Jump to content

UlvenKolbein

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

UlvenKolbein's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Må man fjerne kornet fremme på rifla dersom man gjenger en ruger 10/22?
  2. Ok, flott! Det hørres lovende ut! Dere posterte uten lokk eller bulvan da anter jeg? Fikk dere noe stort sett hver gang dere var der?
  3. Kuttet sitatet av forrige innlegg. Jegermeistern. Har vært på Bore før, men da var det samtidig som en haug med fiskere var til stedet Naturligvis ingen fangst den gang. Svømmer eller flyr ender/gås langs elva, eller flyr de opp i retning gården (langs steingjerdet) ? Takk for svar:)
  4. Hei! Nå er det desember, og stormen har gitt seg her på sør-vestlandet. 10-15cm nysnø i gatene. Livet er herlig. Til poenget; vi er relativt ferske jegere, og lurer på hvilke vilt det er mest nærliggende å jakte på denne tida av året, på denne kanten av landet(?). Er det f eks fremdeles gode sjanser for andejakt i områdene til srjff og evt statsskog? På forhånd takk.
  5. Vet ikke hvordan forholdene er i år, men regner med at de er relativt like som i fjor! Muligens litt bedre i år, da det meldes om noe bedre bestander i landet generelt i år. Nå skal det også sies at samme dagen som vi kom opp på fjellet i fjor, hadde det kommet nysnø. Dette kan muligens ha gjort rypa mer forsiktig og skeptisk, ettersom den ikke hadde vinterdrakt på det tidspunktet.
  6. Det er riktig. Jeg lader ikke fra før, men er medlem av pistolklubb der jeg har mulighet til å lade pistolskudd. Fungerer die-sett for rifle på samme utstyr som pistolskudd?
  7. Hei! Vurderer å kjøpe en rifle i cal 300 WEATHERBY magnum av en kjenning. Problemet er at tilgangen på ammunisjon til våpenet er svært begrenset. Eneste ferdige fabrikkammo til børsa er Federal "et-eller-annet" til nær 50kr skuddet. Er den eneste løsningen for rimeligere ammunisjon å kjøpe die-sett? Hvordan fungerer dette, og hva vil en eventuell totalsum med die-sett, tomhylser, krutt, prosjektiler (og kanskje noe annet?) komme på? På forhånd takk.
  8. Noen som vet hvordan jeg kan få tak i en magasinforlenger m/feste til løp? Ser at midway har en type som forlenger magasinet med 2 skudd på lager, men hadde tenkt at dersom jeg først gikk til anskaffelse, vil jeg vertfall ha 3 ekstra skudd. Noen som har en slik liggende hjemme, uten at den brukes?
  9. Tidligere i høst da jeg var paa rypejakt, traff jeg paa noen ungdommer som hadde vert paa tur i fjellet. den ene var hagle, men hadde ikke ammo med seg, påstod han. han hadde den med for aa trene og for aa faa "jaktfølelsen". dette fikk meg til aa undres: er det lovlig aa bære våpen i naturen(med ammo) bare fordi en skulle ønske det? Ungdommene kom fra områder som ikke var åpnet for jakt. hva er gyldig grunn til aa bære våpen i naturen? Har man lov til aa ta med seg børsa i fjellet for aa trene? for eg beskyttelse mot bjørn og andre predatorer?
  10. Hei! Har i mange år drevet med generelt friluftsliv, og har nå bestått jegerprøven og begynt å jakte. Første gang jeg jaktet var denne helga, i Sauda kommune, etter rype. Til min store skuffelse gikk vi tre dager i fjellet uten å se mer enn en enkel rype( som var for langt unna til at det var forsvarlig å skyte). Masse spurver og en hjort var stort sett alt vi så. Turen var for øvrig veldig fin den, med nydelig vær. Hadde imidlertid forestilt meg at det ville bli fangst. Er svært ivrig etter å få mitt første felte dyr, men vet ikke hvordan dette skal la seg gjøre da det ikke er svært mange jaktområder rundt Stavanger. Det kan kanskje høres ut som om jeg bare er ute etter å få noe drept, men dette er ikke tilfellet. Jeg er svært opptatt av dyrevelferd og naturforvaltningsprinsipper, og de etiske sidene med jakt. Er mer at jeg må få mitt første vilt for å "være jeger". Er det noen som vet om gode jaktmuligheter i Områdene rundt Stavanger, Sandnes ol? Er en fattig student, så passer best med småviltjakt. Håper på gode tilbakemeldninger!
×
×
  • Create New...