Jump to content

daggis

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

daggis's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Litt usikker på om dette gjelder i forstørrelsene som er nevnt her, men da jeg skulle ha meg 1-6 endte jeg opp med Leica grunnet større utgangspupill. Det gjør den mindre kresen enn swaroen på hodeplassering. Sent from my C6903 using Tapatalk
  2. daggis

    Hvilken riflesekk?

    Sjekk ut den nye til Bergans, Budor. Jeg har brukt Norrøna sin til nå, denne er i en annen klasse. Den er relativt stor, men lett. Perfekt for meg ihvertfall! De har den på XXL blant annet,så det er bare å dra og klå!
  3. Ok, den rørte jeg aldri, så jeg får prøve på nytt og forsikre meg om at den står på maks. Takk!
  4. Swarovski er med i testen jeg linket til, og har minst utgangspupill av alle de testede siktene. Jeg synes jeg merket det godt i praktisk bruk. Kan jo være derfor du finner målet raskere med Trijiconen? Nå er det en stund siden jeg teste Trijicon, men jeg kan ikke huske noe om at jeg justerte på noen lysblender. Trodde det var noe slikt radioaktive greier som lagde doten der? Var en som hadde den på skytebanen, prøvde den raskt, syntes doten var så svak at jeg la den raskt fra meg. Hvis det er noen form for justering kan det jo være at han hadde justert den ned, og at dotten kunne bli sterkere. Synes aimpointen kan bli litt for sterk på maks, men mener du altså at Trijiconen kan få like sterk belysning som en aimpoint på f.eks. setting 8? Da må jeg isåfall ta en ny kikk på den. Du vil ikke selge aimpointen din da?
  5. Takk for tipset, den skal jeg sjekke ut! Hvilke butikker fører disse? Ser det er endel som selger de på nettet, men skulle nå helst ta tittet og klådd litt..
  6. Dette er jeg interessert i at du beskriver litt mer. At Swarovski sin 1-6 (og alle andre 1-6?) har liten utgangspupill og at Trijicons lyspunkt er betydelig svakere enn sine batteribaserte konkurrenter?
  7. Leter etter kikkert for tiden, men sliter litt med å finne det jeg leter etter. Jeg vil ha en kikkert som er: 1. Lite kresen på hodeplassering, så jeg kan få siktebilde uten å styre for mye. 2. Går ned til 1x, slik at jeg kan ha begge øyne oppe. 3. Sterk rødpunkt som fungerer bra i dagslys. 4. Lite optisk forvrengning, slik at det er greit å se med begge øyne oppe. Har kikket på Swarovski 1-6 og Trijicon 1-4, men etter å ha prøvd de litt strøk de på henholdvsis 1 og 3. Trodde jeg hadde funnet gull når jeg fikk prøve leupolds VX6 1-6. Den oppfyllte 1,2 og 3. Etter å ha brukt den litt merket raskt at det var noe jeg ikke hadde tenkt på, nemlig punkt 4. Ser flere sliter med dette på kikkerten, og jeg klarer ikke fokusere lenger enn noen sekunder før øynene gir opp og det blir uskarpt. Nesten så jeg blir litt usikker på om den er 1x, og ikke 1,1 eller noe slikt, for jeg får mye av samme følelsen som på Zeiss 1,1-4. Ser at Winge Våpen nå har kampanje på Vixen 1-6 m/lys. Noen som vet noe om denne? Ser den har fått god omtale i bl.a. jagdpraxis, se her: http://opticscamp.com/pdfs/vixen-1-6x24-euro-review-full.pdf Lurer på om denne kan være noe? Er litt skeptisk i og med at den er såpass billig. Det pleier jo å være en sammenheng der. Er det noen kikkerter jeg har oversett som kan fungere? Eller er det slik at jeg må ty til gode gamle aimpoint og ha en kikkert i bakhånd i tilfelle jeg trenger forstørrelse? (Bruker Blaser, så er jo ikke så vrient å bytte). Bruksområde er stort sett rådyr med hund og støkkjakt på skogsfugl med drilling og rifle.
  8. Da har jeg kjøpt meg en superchrono, og må si jeg er skuffet. Det skal som jonnyvang er inne på her, utrolig små forandringer i posisjon til før hastigheten er på bærtur. Endte derfor opp med å sette meg litt mer inn i dette. En feilstilling på 1 grad i forhold til kulebane gir en misvisning på i overkant av 50m/s ved 1000m/s kulehastighet. Ved måling av salongrifler og andre kuler som er rett over lydhastigheten blir avviket levelig, men så fort man kommer opp i riflehastigheter synes jeg den er ubrukelig. Dette har sammenheng med at den supersoniske sjokkbølgen er tilnærmet vertikal rett over lydens hastighet, for så å vinkles mer og mer jo raskere kulen går. sin(v)=lydhastighet/kulens hastighet. Etter å ha kikket litt på innholdet synes jeg også prisen på 2500kr er horribel. Noen som har tenkt på å lage en akustisk kronograf med vinkelkorreksjon? Ved å måle hastigheten i to forskjellige retninger, en temperatur og en luftfuktighetsmåler bør man kunne gjøre dette relativt nøyaktig. Hastigheten 90 grader på kuleretning vil være lydhastigheten, som man da trenger temperatur og luftfuktighetsmåler for å finne. Ved trigonometri bør man da kunne regne seg frem til kulehastigheten ved at man vet at kuleretning er 90 grader på lydhastighet, og man har et par målte hastigheter der imellom. Er det noe jeg har oversett her i min smådøsighet på kveldinga? Rent bortsett fra at den fortsatt ikke vil fungere på subhastigheter må jo dette være den ultimate kronograf?
×
×
  • Create New...