Jump to content

cmi

Members
  • Posts

    222
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by cmi

  1. Takker for svar, da blir det og dokumentere, og putte olje i. Grunnen til at jeg spør er fordi jeg vil deaktivere samlingen min, for samlelisens (som jeg har) virker snart som ikke er verdt noe som helst med nye regler som ryktes.
  2. Lenge siden jeg har vært her inne nå, jeg lurte på en ting, om man tømmer en patron for innhold, men lar knallperla være urørt, er det patronen da å regnes som dummy, eller MÅ knallperla bort/knalles for at patronen skal være fritatt lisens?? Synes patroner som er tømt ikke ser noe bra ut om perla er borte/knalla.
  3. Hvor hører salgstråd for ammunisjon hjemme her på forumet?? Skal bytte ut litt i samlingen min
  4. Noen info om disse?? Hva er de hvite her for noe? La en 9mm ved siden av for å vise str.
  5. Se der ja Da trenger jeg bare en på 9mm om dette finnes
  6. Finnes det noen sider tilsvarende den for 7.92 varianter som omhandler .303 og 9mm variasjoner også? Står fast på noen på det feltet.
  7. cmi

    7.92 ammunisjon

    Denne må jeg prøve å få tak i! Takker for tipset
  8. Er begge disse .30US patronene sporlys? Prøvde finne noen info rundt fargekombinasjoner på nett på .30US, men lykkes ikke.
  9. cmi

    7.92 ammunisjon

    Med andre ord, ammunisjon som skal tåle fuktige forhold å slikt???
  10. Siden den kaltes catler killer i annonsen så kan det nok stemme at det er noe storfe slaktemaske greier
  11. Jeg tviler ikke! Er det sånn at det er noen luringer innen miljøet?
  12. cmi

    7.92 ammunisjon

    Den er jeg stadig inne på finner dog ikke noen som beskriver den med ringen på kula.
  13. cmi

    7.92 ammunisjon

    Det var jo enkelt å greit Hva med den varianten som har ring rundt bunnen på kula, inntill hylsa?
  14. Jeg har bestemt meg for at samlefeltene mine skal være 7.92 og .303, samt 9mm (fra ww2).' I den forbindelsen så lurer jeg litt på 7.92 varianter, jeg sitter her med en drøss fra krigens dager, endel av de har svart tupp på kulen, samt rød ring rundt stiften i bunnen, snakker vi panserbrytende sporlys, eller har jeg missforstått?? Kan legge ut noen bilder så bruker jeg denne tråden til og spørre å grave, har funnet noen sider på nett som tar for seg dette, så har kommet frem til noe ut i fra de sidene, men vil gjerne ha konstantert mine påstander av de som virkelig kan dette 1.Her ser man svart tupp og rød ring i bunnen: 2.Denne varianten har bare en ring rundt kula helt nede ved hylseenden, ingen farge i bunne. 3. Disse har kun farge i bunnen, noen har grønn ring, andre rød ring.
  15. Stemmer det at dette er 10,4 cattler killer?? Noe mer det går an og si om denne?
  16. Har sendt deg pm vaquero
  17. Takker Da lærte jeg enda noe nytt
  18. Snart ferdig utlært jeg nå... Eller bare ikke Hva er forskjell på orange og rød tupp?? Har det noe med når sporlysen tennes eller noe?
  19. Ahhh Og da er de helt til venstre på øverste bilde 7,62x63mm (30-06)?
  20. De som ligger i midten på øverste bilde, er det såkalt .308 sporlys??
  21. Er det noe sak! Takker og bukker Vet du hvor skillet går på disse? "5,56x45mm-sporlysen er et av disse: NM230 - 5,56x45mm - sporlys miljøammo - gammel revisjon NM256 - 5,56x45mm - sporlys miljøammo - ny revisjon"
  22. Jeg oppdaterte hele første posten jeg, NM betegnelse er ikke så viktig egentlig, men litt info hadde vært flott, liker å lære
  23. Skal komme tilbake til bunnstempel. Har sett tråden din Ei tohi varjata, men ble ikke noe klok Collecting guns, gunparts, magazines from the ww2 aura
×
×
  • Create New...