Jump to content

Ueland89

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ueland89

  1. Takk for alle inspill Konklusjonen min er at jeg får mer ut av og lade selv til min 3006 som jeg skyter bra med nå en å kjøpe et nytt magnumkaliber.
  2. Ser nå, sjekket oryx og der er det 75ms i forskjell tror jeg har vert uheldig med de få sammenligningene jeg fant...
  3. Tok bare noen forskjellige kuler og så på forskjellen.. ser ut som du fant en med større forskjell en jeg fant. de jeg sjekket var forskjellen +-35ms og det syns jeg var lite? Har ikke peiling på dette, var derfor jeg spurte. har kansje sittet med feil følelse av at 300wm er "mye" mer flattskytende uten at den er det?
  4. Hei har noen kjappe spm om hurtige? magnumkalibre. Har den siste tiden vært lysten på et flattskytende kaliber, i hovedsak 25-06, men med tanke på storviltkrav så har jeg kikket litt på 300WM og 7MM RemMag.. Så kom tvilen, har sett litt på ballistiske kalkulatorer til forskjellige ammoprodusenter. 300WM har omtrent samme utgangshastighet og kulebane som 3006, og 7mm RM er ikke noe bedre. Vil det si at di lader magnumpatronene svakt? og man må lade selv for og "utnytte" kaliberet? Et annet spm som dukket opp i hodet mitt er jo, rekylen.. Burde ikke den være lik med lik kulevekt og hastighet? Selv om kalibere skulle være grommere? mvh Terje Ueland
  5. Hovedsaklig det jeg lurte på er om andre har samme erfaring? eller om jeg har vært uheldig?
  6. Fabrikkammo Har brukt denne kula nå en stund, og har bitt meg merke i det at vist ikke skuddet sitter helt perfekt (rett bak bog på stillestående dyr med godt anlegg) og treffer bein. Så blir det voldsomme ødeleggelser... Noen med samme erfaringer? Eventuelt erfaring med andre fabrikkammo som funker bra på rådyr hjort og elg? i 3006 Grunnen til at jeg bruker Powermax, er at jeg trener med Winchester 150grains PP og disse har eksakt likt trefpunkt i min rifle..
  7. Da kan jeg ta med rifla og prøve fløyta 1.januar uten problem
  8. Fikk meg lokkefløyte til jul som jeg har lyst til og prøve, kan jeg benytte denne 1nyttårsdag eller er alt vilt fredet da og?
  9. Ja regner med det er en hogue stokk jeg har. Hvilken annen stokk anbefaler du da? Skal brukes til jakt, hovedsakeli bøjakt.
  10. Et følgene spm: vist jeg skulle kjøpe nytt løp , og ble fristet til og endre kaliber, hvilke kaliber fungerer med orginalt sluttstykke og det "faste magasinet" ? som sagt har 3006 fra før.
  11. Hei, er relativt ny her inne. Har en remington 700 adl i kaliber 3006 og har noen spørsmål. Løpet tar i stokken, som gjør at presisjonen blir litt dårligere ved varmskyting (ikke mye faktisk) Men har lyst å få nærmere hull i hull presisjon. Vist jeg plukker av stokken og pusser bedre plass, enten med papir eller dremel? Er den orginale plastikkstokken stiv nokk til at dette går bra? (bruker 2-fot) Eventuelt et greit og relativt billig alternativ til orginalstokken? Har hørt at løpet også kan være grunnen til dårlig presisjon i disse riflene. kjøper folk masseproduserte løp, eller helt custom? eventuelt hvem hva hvor? Vet det hadde vært billigere for meg og for eksempel kjøpt en ny Howa presicion for å få bedre presisjon, men frister litt med et nybegynnerprosjekt. (er tross alt første rifla mi)
  12. Ueland89

    Howa klubben!

    Hei, er det noen som har howa i 300WM? Som vet om den er kresen på kulevekt for å opprettholde presisjonen, og hvordan er presisjonen? Sikler litt på Howa grs eller Howa precision huter i dette kaliberet.
×
×
  • Create New...