Jump to content

ailoen

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ailoen's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. ailoen

    Foring av hare?

    Da er det jo spesielt bra å ha åteplass og foringsplass samme plass. Da er du jo innenfor lovens rammer og fortsatt driver du med levende åte, så det kan jo være litt kult da. Noen som har erfart at reven ofte søker til foringsplass for hare?
  2. ailoen

    Foring av hare?

    Dette er et fenomen som man ser mye av her hvor jeg bor, men jeg tror ikke det er så brutalt som man tror. Jeg lurte på dette for par år siden, fordi det var en plass på 200 mål som var helt ekstrem når det gjelder hareunger om sommeren og tidlig høst. Men fra september forsvant ALT, det var bare noen få harer igjen i dette område og da begynte jeg å lure. Det var ikke før jeg begynte å forske på dette slik du gjør at jeg oppdaget hva som egentlig foregår. Når høsten kommer og det blir is på elver, så vil harene krysse til andre områder. På områder hvor det ikke er hare om sommeren dukker det opp masse hare om høsten. Jeg tror de sprer seg i terrenget, altså ikke bare i et område på 500 mål men heller 20 000 mål. Så er da disse andre "høstområdene" mye hare på om høsten, men når vinteren kommer så stikker harene til fjells og da blir det igjen mindre hare i de høstområdene... sommerområdet står stort sett tomt. Trolig drar haren til fjells fordi der kan den beite på avblåste flekker og på bjørkeris. Nå er våren her igjen og du finner ikke et eneste hare på fjellet, det er en del hare på høstområdet nå, men på sommerfeltet begynner det å samles ekstremt mye hare nå. Det kan virke som om det blir et ekstremt bra år for rype- og harebestanden i Nord Norge. Så jeg tror ikke at det er så komplisert som man tror, det er bare det at beiteforholdene er forskjellig på forskjellige steder i de forskjellige årstidene. Jeg er også fra same kommune
  3. Med 30MOA picatinny skinne, hvor høye ringer trenger man da? Jeg vurderer WEAVER ringer, dem ser vanvittig robust ut. http://www.midway.no/epages/MidwayNorge.sf/sec982acca044/?ObjectPath=/Shops/MidwayNorge/Products/834881
  4. Når jeg en gang må kjøpe skinne og nye ringer, så vil jeg gjerne prioritere utstyr som sørger for at jeg har en rifle som tåler juling. Problemet med "billig" er ofte at treffpunktet lett kan flytte seg, jeg vil helst ha så solid som overhode mulig. Jeg ser at skinna jeg finner i Norge er aluminium. Er det stål man bør foretrekke? En langholdsskytter som skal ha kraftige ringer til sin langholdskikkert... hva ville han ha valgt? En person som hater om ting ikke holdes i posisjon? Hvor høye ringer trenger man?
  5. Børsemaker i Nord Norge er jo like vanlig som løver i Nordpolen... her må man være god venn med forum, ebay, midway og forhandlere som behandler oss pent
  6. Fjernet sitering av innlegget over. Fredrik Ok, nå har jeg lest en gang til. Er ikke helt sikker på hva du mener. Ved bruk av burrisringer så trenger men ikke skinne? Eller skinna trenger ikke tilt? Forklar.. *treg i hodet*
  7. Ok folkens. Da tror jeg løsningen blir å kjøpe Picatinny/Weaver rail med tilt. Men hvor mye i MOA? Si at jeg mangler ca. 85 cm klikk på 100 meter...
  8. Har du en anbefaling til meg om hvilken skinne og hvilke ringer jeg burde kjøpe?
  9. Merkelige greier det der. Tenkte jo å kjøpe en til Remington i et anna kaliber og da hadde det vært kjekt med Leupold QR baser/ringer slik at man kan bruke samme kikkert på begge riflene. Men siden jeg ikke finner Leupold QR med tilt så må man vel sette Picatinny rail på. Jeg lurer på om forhandlere er klar over at når de selger en Remington med Zeiss Victory FL kikkert så er man nødt å ha helskinne med tilt..
  10. Altså når man skyter med en 22-250 så trenger man ikke så mange klikk Vel, jeg vil jo skyte den inn på rundt 200 meter (10 klikk som mangle nå + ca. 4 klikk) og da trenger jeg totalt 84 klikk. Det er vel sånn rundt 30 MOA? Den zero stop pinnen hindrer meg uansett å gå over 70 klikk opp, selv om poenget med zero stop egentlig er å stoppe på vei ned, så jeg trenger ikke mer enn en runde med klikk. Har man skutt inn på 200 meter så er det 10 MOA opp på 500 meter.
  11. Endelig! Elendighet søker selskap Jeg hater å være alene om et problem... Javel, det var i alle fall en veldig god nyhet fordi da er det kanskje ikke noe galt med kikkerten? Når du da satte op 30 MOA skinna, hvor mange klikk fikk du da opp? Hvor finner jeg sånn skinne og hvilke ringer er å anbefale?
  12. Klikkene dine kan være i MOA eller MIL. Mil Er enkelt 0,1 mil =1cm på hundre. Jeg regner med det er det du har på Zeiss'n. 77 klikk er da 7,7 MIL Det tilsvarer ca 27 MOA. Det enkleste er vel å runde av til en 20 MOA base. MEN!! Det hjelper lite hvis det er noe feil med kikkerten! Nei nei, men det kan hjelpe meg å finne ut om det er feil med kikkerten eller montasjene. Så om 77 klikk tilsvarer 27 MOA, så hjelper det jo ikke å putte på en 20MOA picatinny skinne fordi jeg får jo ikke en hel runde engang. Vil ikke dette være en konklusjon på at det må være noe galt med kikkerten, om ikke det engang hjelper med en 20MOA skinne?
  13. Jeg telte vel ikke klikkene, men det er flere ganger over pinnen i såfall. Kan være 160 klikk, men jeg trodde det var flere. Du ser jo på bildet øverst om basene er feil. De var montert når jeg fikk rifla, har aldri demontert disse. Ringene sto også på, har ikke tatt de heller løs. Men det skal vel litt mer enn tidels millimeter for å tape 77 klikk?
  14. Javisst, jeg skrudde av hele den greia for å få flere klikk. Så klikket jeg meg videre, fornøyd mens jeg nynnet "what does the fox say". Men du skjønner det at til slutt var det ikke mulig å skru videre, selv om man løftet pinnen over, og det var rundt dette øyeblikket at jeg begynte å bli litt irritert. Jeg har jo manualen her og jeg har jo selvfølgelig lest den så godt jeg kunne. Om jeg har forstått alt skal jeg ikke kommentere, men jeg forsto i alle fall hvordan skal skulle jukse den zero stop pinnen.
×
×
  • Create New...