Jump to content

stemelli

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

stemelli's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. ok ...... glemte en r ..... Takk til siste inlegg . Den linken var bra.
  2. Skal ladde 9,3 x 62 med oryx 232 g kule og ser i tabellen at man skal bruke Norma 201 krutt .... Nå har jeg laddet samme kula i 286 g og da brukte jeg Norma 202 krutt . Gr det å bruke Norma 202 til 232 g kule og hvor mye ? Ser også i tabellen til Norma at man kan bruke Norma URP til alle disse kuletypene . Hva er så forskjellen på 200 kruttene og URP Er URP ett allrund krutt ? Ser at det samme gjelder 30 - 06 alaska også . Der kan man ogå bruke URP .... Blir litt forrvirret av dette . Håper noen kan hjelpe meg med å forstå dette .
  3. Helt forståelig det ja ..... Men mener å huske ( lagnt tilbake ) at de forskjellige produsentene oppga data med egne og andres produkter . Eller er det jeg som husker feil ? Nåja ikke viktig egentlig . Kan jo bare spørre her .... . Takk for tilbakemeldinger. Er mye kunnskap her ser det ut til . Bra for en rusten fyr dette her .
  4. takker for mange gode svar norma krutt er jo mye dyrere enn vhitavouri så det er derfor jeg ønsker å kombinere. Kansje noen kan fortelle meg hvorfor det er slik ? Liker alska kulen. Bruker og brukte alaska kulen på elgjakt og har kun gode erfaringer med den. Bruker den i 8x57 også . Skal etter hvert lade 8x57 også da jeg har en nr lik tyskmauser som jeg brukte i mange år til storviltjakt og rovviltjakt .
  5. Hei . En liten presentasjon er vel på sin plass . Bor i midtnorge ved foten av børgefjell og begynte med jakt og fiske i barneårene . Bedrev all slags form for jakt i 20 år samt konkuranseskyting med rifle , pistol og bue ...... Kom til ett punkt i livet der det ble snakk om prioriteringer ......så skyting og jakt ble lagt på hylla men fortsatte med fiske ( er fiskeguide ) . Men nå er tiden inne for å ta opp igjen en god gammel hobby . Har jo en grunneierdel i ett elgvall så det skulle bare mangle . Laddet all ammo før og har planer om å starte opp igjen , men det er jo så mye nytt at her trenger jeg hjelp . Flott at det finnes et slikt forum som dette .
  6. Hei. Har etter 20 år tatt opp igjen en hobby som jeg koste meg veldig med men ble til slutt dritt lei av å ladde på tusenvis av pistolskudd osv så jeg la laddingen på hylla . Men har nå fått ny giv og er i gang med ladding , men det ar skjedd en del innen faget siden jeg derv på ser jeg . Mye er borte og masse kommet til. Førsteutgaven av ladeboken ser jeg har blitt pensjonist .... Derfor trenger jeg HJELP ........ Skal ladde 30-06 . Har norma alaska kuler 11,7 g og norma hylser . Spørsmålet er valg av krutt samt kruttvekt . Har tilgang til vithavouri n 150 Kan det brukes . Har funnet ladetabeller på nett men ser ut som kombinasjoner av forskjellige fabrikater ikke er med . Fks norma kuler og vithavouri krutt . Har ett par andre kalibre også så jeg må nok spørre mye . Flott at det finnes en slik side . sm
×
×
  • Create New...