Jump to content

kombi

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

kombi's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Prøvde det og det gjorde det bare verre og da tok sluttstykket nedi sikringen. Har nå spent den opp igjen. Har prøvd å ta et bilde av korleis det ser ut nedi mot overgangen til løpet. Det ligger ein "halv ring" der. Har aldri lagt merke til den før. Skal den være der?
  2. Hei Eg har ein sako finnbear rifle. Når eg i dag skulle sette i sluttstykket for å lade så ville sluttstykket ikkje gå heilt inn. Det er sikkert 4-5mm glippe fra at sluttstykket er heilt inne. Kva kan vera grunnen til dette? Takker for svar
  3. Du Sør-jeger seier at det er finere med sako ringmounts enn optilock. Når eg sjekker på Winge Våpen http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=3441 så står det at ringmounts kun passer til Tikka? Om eg også kan bruke det til Sako, hva er prisen og hvor får ein kjøpt dei? Totalprisen på optilock er ca 1500 hos Winge Våpen ( 950 for ringene og 550 for basene). Er dette en grei pris?
  4. Ser at det også finst ulike baser. Ka for ein av dei skal eg velga?
  5. Tusen takk Ser det er ulike høyder på de. De har 30mm low, medium og high med flere. Hva skal eg velge til et Zeiss 50mm sikte?
  6. Eg har kjøpt nytt kikkertsikte med 30mm rør (hadde 25mm før). På den gamle montasjen står det bare Sako og 25,4 under. Så plutselig, til min store overraskelse, at sporene ein monterer montasjen på er skrådd bakover. Det er breiest framme og så blir det smalere bakover. Det nye kikkertsiktet har 50mm åpning og hadde ein warne montasjen liggende (30mm), men den passa ikkje siden den er for brei for sporet og er heller ikkje skrådd. Noen som har peiling på detta på hva montasje som vil passe? Hadde satt stor pris på hjelp her
  7. Munningsdiameter er 17,2mm. Er klar over det med løpsprengning /bul, det er derfor eg ikkje har turt å prøve stål. Eg såg nøye etter på haglepipa, men kunne ikkje finne noken andre nummer der. Er det ikkje sånn at ein del løp er merkte med eit rosetegn for å kunne skyte stål? Korleis ser det ut?
  8. Heilt innerst, på sida av løpet står det 18,4. Pipene er frittliggande som på linken under. Det har faste choker, men veit ikkje kva chokene er. Baksida av løpet er 2,04cm og framme er det 1,72cm. http://www.google.no/imgres?imgurl=http ... AA&dur=434
  9. Er luftgevær trening med tanke på storviltjakt noko å satsa på? Har allerede eit gammelt luftgevær som eg har skutt ein del med. Eg har tilgang på hjortejakt og skal jakte ein del i haust. Eg skal ta oppskyting etter sommarferien, men synst det blir litt dyrt å skyta mykje med rifla som er ein Sako 30.06 med demper. Altså luftgeværet har eg og det koster jo "ingenting" å skyta med. Samtidig så er jo eit luftgevær ganske så langt i fra ei jaktrifle i både vekt og avtrekk. Burde eg kjøpa ein salong eller holder luftgeværskyting?
  10. Eg har hatt våpenet i to år og har vore usikker på om ein kan skyta stål i det. Takker for alle svar!
×
×
  • Create New...