Jump to content

apekatten

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

apekatten's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er det noen som kan hjelpe meg med disse sporene? Er det mår? Avstanden mellom sporene er ca 50 cm. Bildene er tatt i Sunnhordland og jeg kan ikke komme på andre dyr som lager slike spor her. Dyret har gått på isen og har fulgt strandkanten. Ca 50 meter oppe i skogen har jeg hatt stående to Synningfeller hele sesongen uten hell. De står ikke langt fra huset mitt på plasser jeg vet det har vært mår. På den ene plassen har jeg selv sett måren i teleskop da den snuste i åpningen på en stærkasse og på den plassen har den vært og røvet eggene i en uglekasse jeg har. Hadde neste gitt opp håpet, men vurderer å flytte litt på fellene nå. Er min første sesongen dette. Er nesten daglig inne på denne tråden, og må takke alle de dyktige fangstmennene som bidrar med god informasjon her!
  2. Det var ikke dumt å montere fella på toppen av et avsagd tre . Ser for meg at det må være ett tynt tre, siden bunnen i fella ikke er så stor og musa lett kan komme seg forbi. Skal prøve dette hvis det nye opplegget mitt ikke fungerer. Nå har jeg montert fella på en loddrett stokk som jeg har tredd en plasttallerken med hull i nedpå. Tallerkenen er ca 0,5 meter over bakken og jeg tror ikke musa kommer forbi. Over tallerkenen har jeg montert en skråstokk inn mot et tre, men ikke helt inntil sevfølgelig. Jeg er litt usikker på hvor god hvor god luktesans måren har. Holder det med godsaker bare i årekammeret eller er det best å ha på skråstokken også? Jeg bruker honning med stjerneanis og fiken.
  3. Hei Jeg er ny som mårfanger og har gått til innkjøp av to synningfeller. Nå prøver jeg å mate inn måren, men har store problemer med mus og snegler som spiser opp honningen og fikenen. Jeg har fått mange gode råd her på forumet, men musa kommer seg forbi einene jeg har festet rundt trestammen. Etter det prøvde jeg med aluminiumsfolie, men den har musa flerret opp. Jeg leste noe om at tykk aluminiumsfolie gjorde susen, er dette noe som selges i butikkene? Jag har plassert vilkamera et par meter fra fellene, er det noen som har erfaring med at slike ting gjør måren skeptisk?
×
×
  • Create New...