Jump to content

Eirik K

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Eirik K's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det er noen år siden jeg studerte regelverket, men den gang var det maks antall håndvåpen avhengig av aktivitetsnivå.
  2. Jeg trenger altså ikke noe eget toll-skjema og noen mil med byråkrati? Kun hvilken som helst dokumentasjon som beviser at våpenet er laget før 1895. Og dette fungerer i praksis med innfortollingen? I såfall er det jo bedre å bestille selv enn å plage en stakkars mellommann til å ta importen for meg.
  3. Desverre er "garderoben" full for nåværende aktivitetsnivå. Så en registreringsfri er enkleste alternativ. Skulle aldri sett western klassikerene på nytt på DVD/Blu-Ray. Det er så mange fine pangjern man får lyst på. "Desverre" har mer moderne våpen fyllt opp kvoten for lenge siden. Skal en samle så er det jo gjevest om det er ekte vare fra riktig tidsperiode, så får heller tilstanden være litt så som så for å hindre at det blir alt for kostbart. Noen som er ekspert på toll/import?
  4. Jeg vurderer også å gå til anskaffelse av en Colt single action revolver fra 1880-90 tallet. Svartkrutt patron i 44 eller 45. Da det er så lite utvalg her på berget har jeg kikket mye på websider fra diverse antique gundealere i USA. Jeg er litt skeptisk til toll-prosessen når man skal ha inn en slik. Jeg vet at de nå er registreringsfrie, men er dette noe tollerne gjør en smal sak utav? Er det nesten like enkelt som å bestille en bildel fra ebay eller er det for naivt å tro det? Derfor håper jeg noen kan gå gjennom prosessen skritt for skritt, hvilken dokumentasjon trenger jeg å få sendt med det antikke våpenet og hva gjør jeg når tollerne tar kontakt og lurer på hva dette er for noe. Kall det en how-to guide for nettshopping av antikk skytevåpen. PS: Jeg er 99% sikker på at disse nå er registreringsfrie, men det skader ikke om noen kan bekrefte dette.
×
×
  • Create New...