Jump to content

bikkja

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

bikkja's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Har i dag en 223 med sl hardcore tmd 35demper. Men, den bråker. Smellet er ganske skarpt og jeg synes lyden sprer seg godt utover i dalen jeg jakter. Finnes det noe bedre kaliber hvis man ønsker å vise mest mulig hensyn til sovende naboer? Vil det evnt hjelpe med en ny større demper. Jeg mener dog å erindre att en større demper ikke har noen hensikt på en 223. Vil lyden fra en 223 oppfattes som mer sjenerende ovenfor naboer enn feks 30-06? Har lest att subsonic på 223 ikke er noe vits. Men, er det ett annet kaliber som kan lages subsonic og er effektiv på rev? Kan dette være noe å tenke på i valg av kaliber?
  2. Hei. Jeg driver å leser meg opp på potensielle hi hunder. Jeg har ikke noen erfaring med andre hunder enn fuglehunder. Kunne du sagt noe om forskjellen på å dressere/tilnærme seg en terrier og feks irsk setter. Er det forøvrig noen som har noen tips til litteratur før en skaffer seg terrier/hi hund tar jeg i mot tips med åpne armer. Jeg har lyst på Border eller Parson, Men, øk har ytret ønske om jeg kunne finne ut om ikke en jack russel kunne egne seg som fremtidig sprenger.
  3. Hei. Har inntil nå kun bedrevet åtejakt på rev. Men, savnet etter hund er stort, og jeg synes att hi jakt med hund ser veldig spennende ut. Har desverre ingen bekjente som driver med denne typen jakt og er helt blank. Har kun erfaring med stående fuglehunder og der går jo det meste på instinkter. Jeg har sett noen filmer av ekornligan og Boris, han er vel en border terrier. Det ser ut som en fryktelig fin hunde type. Så hvis ingen andre har noen virkelige gode forslag så er den førstevalget pr nå. Jeg lurer litt på trening av hi hund. Er det noen som har noe god litteratur å anbefale? Jeg lurer også hvordan man finner hiene. Tar man med hunden og følger revesporet med hunden i bånd? Eller slippes hunden ut i søk. Her hvor jeg bor er det masse reve og rådyr spor. Så jeg sliter veldig med å finne hiene. Er det overhodet mulighet for å trene en border i å finne skadeskutt rev. Herover er det ingen som kan hjelpe til ved evnt skadeskyting da de fleste dessverre ikke ønsker att bikkja dems skal preges på rev. Har opplevd en skadeskyting av rev selv og syntes det var virkelig ille og ikke finne den igjen. Så hadde vært fin å ha en hund til dette bruket også. Håper virkelig det ikke ble for mange dumme spørsmål, men er helt blank ang både hi jakt og ettersøk.
×
×
  • Create New...