Jump to content

T-bone

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by T-bone

  1. T-bone

    HK-trøbbel

    Ja, har gått noen hundre skudd siden fjærbyttet uten problemer.
  2. T-bone

    HK-trøbbel

    Nå har jeg drevet litt problemsøking og fått testet ut i praksis. Leverandøren har dessverre sluttet å svare på mine henvendelser (!). Sist uke forsøkte jeg å benytte rekylfjæren fra et annet våpen. Problemet med mating og bakre stilling forsvant umiddelbart. Så min teori er at enten er medfølgende fjær for stiv eller så blir det for lite trykk til at sluttstykket kommer langt nok bak. At det fungerte greit på de første 100 skuddene da våpenet var nytt tror jeg har sammenheng med at det da var liggende skytestilling, som innebærer et annet rekylopptak enn ved stående og knestående. Jeg leser på utenlandske forum at fjæren er noe stivere enn på andre lignende våpen og at noen hevder at man bør la den være i fred mens andre ikke ser problemet med å bytte den ut (spesielt ikke hvis vekslingen ikke går som den bør). Har noen her noen meninger om hvorvidt det er greit eller ugreit å skifte fjæren?
  3. T-bone

    HK-trøbbel

    Etter hva jeg kan se er det kontakt, og den beveger seg riktig når magasinet settes inn. Det er ingen forskjell mellom originalmagasin og magpul. Så jeg tror det må være noe med at sluttstykket ikke helt klarer å gjøre jobben sin. Får dessverre ikke testet meg frem i praksis før på nyåret. Har tatt bilde med hvordan det ser ut uten mag og med magpul:
  4. T-bone

    HK-trøbbel

    Den fungerer ikke som den skal med noe magasin nå. Magpul magasiner medfører problem med låsing i bakre stilling etter siste skudd + problemer med patronmating. Originalmagasin medfører kun problem med det første. Men jeg skal prøve meg frem med hardcore oljing og se hva som skjer. Takk for tips.
  5. T-bone

    HK-trøbbel

    Har ikke sjekket bolt stop'en eller gjort andre undersøkelser. Litt av problemet er at jeg er nybegynner og er ikke veldig rutinert mht. undersøkelser for mekaniske feil. Men jeg lærer stadig noe nytt. Har prøvd to typer ammo, GGG og forsvarets. Problemet oppsto tredje gang jeg var på banen og første gang med forsvarets ammunisjon. Våpenet er svært lite brukt, kun ca 250 skudd, så jeg har vanskelig for å tro at det skyldes skitt eller slitasjeskader. Pusset den etter jeg fikk problemer og ble egentlig overrasket over hvor lite skitt det var. Har googlet litt rundt på undergassing, og tilfellene jeg har sett ligner veldig på mitt problem. Hva mener du at loweren er utenfor spec? Mener du at dette er en reklamasjonssak ovenfor selger?
  6. T-bone

    HK-trøbbel

    Jo, det er jo innenfor reklamasjonstid. Men jeg ønsker å forsikre meg om at det er en faktisk feil og ikke noe vesentlig jeg ikke har skjønt.
  7. T-bone

    HK-trøbbel

    Det er en ny MR223 A3, kjøpte den helt ny for 3 mnd siden. Magasinet er gen 3. Ganske irriterende dette, for noe av poenget med å legge i noen ekstra lapper for HK var å få et våpen med en kvalitet som medfører lav sannsynlighet for funksjonsutfordringer.
  8. T-bone

    HK-trøbbel

    Jeg har en HK MR223 som er ganske ny. Og selv anser jeg meg som nybegynner. Våpenet fungerte utmerket de første par gangene på banen. Da brukte jeg kun det medfølgende 10-skudds magasinet. Tredje gang på banen brukte jeg 20-skudds magpul magasin og fikk da problemer med patronmatingen. Det samme skjedde da jeg prøvde et magasin til en kompis av ukjent merke. Dette er ikke et problem med det originale magasinet. I tillegg går ikke sluttstykket seg i bakre stilling lengre etter siste patron er avfyrt. Dette ble et problem etter magasin-hendelsen. Er det noen som har noen tips om hvorfor dette skjer og hvordan problemet kan løses?
×
×
  • Create New...