Jump to content

Eriksjon

Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Eriksjon

  1. Hva er best, oppbavare sluttstykke i våpenet eller løst i våpenskapet eller lignende?
  2. Noen som har prøvd ut denne i mellomtiden siden siste innlegg i denne tråden?
  3. hva slags montasjer passer til tikka t3. skal ha en zeiss 3-12x50 med 30mm mellomrør. noen som kan gi noen anbefalinger til montasje?
  4. noen som kan si noe om denne riflen? den koster ca 6000 på xxl. er dette en bra rifle med tanke på prisen?
  5. Hva slags vedlikehold er da nødvendig? olje treverk og metall for hver gang den har vert ute i fuktig klima eller regn?
  6. skal kjøpe min første rifle. det blir sansynlig vis en tikka t3 hunter eller lite. lite modeller er ca et par tusen kronasjer billigere men hadde helst ønsket meg trestokk. noen som har argumenter for og imot trestokk og burde jeg gå for syntetisk siden det er såpass mye billigere?
  7. Er det store forskjeller mellom disse to kaliberene? rekyl, presisjon, hastighet, anslagsenergi osv?
  8. Eriksjon

    10x42 / 8x42

    alt mulig egentlig, skogen og fjellet.
  9. Eriksjon

    10x42 / 8x42

    skal kjøpe meg en jakt/tur kikkert. da er dilemmaet og jeg skal gå for 8 eller 10 ganger zoom med 42mm. fordeler ulemper? og er denne for billig til å være bra?: http://www.magasinet.no/prod/focus-ulti ... rt-93162-1
  10. ja har hørt om det men rent jern?
  11. finnes det haglepatroner med metallet jern i seg? om ikke hvorfor ikke?
  12. Jeg var å hørte på våpenforhandler idag. Jeg fikk ikke kjøpt ammunisjon, det er 18 års aldersgrense for å kjøpe ammo. I tilleg måtte jeg ha med våpenkortet til den som eier våpenet.
  13. Har en hagle hvor det står 850bars på. Betyr dette hvor høyt trykk den er fodkjent for. Jeg syns dette var litt lite? Mulig det er helt vanlig men hva tror dere?
  14. Har fått låne en hagle og har utlånserklæring. Jeg skal på jakt til helga og trenger ammunisjon. Får jeg kjøpt ammo med utlånserkræring? ( er under 18 men over 16 år)
  15. off ja, her starter nok en ny debatt. jeg er egentlig på jakt etter argumenter FOR 6,5. men
  16. jeg er en ung jeger som skal kjøpe meg min første jaktrifle. han jeg jakter med har selv 30-06. da han hørte at jeg skulle ha en rifle i kaliber 6,5x55 advarte han meg om det fordi det er forsket på at dyra springer kortere og dør fortere med et grovere kaliber. det er nesten så jeg frykter at jeg ikke får lov til å jakte med 6,5 hos han pga. hans sterke meninger. dette mener jeg er tull og min mening er at det ikke er noen praktisk forskjell på hvor langt dyra springer etter det er påskutt med 6,5 eller 3006. kan dere hjelpe meg med noen gode argumenter for at 6,5 dreper like bra som f.eks 30-06? skal jakte på rådyr og elg.
  17. Om man er under 18 år og skal låne våpen. Må verge også signere kontrakten?
  18. har lest på baksiden av blankettenog forsto det slik av alt det der skulle fylles ut, men han jeg skal kjøp av er fast bestemt på at det ikke skal skrives inn mer en art og kaliber.
  19. Jeg skal kjøpe meg en hagle av en privatperson. Er det da nødvendig å oppgi fabrikkmerke, modellbetegnelse og nummer i tillegg til våpenets art og kaliber?? Eller holder det med art og kaliber? Takker for svar
  20. Vurderer å kjøpe en brukt hagle i kaliber 12/70 hadde i utgangspunktet tenkt 12/76. Har dette noe praktiskt betydning for felling i hovedsak av rådyr men også andre vilt?
  21. takker for svar! @Gillen mener du at jeg burde ha syntetisk stokk? liker personlig best trestokk, ikke noe problem hvis det blir mer vedlikehold med trestokk.
  22. Skal kjøpe meg storviltrifle. Noen som har erfaringer med denne: http://www.xxl.no/jakt/skyting/storvilt ... 15_1_style" target="_blank" target="_blank denn er jo litt billigere en andre modeller som tikka, browning osv. hva er det som er forskjellen mellom disse? er en dyrere rifle nødvendig?
  23. Noen som vet noe om Burriskvaliteten? Etter hva wingevåpen skriver virker denne veldig bra. http://wingevapen.no/index.php?do=product&id=3088 Burde jeg ta det med en klype salt eller er dette virkelig noe bra til en fin pris?
  24. ser etter min første rifle. er dette: http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=556" target="_blank noe som kan funke? noen som vet noe om kvalitet,presisjon og funksjonalitet?
  25. er i ferd med å kjøpe meg jaktradio. en Zodiac easy hunt II. det står at den har 6 norske jaktkanaler, i tillegg til 7 svenske jaktkanaler og 7 svenske pilottone-kanaler. får jeg da alle de norske kanalene som blir brukt til jakt? eller er det flere en 6 norske jaktkanaler? side 35 her: http://www.magasinet.no/files/docs/52150.pdf
×
×
  • Create New...