Jump to content

aanygaard

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by aanygaard

  1. vurderer å kjøpe en vanguard s2, noen som vet om noen montasjer som passer til den rifla? skal ha en kikkert med 30mm mellomrør og 50mm objektiv diameter.
  2. har hatt besøk av noen elger og rådyr på viltkamera. kjøpt saltstein fra felleskjøpet men dyra går bare rett forbi på 8-10 meters avstand. kan dyra være uviten om saltsteinen? eller kan de lukte den? noen som har erfaring og tips til å hindre at dyra bare går rett forbi? takk på forhånd.
  3. hvor på nordvestlandet er dette Nilsen308?
  4. Takk for svar. Men den steinen jeg fant fram ser litt liten ut. Hvor mye kosten den steinen du ha HANSEN DELUXE?
  5. vil denne saltsteinen fra felleskjøpet gjøre susen for å få fram elgen foran vilkameraet? https://butikk.felleskjopet.no/sok/salt ... -hestegodt
  6. og er det usynlig blits på dette kameraet?
  7. er på utkikk etter et enkelt viltkamera som tar greie bilder. trenger ikke alt for mange funksjoner som hd video osv. http://www.magasinet.no/display.aspx?me ... odid=14940 -kan dette være et godt nok kamera for meg? noen som har erfaringer med dette kameraet? eller noen som har andre forslag i omtrentlig samme prisklasse?
  8. stilles det krav til foresatte? jegerprøven? eller noe sånt?
  9. men må foresatte ta ansvar av oppbevaring osv av våpenet?
  10. er vel ekstraktor som løfter tomhylsene vel? takk for svar!
  11. lurer på hva ekstraktor er?
  12. Er 16 år og vurderer og kjøpe meg en hagle. Er det kun ved sjeldne tilfeller man får godkjent en slik søknad? Og om søknaden ikke godkjenes, får man tilbake pengene for søknaden?
  13. i tittelen til denne varen står det: | Bismuth VIP/Alphamax 12/70-4 36 gr | betyr 4, haglstørrelse US4? om ikke. hvordan ser man haglstørrelsen? http://www.xxl.no/jakt/skyting/storvilt ... 06_1_style
  14. men må innmaten i fuglen ut med en gang?
  15. off. nå lo jeg bra. haha. har ikke tenkt til å mørne deg/dere. håper og tror dere fårstår dette.
  16. behandler man due på lik linje som f.eks rype etter man har skutt den? skal den henge i 40 døgngrader? hvis ikke, hva skal man gjøre?
  17. det er et jaktlag som styrer storviltjakta i området. men må jektlaget kontaktes ved jakt på småvilt? eller kan jeg ta med børsa og skyte hva jeg vil(de artene som er jaktbare da) så lenge jaktlisens er betalt?
  18. Eier ca 250 mål med jaktterreng. må man søke kommunen for å få jaktrett og kvoter osv? hva bruker det og koste og hvor mange dyr får man normalt på 250 dekar?
  19. Hva er fordelene med et langt løp, og et kort løp?
  20. Takk for svar. Naturligvis ganske overbevisende at hørselvern er et must. Skal nok prøve å beholde de på så mye som mulig.
  21. ser mange videoer hvor jegere ikke bruker hørselvern. kan hende jeg har oversett noen ørepropper, men er det noen her som kan si noe om det egentlig er viktig? ser for meg at det suser veldig i ørene uten vern. har ikke turt å ta av meg hørselverna enda, med tanke på at jeg vil høre som en gammal mann. noen som vet noe om dette?
  22. skjønner ikke helt hvor mange fugler og dyr man kan kjøpe ved et dagskort her: https://www.inatur.no/jakt/516e879ee4b0 ... set-oppdal på toppen av siden står der forskjelige vilt. er det det man kan skyte på? isåfall hvor mange av hver art? men lengere ned står det at man får tre ryper pr. kort. litt forvirret her. Hilsen uerfaren jeger
  23. ser at prisen på stålhagl er mye billigere en f.eks bismuth. har hørt at rikosjettfaren er større, stål kan ødlegge chokene, og er ødleggende for børsa. hva av dette er sant og er det andre ting man må tenge på før man velger det "billige" stålet?
  24. skal kjøpe meg hagle. er en uerfaren jeger. om jeg spør hvilken hagle dere anbefaler "hagler" det inn med forslag, alle har forskjellige meninger og jeg blir ikke noe klokere av den grunn. men kan noen si noe om hva som er viktig? hvilke kriterier skal jeg sette meg?
  25. har alltid lurt på hva 308, kaliber 22 osv betyr. er det lengde på patron eller prosjektil? diameter? kan noen forklare meg på en enkel måte hvordan dette med ammunisjonsstørrelser henger sammen?
×
×
  • Create New...