Jump to content

EspenLarsen

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

EspenLarsen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det er ett DFS skytterlag jeg har meldt meg inn i, ja dere sier noe her, tror jeg skyter litt med klubbens våpen så kan jeg ta en avgjørelse på mitt eget når jeg har litt mer erfaring med sivil skyting. Takk for all hjelp
  2. takk for flott svar, dette besvarte mange av spørsmålene mine !! men jeg er da så fersk at jeg ikke har fått medlemskap ennå, må vente til slutten av mnd. så jeg aner ikke hvilke grener det er. Men hvis jeg feks skal skyte felt eller grovkalibret på 200/300 m, er man begrenset til våpen bygd for konkurranse, eller kan man kjøpe feks en mauser/lee enfield osv ? (Disse går kanskje under angreps våpen ? ) for jeg personlig syntes banebygde våpen er forferdelig stygge (ihvertfall de jeg har sett), og vil gjerne ha ett pent våpen.
  3. Ja leste på nettet at det var en luring som omgjorde en M1garrand til helauto, og det er derfor den er umulig og få tak i, usikker på om dette faktisk stemmer, men det jeg har lest.
  4. jepp, men har på papiret at jeg er utdanna jeger og vaktsoldat, begge sider hadde sine fordeler, stasjoner har mye natur og selvstendighet der vakta har mye velferd og en variert hverdag, en uke på og en uke av. jeg valgte vakta pga velferd og utdanningen jeg fikk der, jeg koste meg der og likte jobben, men alle er forskjellig, hadde jeg hatt jegerprøven hadde jeg nok reist på stasjon istedenfor
  5. får ikke noen + poeng for den tjenesten jeg har som kan innvirke på våpenkjøp. viste egentlig at en MR var ett longshot når jeg er så ny i gamet, ville bare høre fra folk som har mer kunnskaper enn meg på området, og om alternativer fra riflen. drømme riflen er en M1 garrand, men det er også rimelig usannsynelig etter det jeg har lest på nett.
  6. Ja, jeg har aldri jaktet, og fiske får eg nokk av hjemme men fikk til noen fiske turer, leirdue skyting osv. vi hadde mye fritid fra befal i vakten og, tror samtlige på gsv etter utdanning har en selvstendig tjeneste, men vakt og sikrings tjenesten var en mer relevant tjeneste for meg med tanke på videre tjeneste, og å ha all velferd i tillegg var det som skulle til for og søke om overføring hehe. selv om jeg elsker og gå i marken.
  7. Er klar over det, og kommer til og søke når den tid kommer, men er i en annen forsvarsgren i 3 år til før jeg forlater forsvaret. men hva med en remington 700 ? den riflen er rimelig og brukes av en del instanser verden over som trenger en pålitelig rifle. men jeg vet ingenting om banevåpen, er det noe sted jeg kan sjekke våpen opp mot reglemanget for ett banevåpen ? jeg fullførte min jeger utdanning som speider i 6mnd, men søkte meg til vakt og sikring etter jeg hørte hvor kjedelig det var på stasjonene av en venn av meg som tjenestegjorde året før meg, og vell ferden fristet også
  8. Ja det er en mulighet, har vurdert det og, hvis jeg blir innkalt til hv, så søker jeg innsats, gidder ikke og gå og tulle rundt i de vanlige hv styrkene, og da skal det søkes.
  9. 2 års karantene, så jeg må skyte aktivt i noen år føren kan i det hele tatt vurdere denn riflen ?
  10. ja er utrolig morro og skyte, men der jeg bor er det serdeles lite praktisk skyting om jeg tolker begrepet rett. skjøt en del når jeg var på GSV, både HK416 og Glock, mg3.. u name it. det var der interessen for skyting tok av, så ett våpen jeg er vandt med er jo absolutt lurest og begynne med spør du meg. har også lyst og begynne med pistol skyting, og da etter 6 mnd har jeg lyst til og kjøpe en Smith&Wesson M&P45 i ørken farge. men dette blir da langt inn i framtiden, så fokuserer på rifle for øyeblikket. det desidert gøyeste er jo praktisk/stage, men eneste mulighet er bane konkuranse.
  11. EspenLarsen

    H&K MR556

    Hei, helt fersk her på forumet samt fersk sivil skytter, så jeg er ikke helt kjent med regler innenfor baneskyting osv. Jeg har vært med min far på bane noen ganger med en gammel mauser, men nå er jeg 21 og har søkt medlemskap i klubb. Men det jeg lurte på var om jeg kunne søke om og kjøpe en H&K MR556 som ett banevåpen ( mitt første våpen ) og hvilke regler som gjelder med banevåpen, grunnen til at jeg vil ha en dyr rifle som en H&K MR som mitt første våpen, er at jeg er svært godt kjent med våpenet igjennom min tjeneste i Hæren så jeg vet hvordan jeg operer, vedlikeholder og setter sammen våpenet på en ansvarsfull og sikker måte. Det er dette jeg vil begrunne min søknad til politiet med. Det skal bare bli brukt til baneskyting. Så, er det noen som vet ca prosent på at dette vil bli innvilget av politiet, eller er jeg helt på tur ? Og kansje nevne Evt andre våpen som er artige og skyte med hvis en MR er helt ute av bildet. Mvh : Espen.
×
×
  • Create New...