Jump to content

Batvik

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Batvik's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ja, den gjør nok det. Skulle gjerne ha prøvd den først bare..tiden den bruker på målingen, kvaliteten på målingen, måling i regn eller snø.. Hadde vært interessant å fått prata med en som har vortex og hørt hva hans erfaringer er.
  2. Hehe.. Joa, ser absolutt poenget ditt. Leica geovid er jo en knallkikkert da. Klart du blir fornøyd med den. Det eneste måtte vel være prislappen som blir høy. Grunnen til at jeg nevner vortex er fordi jeg ser den får så mye skryt på nett. Prisen er jo halvparten og til jakt her i Norge trenger vel ingen egentlig avstander på mer en 200-300m. Om den greier å måle gås ut til 300m så er det interessant, men berømte låveveggen på 1000m er ikke jeg så opptatt av. Jeg ser at flere nevner at zeiss sin avstandsmåler er mere lyssterk en leica sine små avstandsmålere. Begge de har jo sikkert optik som langt overgår vortex sin da. For meg så blir det pris som skal forenes med familieøkonomien som spiller en stor rolle. Jeg ser at xxl selger zeiss måleren for 4725 mot leica sin 1600b for 5499. Begge er egentlig for dyre for meg per i dag, men jeg ønsker ikke kjøpe noe til 2-3000 for så å måtte bytte det ut igjen neste år. Badre å gjøre en skikkelig investering tenker jeg. Som diskutert over så er ikke skudd i vinkel noe som gir kjempeutslag på normale hold. Det er vel også derfor zeiss ikke har det med i regnestykket. Skal prøve begge jeg å se jeg. Vortex uprøvd blir ikke aktuelt.
  3. Noen som har erfaring med vortex sin avstandsmåler?
  4. Joda, fin video det. Illustrerer hva som skjer, men han har ikke skutt inn med 6,5x55 heller. 800yards er 731,52m. Vinkelfaktoren for 30 grader er 0,87. 731,5x0,87 er 636,4m. Du skrur deg inn for 636m og treffer senter på 731m. Med Norma oryx 6,5x55 så treffer du 1,52m over målet vis du sikter rett på etter å ha justert for 731m Riktig som det blir sakt over at vinkel har lite å si, men det er forskjell på kaliber og ammo. Leica sin er sikkert fin den, men det er ikke zeiss. Ser også at det er mye brukt å få kjøpt fra leica, mens jeg har ikke greit å finne brukt fra zeiss. Teorien min er at de som kjøper zeiss føler ikke at de må kjøpe noe annet senere. Kanskje
  5. Er klar over at det er små forskjeller. Et skudd på 250m i 20 graders vinkel (et svært sjeldent skudd her på østlandet, og ikke en avstand det skal jaktes på heller egentlig) ihvertfall faktoren for det holdet er 0.94. Så 250m x 0,94=234m med kulebanen min utgjør det ca 5cm. Ikke voldsomme greier. Poenget mitt innledningsvis var bare om Zeiss'n tar dette med i regnestykket. vortex sin måler gir dette målet som et eget mål. Zeiss mot vortex er liksom litt kvalitetsforskjell føler jeg så det blir vel zeiss da.
  6. Til dere som har denne, eller noen som vet det. Denne har jo et program for kulebane. Av det jeg kan se så gir programmet deg hvor mange cm over/under du skal skyte for å treffe. Dette utifa dine forhåndsinnstilte parametere på kulebanen din. Det som ikke går fram av informasjonen er om dette programmet også kalkulerer inn kulebanen i forhold til vinkel du skyter på. Skyter du i 20 grader nedover så blir det en viktig faktor på kulebanen, kanskje viktigst på skudd over 200m, men skal jeg svi av 5000kr på en avstandsmåler så kunne det vært greit å vite om det er en fullverdig kalkulering av kulebanen vis jeg plutselig skulle få mulighet på gåsa på 200m pluss, med bratt vinkel ned på et jorde foreksempel. Kjedelig å måtte dra fram kalkulatoren i tillegg liksom.
  7. foxx avstandsmåler fra xxl er ikke bra!! Kjøpte denne for å prøve den, men leverte den tilbake etter 2uker. Målte avstander på jorder/flat mark helt ok, men i skog har den ikke kjangs! Skulle måle ca 25-30m i åpen skog, ingen grener i veien, nærmeste tre var 2m unna siktelinje. Den greide ikke måle avstanden. Noen gangen fikk jeg mål på både 13-14m. Ikke til å stole på! Alle målingene ble gjort i godt vær uten tåke. Noen ganger greide jeg måle måker på himmelen på over 200m unna, så den glimter til innimellom. Samtidig så hendte det at den ikke greide å måle avstander på et åpent jorde med korn. Sats på noe annet!
  8. Ok. Takk for svar!
  9. Har kjøpt en ultralyd vasker til å vaske hylser i også lurer jeg på om noen har noen erfaringer med blandingsforholdet av rengjøringsmiddel. Jeg tenker å bruke vann, salo og sitromsyre.
  10. Ok. 3000kr var vel kanskje å ta noe hardt i, men duralyten med lys koster 7900kr og den uten lys koster 6000kr. Xxl har jo sånne kampanjer innimellom hvor en kan kjøpe noe til 25% vis enn betaler med MasterCard. Vis enn kan vente med å kjøpe til da kan man jo gjøre ett kupp! Lukter victory serien fra zeiss av sånt. Hehe..
  11. Har vært å sett på den. Den har medforstørrende retikkel så vidt jeg husker og da er jeg redd for at gåsa kan bli litt borte på 200m. Ellers så virker det som et flott sikte!
  12. Jeg heller vel litt mot burris four x 3-12x56 ja. Tror jeg helst vil ha med lys/skumringsprikk. I tillegg vil jeg ikke ha med medforstørrende retikkel. Synes ikke et er noe poeng å ha. Bedre med avstandsmåler og klikktabell. Liker et lite retikkel. Litt bekymret for å kjøpe brukt vis noe skulle skje. Frister med garanti på optikken. 6000kr er mye penger for meg.
  13. Har ca 6000kr og bruke på kikkertsikte til ei weatherby rifle. Den skal brukes på rådyr, gås og rev. Tenker at den også bør kunne brukes på skumringsjakt. Har sett på litt forskjellig, men klarer ikke å bestemme meg.. Innspill folkens?
  14. Hva var grunnen til at det ble is på linsene? Tempraturforskjell fra ute inne eller Kondens fra pusten til jegeren kanskje? Jeg har vært å prøvd duralytten flere ganger i butikken og jeg synes den er uskarp i kantene også blir rette linjer bøyd i bue mot kantene også. Retikkelet er også kanskje noe tykkere enn på burris sin four x 3-12x56. Nå har jeg ikke prøvd noen av kikkertene på lenger avstander da. Hvor stor forskjell synes du det egentlig var på de to kikkertene? Er virkelig duralytten vært 3000kr mere? Har tittet litt på four x'n også. Er veldig usikker på hvem jeg skal velge.
×
×
  • Create New...