Jump to content

kameleon

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kameleon's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Nå fikk jeg enda bedre avklaring på hvorfor det er så "forvirrende" med ord og uttrykk innen IPSC. Tydeligvis mange endringer underveis på veien til å bli en sport. Ikke lett for en nybegynner å henge med i svingene. Ja ok. Da forstår jeg. Så i utgangspunktet er ikke slike moro-øvelser en del av den offisielle sporten, men noe man gjør allikevel - for moro
  2. Den så ikke dum ut. Ikke prøvd den, men skal definitivt få gjort det. Hvordan er den prismessig? Importør? Nei, kjøper selvsagt ikke P30 kun fordi jeg kanskje får det som tjenestevåpen en dag, men velger å ha litt tiltro til valgene Politiet har tatt. I hovedsak så likte jeg P30 svært godt, satt fint i hånden, gav meg en god feeling, og skjøt relativt godt med den. Eneste jeg mislikte sterkt, var selve avtrekket. Men det kan gjøres noe med? Ellers så er jeg litt nerd på dette med utseendet på pistolen. Jeg vil aldri bruke tusenvis av kroner på nytt våpen uten å like det rent estetiske ved det.
  3. Ja, har skutt med den tidligere. I tillegg så har jeg planer om å søke PHS, så kan være greit å ha erfaringen med den. Spesielt med tanke på den litt "kjipe" avtrekkeren. Det jeg også liker med den, er at den har picatilly - et stort pluss siden jeg har skapet fullt av den slags tilbehør Anbefaler du noe annet? Hører mange sier at jeg burde gå for Tanfoglio eller CZ, men jeg er ikke helt overbevist. Har også droppet Glock, til tross for at jeg vurderte den pga skjøt mye med den i Hæren.
  4. Takk for tips Som du sikkert kan se på mitt innledende innlegg, så har jeg null og niks peiling på hva man kaller ting. Og som tidligere jeger i Hæren, så blir det fort til at henter frem gamle ordlyder. Men ja, du er inne på noe. I disse tider så kan det være greit å unngå å bruke den slags benevnelser, spesielt når det har blitt såpass "belastende" omtale rundt det. Er nok av politikere og andre uvitende som ikke forstår sporten. Derimot så må jeg si at IPSC er en veldig flyktig sport når det kommer til ord og uttrykk. Men det du sier om stager er jo feil. Youtube er full av videoer fra norske klubber som gjør mye rare ting og settinger. Neida, oppfatter deg ikke som bisk, no worries
  5. Takk igjen for gode svar Vingemutteren. Jeg har allerede eget våpen i .22, og er klar for ny våpensøknad til dynamisk skyting. Her tenkte jeg på ett våpen til flere bruk, og da har jeg i hovedsak landet på H&K P30. Utifra din beskrivelse er det altså Production jeg skal begynne med? Og i tillegg tenkte jeg bruke det til VM-grov, eller blir det helt feil? Ja, skjønner nå at det er mye mer "styr" med dynamisk rifle enn pistol. 24 måneder høres svært så lenge ut, spesielt med tanke på at det tok meg en uke å få AG3 i Hæren. Men det hører vel gjerne med at ting skal være litt "tungrodd" så ikke hvem som helst gærning skal gå og få seg halv-auto rifle på dagen Som du bekrefter, så ser det veldig morsomt og krevende ut. Så er nok villig til å gi ekstra innsats for å heller trene denne typen skyting. I forhold til dem jeg har møtt både i Norge og utlandet, så virker det også som dette skyttermiljøet er mer min type folk.
  6. Takk for mye god info Men hva er den praktiske forskjellen mellom Standard og Production (i grove trekk)? Regner med at forskjellen mellom Rifle repeter og Rifle auto går på om det er halvauto eller lading mellom hvert skudd? Hva mener du med 24 måneders karantene? Litt som de 6 mnd man må vente for å kunne kjøpe pistol? Og - hva menes med strenge krav? Holder det med 2-4 treninger i måneden?
  7. Hei. Har lenge tenkt på å starte med dynamisk skyting, og trenger litt tips. Jeg har fra før skutt mye presisjon med .22, og føler det gir et greit grunnlag. Men, å stå rolig og plinke på 25 meter er ikke det jeg vil gjøre resten av livet Jeg vil gjøre noe som er litt moro. Så det jeg lurer på er hva de ulike grenene er, hva det innebærer, osv osv. Har forsøkt å google, søke på forumet her, og spørre folk i klubben, men er like (u)klok. Spesielt er jeg forvirret over benevnelsene, da dette kalles både praktisk skyting, dynamisk skyting, feltskyting, IPSC osv. Og innenfor dette forstår jeg at det er Standard, Production osv. Blir jo forvirret av mindre! Det jeg har sett av det jeg syns ser gøy ut, er hvor man har en løype, eller en setting, hvor man skyter mot ulike figurer som utgjør mål (fiender) og mål man ikke skal treffe (sivile). Her har jeg sett video av folk som har lagt løypen gjennom skogen, eller skyter ut av bilvinduet, eller annen kreativ moro. Jeg tenker skyte både med 9mm og rifle, og gjerne samme type "øvelse" - om det er mulig. Noen som kan oppklare for meg hva det heter det jeg er ute etter? Og eventuelt hva dere vil anbefale meg?
  8. 10,000 høres ikke så "gale" ut, hadde tiden strukket til. Skyter presisjon i tillegg, men regner med IPSC kommer til å dominere treningstiden fremover. Den både så og hørtes veldig bra ut, i tillegg til en god pris. Men jeg har fastnet litt på P30 eller Glock.
  9. Bør kanskje presisere litt, -Når det gjelder ekstrautstyr så er det mest for moro skyld. -Ja tenker IPSC Production. -Magasinutløser ved avtrekket følte jeg ikke var problem. -Ikke aktuelt med andre våpen enn Glock eller P30L (med mindre det finnes et jesusvåpen av det helt store som er totalt ukjent for oss vanlige dødelige). Men det jeg tar med meg foreløpig er at hvis jeg skal demontere våpenet opp i max antall deler mulig (dvs mer enn en vanlig etter-skyting-rengjøring) så er dette noe dritt med P30?
  10. Som overskriften nevner, har noen valgets kvaler om hvilken av disse to typene jeg bør velge. I utgangspunktet så skal det brukes til IPSC (praktisk). Har erfaring fra Hæren med å skyte Glock, så litt sentimentale vanedyr-fakter har gjort at jeg tidligere ikke har vurdert P30L. Men nå som jeg vurderer Politihøgskolen - vil jo dette være primærvåpenet uansett. Dette gjorde at jeg tok noen runder med begge to for litt siden, og merker jo selvsagt de åpenbare store forskjellene. I utgangspunktet så syns jeg dem begge sitter fint i grepet, selv om P30L føles tyngre og mer solid. Naturlig nok siden den er et skikkelig "jern", istedenfor polymer. Likte avtrekket på Glocken langt bedre, men det er gjerne her vanesak kommer inn. Er vel mest avtrekket som gjorde at jeg ble svært så skeptisk. Ellers så har jeg veldig mye ekstrautstyr liggende, som utelukkende passer for picatilly-skinne. Dette gjør også at P30L er hakket mer kompatibel. Men nok om meg og mitt. Hva anbefaler dere andre av disse to? Skal som nevnt i hovedsak brukes til IPSC, og bør være funksjonssikker og god på presisjon og avtrekk. Regner med mye tid på banen, så her teller i hovedsak våpenets egenskaper - da jeg vil tilpasse meg.
  11. Ja, i utgangspunktet. Spesielt dersom du har sikkerhetskurs o.l, men det virket som om hvem som helst kunne spasere inn og få skyte med valgfritt utvalg. Angående våpentyper så spørs det litt hva du ønsker å drive med. Glock, H&K og Colt er glimrende (syns jeg).
  12. Anbefales definitivt. Hvis man liker at det skal være litt "tøft" å skyte, så aner man stemningen med en gang - når man ser et stort bilde av Steve Mcqueen i entréen Forøvrig er det mange andre filmstjerner portrettert der, med tilhørende infoark om hva slags pistol dem brukte i de respektive filmene. Så når man har hatt noen runder med presisjon og felt, så kan man leke seg litt med noen gode klassikere. PS off-topic: hvis du skal reparere eller oppgradere noe på bilen, så gjør det i Hamburg. Etter min erfaring koster alle typer mekanisk arbeid rundt én tredjedel av norske verksted. Hvis du allerede kjører bilen ned.
  13. Ja, virker litt slik desverre - med unntak av Tyskland. Mulig jeg gjorde en litt dårlig jobb med å Google potensielle baner, men var fint lite å finne innen IPSC i Frankrike og Spania.
  14. Hvis jeg skal fremheve én klubb spesielt, så må det være Hanseatic Gun Club i Hamburg. (http://www.hanseatic-gun-club.de/). Den MÅ du besøke, og siden den ligger i Hamburg, så ligger den ved "porten" til resten av Europa. De har både ordinære standplasser, samt egen innendørs bane for IPSC. De hadde også det største våpenutvalget av alle klubbene jeg besøkte. Anbefaler å ta minst et par dager der. Ellers i Europa så er det litt variert, spørs helt hva du ønsker å skyte? Frankrike har litt ordinære baner, oftest veldig likt vårt opplegg her i Norge. I Spania er det for det meste Olympiske baner, og har til gode å finne en som har feltskyting.
  15. Ok folkens, da har jeg fasiten. Dere som var spesielt negative og sa "glem det!" - bør følge spesielt godt med. Jeg har nettopp hatt en fantastisk tur, og kan med sikkerhet si at å reise rundt i Europa med pistol - er null problem. Siden interwebberne her inne "skremte" meg litt i forkant, så tok jeg en runde på telefonen og snakket med samtlige konsulater/ambassader til Danmark, Tyskland, Luxembourg, Frankrike og Spania. Alle sammen - forklarte unisont at så lenge jeg hadde papirene i orden (våpenpass + våpenkort) så var det ingen problem å ta med seg våpenet. Man behøvde heller ikke melde fra om det på forhånd, eneste var at dersom det var tollkontroll (eller ble stoppet av Politiet o.l. ved grensa) så skulle man nevne at man hadde våpen i bagasjen. Thats it! Vedrørende invitasjon til stevne etc, så var det ikke nødvendig. Det som derimot ville "forenkle" en forklaringsprosess dersom man ble stoppet av Toll/Politi, var at man hadde klar en forklaring på hvorfor man reiser med våpenet. Jeg tok derfor utskrift av email med klubbene jeg skulle besøke, bare for å være sikker på at jeg ikke skulle få noe ekstra stress (les; bortkastet tid på å mase i et annet språk). Slightly off-topic: anbefaler alle å ta en tur ut av landet og skyte! Mye fine klubber, og mye kule folk å prate med og lære av. Skytekulturen varierer også, noe som gjør det veldig interessant. Har møtt businessfolk som bruker lunchen til å stresse ned med noen runder .45, og jeg har møtt eks-spesialsoldater fra Sovjet. Og i det store utland er utvalget av klubbvåpen "hakket" bedre enn i Norge! Man slipper kjipe .22 Rugere med funksjonsfeil på annenhver kule - her kan man boltre seg i alle slags tjenestevåpen og grovkalibre - i tillegg til alle filmklassikerne. Noen hadde til og med semiauto-hagler i alle mulige utforminger. MAO! Glad jeg ikke hørte på negativistene her inne og tok turen. Må komme seg litt ut av skogen iblant vettu - og se verden
×
×
  • Create New...