkikkert til jakta i 8x32. Siden studentbudsjettet ikke forsvarer et ordentlig kvalitetskjøp denne gangen tenker jeg å kjøpe en rimelig, men grei, kikkert nå, for så å oppgradere til noe ordentlig bra om noen år. Har sett meg ut disse to. Zeissen er 500 kr dyrere. Noen som har prøvd og har synspunkter? Evt andre forslag i 8x32 (eller 30).
  3. Tenker selv litt på denne hagla. Hva ble gjort for å tilpasse hagla? Og hvor gjorde du det?
  4. Mye bra svar her Legger planene om en "billigkikkert" foreløpig på hylla, og sparer heller noen kronasjer til en bedre en. Får også ta meg en tur i butikker og prøve ulike varianter. Til syvende og sist skal man jo trives med utstyret.
  5. Zeiss-kikkerten er ingen umulighet om man sparer noen måneder. Vil denne i 8x32 slippe inn merkbart mindre lys enn en i 8x42? Lysforholdene er jo ikke alltid de beste her i nord..
  6. Leste et sted at 10x var vesentlig mer "shaky" en 8x, og at en 8x42 vil være klarere enn en 10x42 siden større forstørrelse krever mer lys. Virket jo ganske legit? Så kanskje 8x42 er mest aktuelt til mitt bruk.
  7. Takknemlig for meget kjappe svar! Virka jo som to gode alternativer Har det mye å si hva man går for av 8x32, 8x42, 10x42 osv? Hva angir egentlig dette?
  8. Heisann! Som rykende ferskt medlem ser jeg fram til å tilegne meg kunnskap fra dette flotte forumet i tiden framover. Litt kort om meg: er 18 år, bor i Nordens Paris og er ganske fersk som jeger. Har veldig lyst på en kikkert jeg kan ha med under fjellrypejakta - såvel som en kikkert til vanlig turbruk. Økonomien spiller selvsagt en rolle i det hele. Noe særlig mye mer enn 1500kr blir for mye. Samtidig ønsker jeg jo å få valuta for penga, og en kikkert jeg kan ha glede av i mange år! Må vel si at jeg ikke har peil på kikkerter i det hele tatt. Ville derfor forhøre meg her blant dyktige folk. -noen som har tips rundt det å kjøpe kikkert? (hva kjennetegner en god kikkert, ting jeg burde se etter) -hvilken prisklasse må man opp i for å få en brukanes kikkert? Er det lite vits i å kjøpe en til ca 1000/1500kr, burde man heller spare og senere investere i noe dyrere? Tar gjerne imot konkrete eksempler! På forhånd takk Amund
×
×
  • Create New...