Jump to content

Jacob

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Jacob's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Målingene ligger ikke tilgjengelig på nettsiden så vidt jeg finner. Hvis de faktisk viser SNR-demping på rundt 50dB er det vel verdensrekord (umulig?), men i tilfellet er det løp og kjøp!
  2. Hei, jeg er også opptatt av problemstillingen siden jeg har tinnitus. Proppenes forsterkningsegenskaper er ike så relevant, da jeg hører godt nok. Det avgjørende er hvilken propp som demper mest, for å unngå forverring av tinnitusen. Har sett målinger på at Cens plugger demper SNR 25 dB. Det er etter mitt syn for lite. Hørselslaben reklamerer med at Jegern demper slik at maks lyd blir 80dB. Det kan jeg ikke forstå er mulig gitt at et skudd fort ligger på rundt 130dB. En propp kan umulig dempe 50dB?? Noen som vet hvilken propp som demper mest, målt på seriøst vis?
  3. Takk for all hjelp. Da er det ny hagle i hus, 20/76 71cm 2750g. Nydelig sak
  4. Noen som vet forskjellen på den nye modellen 686 SP 1 og den gamle 686 SP S?
  5. Hvorfor og er det stor forskjell?
  6. Hei igjen, da har jeg bestemt meg for å kjøpe en beretta 20/76. Har nå valget mellom en brukt 7-åring med 67 cm løp, tilpasset dame, men avskåret kolbebit er tilgjengelig, som etter sigende kan tilpasses meg igjen for ca 2000. Alternativt kjøpe en ny med 71 cms løp, kommer til å koste ca 4500 mer. Som før er jeg hjertelig takknemlig for synspunkter, løpslengden er jo en konkret bit her, justeringa av en kolbe som er cast of tilpasset en dame kan jo også kanskje være krevende?? Hagla blir uteleukkende benyttet på støkk uten hund, til fjells og i skog (50/50).
  7. Et åpenbart pluss, men det viktigste for meg er hvilket våpen som får ut den beste skytteren av meg på jakt, praktiske fordeler/ulemper kan som regel håndteres ved planlegging. Er da fortsatt anbefalingen UL 12?
  8. Tusen takk for mange og grundige svar! Det eneste jeg har å utsette er at dere ikke kunne vært mer samstemte:) Jeg bor i Oslo og mitt inntrykk er at den aktuelle ammunisjonen til kaliber 20 er greit tilgjengelig og likt priset som kaliber 12. Det vil derfor være litt enklere for meg med kaliber 12, ettersom jeg alt har en i det kaliberet, men dette er ikke vesentlig hvis kaliber 20 hagla er et bedre våpen. Utfordringen er derimot at jeg ikke har funnet butikk som har kaliber 20 så jeg får ikke enkelt testet dem mot hverandre. Dessuten har xxl nå tilbud på beretta ultra light til 15000 (få eksemplarer), så da må jeg nesten vurdere hvorvidt jeg skal kjøpe den, eller finne en butikk som har kaliber 20, men da risikere at jeg ikke lenger får tilbudsprisen på ultra light, hvis jeg likevel vil ha den. Får sove på det
  9. Hei, Jeg har en beretta sp 12/76, men ønsker ett lettere alternativ da jeg går støkk uten hund. Vil beholde gamle hagla da barna gjerne må overta om noen år. Spm nå er om neste hagle skal være ultra light 12/70 eller 20/76. Det er en fordel om gutta og jeg har samme kaliber, samtidig vil jeg også ha en best mulig hagle. Er en kaliber 20 vesentlig bedre balansert så tar jeg gjerne ekstra utgiftene. Regner med at det uansett blir beretta, budsjett på ca 20000. Takknemlig for råd. Jakta er utelukkende fugl, men storfugl i skog og rype.
×
×
  • Create New...