Jump to content

kvedja

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

kvedja's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei! Kanskje litt villedende tittel, men i mangel på et mer beskrivende ord.. Har kommet over endel trebiter/avskjær/kapp som er interessante, så kom jeg over disse bildene. Har noen forslag til hvilket materiale jeg kan bruke for å fylle opp "resten av håndtaket", og hvilket som kan slipes, pusses ned som faktisk fungerer som et skaft. Farget epoxy, eller Noen type akryl? Isåfall hvor kan man få tak i det?
  2. Tak for svar! Skal prøve å blande inn litt sagflis, kunne det være en idè å bruke trelim/sagflis istede for epoxy helt øverst mot åpningen?
  3. Edit: Har pusset bort mye av kantene nå. Sier meg snart fornøyd mer formen.
  4. Hello! Jeg er ny her inne og vil takke for gode tråder med masse tips og inspirasjon! Jeg syntes dette er en flott og nyttig hobby, med lange tradisjoner og jeg tror den kommer til å gi meg mye glede og mestringsfølelse i tiden som kommer! Jeg har begitt meg ut på den første kniven. Har valgt å bruke oppskriften fra boken " Lag dine egne Kniver" (Per Thoresen og Dag Olav Bollingmo, 1996). Prosjekt nr.1 med rett skaft. For å holde det enklest mulig i første omgang. Lurer på et par ting: Jeg har fått til en god ørretform nå, men er usikker på om jeg skal trimme inn i bunn og topp mot skaftet? Den ligger godt i hånden nå, men den ser kanskje litt klumpete ut? Jeg var litt raus med raspinga når jeg tilpasset bladet, så ha fått glipper mellom skaft og blad, (bladet er ikke limt fast enda) hvordan kan jeg få dekket glippen best og penest mulig? Som dere ser har jeg brukt et ganke middelmådig stykke bjørk, men jeg liker den litt rustikke følelsen kvist og ujevnheter gir. Jeg ville heller ikke bruke flere hundrelapper på mitt første skaft, men satser heller på å beise den relativt mørk. Hvordan går jeg best fram? Tenkte å bruke Herdin vannbeis ibenholt-sort for så å pusse bort mesteparten, og gå over med en mørk 56 Eik eller 65 Valnøtt!? Takk for tips og svar! - Tony
×
×
  • Create New...