Jump to content

Gudde

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Gudde's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Nei, har en sånn GRS-stokk... Va en gang for mange år siden i HV-ungdommen og da demonterte vi de våpnene ganske ofte, men hukommelsen er noe redusert, og da var det den gamle sikringen som man kunne ta av ved å vri den helt over til venstre side etter at vi hadde demontert den.. Denne nye sikringen skal det visst ikke gå an å demontere uten å skru den fysisk ut med en umbrakonøkkel..
  2. Takker "Jonasten".. Ja jeg tror det skal gå greit å lure den på plass. Men med sikringsfløyen kom det en ca 2mm stor metallkule, en tilsvarende bred fjær, med lengde 6-7mm.. I tillegg var det et hull på sylinderen som skal inn i sluttstykkehodet, som dette passet inn i.. Noe inni meg sier at fjæra skal inn i dette hullet og så skal kula på toppen og mens jeg pressert dette sammen så fører jeg dette forsiktig inn i sluttstykkehodet ( og her er vel det kritiske punktet hvor man "mister" kula, det å finne en 2mm stor kule er vel en OL-gren..) Dette er sikkert for å gjøre det litt tight så ikke fløyen beveger seg alt for lett...
  3. Nei, VS-mauseren er vel litt "pimpa" fra før, så det var ikke en original sikring men en lav sikring mtp kikkertsikte, tror den også var Buhler-sikring.. Og på jakt i ulendt terreng går jo alt an, har sikkert hekta meg fast eller sklidd slik at fløyen forlot oss..
  4. Hei hei "Gottfolk"!! Har en mauser m98 fra Våpensmia, og kom hjem fra jakt i høst og kunne konstatere at hele sikringsfløyen var borte ("missing in action").. Hadde tilbakelagt diverse kilometer i skog og mark så en tur ut for å lete etter den var nyttesløst.. Så da var det bare å bestille ny fra Våpensmia, og en Buhler sikringsfløy kom i posten forleden dag, men det var ingen monteringsanvisning.. Har ikke prøvd meg ennå med monteringen, men håper det skal gå bra.. Lurer derfor på om det er noen her inne som har skiftet sikringsfløy, eller som har erfaringer de vil dele med meg før jeg hiver meg til. Er det noe jeg må passe på?? Noe som kan ødelegges??
  5. Yess yess, opplevde det samme at ammoèn hadde litt innvirkning på treffene framme, samt den fikk innvirkning på sluttstykkegangen bak.. Den gamle natoèn ville den ikke ha, da låste sluttstykket seg bak og jeg fikk ikke ut sluttstykket, først etter div runder m pussestang og solvent løsnet den.. ( Erfarne skyttere jeg har snakket med sier at dette ikke er uvanlig med nye våpen som ikke er skutt noe med, og at dette problemet vil løse seg etter noen hundre skudd, får håpe det da jeg har "litt" nato liggende..) Var derimot ikke enkelt å få tak i en picatinny-skinne som passer denne børsa.. Her hjemme virket det umulig, men etter div. runder på amerikanske sider ser det omsider ut til at det løser seg med skinne på meg, dog jeg ikke har fått noe i posten ennå...( time will show..)..
  6. Ble en Mark V Accumark i .308. Foreløpig veldig fornøyd. Er litt hektisk om dagen så har ikke fått skutt så mye som æ hadde håpet, men nå er det lysere tider og da bli det mer pang pang.. Skal bruke den på elgjakt så håper ikke at regn blir et stort problem.. Løpet er jo i stainless med utfresninger(fluting) i sort utførelse.. ( Har prøvd å laste opp bilder, men min begrensning på data blir gjeldende...)
  7. Gudde

    Weatherby-klubben

    Takk igjen Arnesen, da passer nok ikke det beslaget på min børse.. Synd!!
  8. Åkei.. Takker for tips/ råd/erfaringer.. Mitt inntrykk til nå er fortsatt veldig bra.. Ser den er "litt sær" med tanke på ammunisjon,, den likte ikke den gamle "natoen" noe særlig.. Presisjonen var grei men fikk ikke bolten tilbake og hylsa ut etter skudd, så da satt vi der.. Torde ikke dra for hardt med en splitter ny rifle, så etter et par runder med solvent løsna hylsa, så det gjør vi ikke igjen.. Derimot Norma jaktmatch samt Lapua likte den godt.. Er blitt litt bortskjemt med en annen tung rigg som ligger veldig godt på tofoten under skudda, så da ble det litt uvant med en lett rifle som lar skytteren håndtere all rekyl.. Merket derfor at børsa stiller litt krav til skytteren, og hvis jeg glemmer meg litt bort og lar skudda gå som tidligere gir det utslkag fremme på skiva.. Men når man konse blir det bra samlinger.. Takk igjen for erfaringer..
  9. Huffda, ikke mange som har kjennskap til denne rifla, og det kan jo være litt skremmende... Første turen på banen ble i alle fall en hyggelig opplevelse, fikk skutt inn løpet etter div pussestyr, og fikk greie samlinger på 100m. Var veldig isete på banen så 2-foten skled litt etter hvert skudd og det gav nok innvirkning på samlingene.. I tillegg er børsa mye lettere enn den børsa jeg er vant til, så dette pluss isete underlag håper jeg er skylden for en ikke helt perfekt samling.. Satse på dette blir bedre allerede neste tur på banen når jeg nå er litt mer obs på feilkildene..
  10. Gudde

    Weatherby-klubben

    Takker igjen "Herr Arnesen"!! Sjekket i dag om rekylbrønnen var beddet, og sannelig var den det . Målte da avstanden fra senter skruhull til senter skruhull, og avstanden var da 206mm.. Håper du får tid og mulighet til å måle, så blir det spennende å se om den passer..
  11. Gudde

    Weatherby-klubben

    Helt suverent!! Takker for info.. Så veldig fin ut den der magasinløsningen, så hvis den funker tilfredsstillende så er det verdt å sjekke opp..
  12. Gudde

    Weatherby-klubben

    S.Arnesen, steike for en fin børse!!! Vet du om den magasinløsningen på din rifle passer i en Mark V Accumark??
  13. Har akkurat "klart å bli lurt" av en selger i butikken til å kjøpe en Weatherby Mark V , 308.. Dog jeg var ikke veldig vanskelig å lure.. Sammenlignet den med en Tikka T3, og syntes den va mye mer tight i sluttstykkeføringen, samt stokken va bedre, fint avtrekk mm.. Er det noen som har noen erfaringer med denne rifla, gode el dårlige?? ( Selv om det kanskje for min del er litt seint for de dårlige erfaringene )
  14. Ja du sier noe der.. Forsåvidt enig med deg i det, skal gå til anskaffelsen av ladeboka og hive meg til.. Synes det var noe "hellig" med å kunne "gjemme meg fra kjerring osv" og sitte i boden og lade jaktkuler... (les mas å kjas..) og moro å se kor de går.. Takk takk!!
  15. Takk takk!!! Mange gode svar. Konkluderer med at man skal være forsiktig med endring av kuler uten å gjøre en vurdering av patronen i sin helhet.. Mye informasjon/ veiledning er å finne i ladeboka, men litt empirisk forskning, innenfor sikkerhetens grenser, er også greit å ha med.. Har gammel 7.62x51 LOT, og konkluderer med at den skal ha en vekt på ca 146grain, dog den LOTèn jeg har var nærmere 150grain ved veiing etter utnapp, kan være litt "forsegling" som følger med eller litt variasjon i kulene.. Har forhørt meg endel med aktive skyttere som skyter Sauer 202 i .308 og de har byttet ut Natoèn med 150gr Sierra i flere tiår med gode resultat, så det skal være mulig med "noe" forsiktighet.. Vi må alle være enig om at skytetrening før jakta med den ammoèn man bruker på jakt er en stor fordel. Jo mer jo bedre.. Synes selv det gir en form for selvtillit med børsa i jakta hvis jeg har dratt av noen hundre skudd med jaktammo før jakta, og synes da å bruke 30-35 kr pr skudd er noe i overkant. Oryx koster så mye.. Man kan sikkert si at dette er endel av jakta, og hvis man ikke har råd til trening så har man ikke noe på jakt å gjøre.. Kan forsåvidt være enig i det, men snakker da for min egen del.. Har tom hørt andre jegere si på banen at de ikke kan trene knestående/ sittende el stående fordi de "bare hadde med" skudd til oppskyting.. Tom hørt om jeger som har ramlet på børsa og ikke kunne ta testskudd siden de ikke hadde "kjøpt tilstrekkelig med" skudd.. Tror dette har noe med at man ikke tar seg råd til å kjøpe tilstrekkelig med ammo.. En annen ting er at man får en annen tilnærming til jakta hvis man har ladet egen ammo. Opplever det som en liten "snakkis" i laget at man stiller med "egen" ammo. Og tror ikke man skal undervurdere dette. Så hjemmelading treng ikke alltid være et spørsmål om penger.. Min konklusjon blir da at man ikke treng "finne opp kruttet" (bokstavelig talt) på nytt og støtte seg til ladeboka, snakke med erfarne ladere og forsiktig, innenfor sikkerheten, forsøke seg fram til en patron som passer til sitt våpen.. Har inntrykk av at hjemmelading ofte fortoner seg som litt prøving og testing "nedenfra" og oppover.. Da tenker jeg på kruttmengder, kulevekt, patronlengde, kammerlengde og frigang på patron osv opp mot sitt våpen.. Ha en fortsatt fin dag gottfolk!!
×
×
  • Create New...