Jump to content

HaRKooN

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by HaRKooN

  1. 1. Forbud mot rifle av militær karakter gjelder kun halvauto rifle til jakt.

    2. En rifle er av militær karakter når den opprinnelig er konstruert for militært/ politibruk og det er laget en halvauto versjon for sivilt salg.

    3. Ingen av riflene på jaktlista får militær karakter uansett hva du gjør med dem og overholdes minstelengden på 840 mm (84 cm) er du safe på jaktlista uansett utseende.

    4. Repeter rifle kan være konstruert for militær /politi bruk så mye den vil uten at det gjør den ulovlig på jakt.

     

    Igjen er jeg ute etter hvor tar du dette fra , hvilken lov/forskift .

     

    For etter det du sier kan jeg bygge min ruger 10/22 om til å bli kliss lik en ar15 og gå på jakt med den . Noe jeg finner vanskelig for å tro .

     

    For å presisere det så har jeg ikke tenkt å gjøre noe av det , men vil forstå lovverket .

  2. Helt enig , har bestillt deler i dag , snakket med en Espen. Godmpeiling på hva han solgte og hva det kunne brukes til , virket ærlig , dvs prøvde ikke å prakke på meg ekstra fjas ..

     

    Sålangt en av de beste servicer jeg hat vært borti på våpen ! Kommer til å handle mye der i fremtiden !

  3. Er det noen som vet om en lov eller forskrift som definerer hva som menes med rifle av militær karakter ?

     

    Er ganske lei diskusjoner rundt dette og lurer på om det er noen som vet hvor det står. Selv politiet hadde ikke noe svar på hvor det stod . De hadde dog mange meninger rundt det , helt til de ble spurt hvilken lov/forskrift de hjemlet sitt svar i .

     

    Håper det finnes noen jurister her inne som kan komme med et godt svar ..

  4. Jeg vet at en del hv-soldater får utlevert tennstempel og tennstempelfjær for konkurranseskyting .

     

    Vil praktisk skyting være godt nok grunnlag for å få utlevert tennstempelet og tennstempelfjæren til ag3 utlevert fra HV?

     

    Sent from my CZ 75 SP01 Shadow using Tapatalk 2

     

    Om du får det levert ut så regner eg med at du vet at det er ulovlig å skyte praktisk med helautomatiske våpen , så med mindre forsvaret har begynnt med halvauto vil du gjøre noe ulovlig med å skyte med denne .

  5. 24 mnd karantene gjelder så vidt eg husker fra du begynner å skyte praktisk rifle . Vel er det en stund siden jeg kjøpte min . Men om jeg har lest lovtekst rundskriv og retninglinjer fra forbundet riktig skal du skyte RIFLE aktivt i 24 mnd før du kan erverve likt som pistol , men pistol og rifle henger ikke sammen . I tillegg er det en del krav om stevnepoeng i løpet av disse to årene .

     

    Poeng nr 2 er at politiet kan har ikke hjemmel i noen lov om å nekte deg pga karantene . Men hvis klubben din stempler anbefaling til deg før du har dette i orden , så bryter de reglene til sin organisjasjon , hvilket det står i loven at alle klubber skal være underlagt for å drive med praktisk , ergo så blir dette også ulovlig ..

     

    Når det er sagt er det faktisk en lovlig snarvei til praktisk rifle , dog er den ikke særlig "snarere" , men mye gøyere . Har man jegerprøven og jaktrifler , kan de aller fleste brukes til praktisk rifle i "bolt action" klasse . Ergo får du skyte med eget våpen i de 24 mnd du er i karantene og deretter lovlig erverve halvauto rifle som står på praktisk listen ..

     

     

    Praktisk rifle er det strenge krav til og bør være , noe annet ville være galskap .. Se på USA med sine liberale lover , slik vil vi vel ikke ha det ;)

     

    Håper både du og mange andre til tross for dette begynner med praktisk rifle , da det er fantastisk morro :)

×
×
  • Create New...