Jump to content

Kron84

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Kron84

  1. Men hva med denne 22lr her? Ikke var den spesielt dyr, og den ser faktisk ganske tøff ut. http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=3852
  2. Men for såkalt mengdetrening pga av billig ammo kan jeg vel bare kjøre på med en luftpistol? trenger ikke en 22lr da. Kurslederen min anbefalte faktisk trening med luftpistol, fordi det krever mer av skytteren. f.eks http://www.nettsport.no/walther-cp99-so ... c-212.aspx" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank koster 59,- for 500 kuler http://www.nettsport.no/stoeger-xsport-p-374-c-211.aspx
  3. skader vel ikke, men ser ikke poeng i det 6 mnd før jeg kan kjøpe. Men det er uansett svært tvilsomt. Jevnaker agentur som importerer kun HK har ikke HK45 http://www.jevnagent.no/sider/jevnagent ... 42&PlaID=1" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank HK sin europeiske hjemmeside har heller ikke produktet listet: http://www.heckler-koch.com/en/sport/products.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank Mens amerikanske side har det: http://www.hk-usa.com/civilian_products/pistols.asp Videre så skriker europeere på et HK forum at de vil ha HK45 lansert i Europa http://www.hkpro.com/forum/hk-handgun-t ... arket.html" target="_blank" target="_blank Så bevisene tilsier at den ikke selges i Norge, enda.
  4. Da var det ikke en HK45 HK45 er foreløpig kun tilgjengelig i USA. Det må ha vært en USP .45 eller mk23 han hadde. dette er HK45: " target="_blankhttp://www.hk-usa.com/civilian_products/pistols.asp
  5. Hvor fikk han tak i en HK45? haha, ingen kommentar
  6. De hadde jo et valg de valgte HK P30 Men selvfølgelig, politi tenker ikke bare på det beste, men tar også en beslutning i forhold til økonomi, de velger det beste i forhold til budskjettet de sitter med, og P30 er jo en forholdsvis billig 9mm. Ikke like billig som Glock 17 da
  7. Politi, våpenentusiaster, hobbyskyttere og fans av HK. Du ville kanskje at jeg skulle si konkurranseskyttere så du kunne påpeke at den ikke er det beste valget innen konkurranse. Men jeg tror jeg har forklart mitt ståsted når det gjelder pistolskyting godt nok eller?
  8. Fordi jeg liker den. Og den er en svært populær 9mm, nylig utviklet og generelt en god pistol. Det inntrykket har jeg fått ved å lese å se på reviews. Og den er ikke populær uten grunn.
  9. Har faktisk sett på 1911 også, nærmere bestemt Smith & Wesson 1911TA. Men har foreløpig lent mot HK. Hvor har du fått prøve HK45 forresten? vært i USA?
  10. Har faktisk sett på den, men har konkludert med at den er litt for svær Dessuten er den ikke så billig heller. Så vurderte jeg USP, men fant ut at HK har lagd en ny pistol som er videreutviklet fra USP, med navn HK45, og er blant annet mer presis enn USP. Så da fikk jeg veldig lyst på denne. 9mm har jeg vurdert den samme som det norske politiet valgte. Nemlig HK P30L. Så du kan vel si at det er HK som merke jeg foreløpig favoriserer
  11. Når det gjelder valg av .45 ACP pistol lener jeg foreløpig på denne Problemet er at den bare er tilgjengelig i USA for øyeblikket. Litt rart med tanke på at HK er et tysk merke. Men har snust litt på EU forumet til HK, og det er rykter om at den skal lanseres i europa, og da er den kanskje mulig å kjøpe i Norge når jeg om 6 mnd kan kjøpe en pistol.
  12. tja, hva kan jeg si. Revolverskyting er ikke noe jeg er veldig keen på. Så da blir det enten .45 ACP + 9mm, .45 ACP + .22lr eller 9mm + .22lr. Hvilken av disse kombinasjonene synes du jeg burde gå for? 22lr blir uansett pistol nr.2. om jeg skulle bestemme meg for det.
  13. nhd: Det viktigste for meg er å nyte sporten, men vil selvfølgelig også bli en god skytter, innen rimelighetens grenser. Den første pistolen jeg kjøper kommer til å være min eneste pistol ganske lenge. når jeg har 2 pistoler er jeg ikke engang sikker på om jeg noengang kommer til å ha flere. en .45 ACP og 9mm kan vel brukes til veldig mange av grenene og det vil mest sannsynlig holde for meg, jeg har som sagt ingen planer om å gå "pro", men konkurrere mot andre amatører og sosiale skyttere.
  14. Selvfølgelig er det viktig å rekruttere unge personer. Jo tidligere man starter med pistolskyting jo større sjanse har man til å bli konkurransedyktig, og derav som resultat et bredere profesjonelt skyttermiljø i Norge. Men det virker som noen har misforstått min alder. Jeg er 28 år gammel og er bare ute etter en fin hobby i et fint miljø. Thats it! Og man har faktisk 4 kategorier for å skille på de forskjellige agendaene innenfor sporten. Nå er jeg nybegynner, om 6mnd vil jeg være under rekreasjonsskytteren, muligens også mosjonsskytteren etterhvert. Men ingen planer om å gå under konkurranseskytteren. http://grimstadsportskyttere.files.word ... 2/anbf.pdf
  15. Hehe, det ville blitt en dyr lampe.
  16. Fint at du spør. Klubben jeg er medlem i bruker en innebane som man kan skyte .45 ACP i. Utebanen er alt av håndvåpen i Norge lov å skyte med. Innebanen har forbud mot Magnum, Helmantel og svartkrutt. Heller ikke kaliber over .455. Altså ingen problem med en .45 ACP. Om jeg får lyst til å skyte med 22 har også klubben slike til utleie for medlemmer. Jeg ser hva du mener. Om noen er blodseriøse og går fullt inn for konkurranseskyting så er kanskje 22 det beste førstekjøpet. Men jeg kommer til å skyte mer som en hobby og fordi det enkelt å greit er gøy. Da foretrekker jeg noe det er mer futt i. Men av mine 4 pistoler jeg kan erverve totalt blir det nok følgende: .45 ACP, 9mm, .22lr og en revolver jeg ikke har bestemt kaliber på enda. Og i den rekkefølgen.
  17. Tar jeg feil eller er det ikke slik at du en gang hvert andre år må bevise at du fortsatt er en aktiv skytter for å få fortsatt tillatelse til å ha eventuelle våpen? Om styret har bestemt det er det et resultat av flere meninger, som er greit nok. Styret i en pistolklubb bestemmer retningslinjene og ingen kan tvinge dere å skrive under. Men synes fortsatt det er feil at den spesifikke klubben har slike retningslinjer, og er ikke en klubb jeg ville meldt meg inn i. Det er politiet og ikke klubben som skal avgjøre en våpensøknad, og klubbens del i søknaden er å dokumentere at medlemmet er aktivt og kan bruke pistolen det søkes om.
  18. Du skal ha lov til å ha en personlig mening, men du ville vært en temmelig uprofesjonell styremedlem om du på egne premisser dikterte hvilke pistoler klubbmedlemmene skal kjøpe. Det er liksom ikke din sak. For å ta økonomien, klubben gir meg rabatt på ammunisjon når den tid kommer. 2.50,- for en .45 ACP. Om jeg skyter 3 ganger i måneden a 50 skudd vil det bli en kostnad på i underkant av 400 kroner. Ikke avskrekkende for meg ihvertfall.
  19. takk for støtte! Men jeg lurer på hvordan ditt lokale våpenkontor kan godta .45 for grovfelt når reglene i grovfelt(som jeg fant) sier maks kaliber .30 – .38 (7.62 mm – 9,65 mm). http://www.renapk.com/?page_id=41 Du mente kanskje det motsatte? .45 for militær og 9mm for grovfelt? Tror ikke de gjør det i min lokale stasjon heller, da kurslederen i klubben min sa at mange kjøpte .45 først, nettopp fordi kjøp av 9mm først diskvalifiserer kjøp av .45 senere men ikke motsatt. Men er militærfelt den eneste konkurranseskytinga .45 ACP kan brukes til? Hadde likt flere alternativer.
  20. Låner 22 av klubben, og er det eneste jeg kommer til å skyte med de neste 6 månedene. Har lyst på litt grovere våpen. Hadde Glock 17 når jeg var i militæret, så jeg er ikke helt grønn.
  21. Først og fremst til trening med klubben. Men vil også ha mulighet til å konkurrere når jeg blir flinkere med den. Kan nevne at jeg nettopp ble medlem i en klubb, og har nettopp tatt sikkerhetskurset. Så det vil være 6 måneder til jeg kan kjøpe eget våpen. Tar også gjerne imot tips om veien fremover.
  22. Jeg lurer på hva en kaliber .45 ACP kan brukes til i konkurranseskyting? Altså i hvilke klasser kan du stille med en slik pistol? Jeg hadde egentlig planer om å kjøpe en 9mm først, men etter jeg ble fortalt at om man kjøper 9mm først, kan man bare glemme større kaliber senere, vil jeg starte med en pistol i .45 ACP, for så å anskaffe en 9mm senere.
×
×
  • Create New...