Jump to content

Stifinner

Members
  • Posts

    64
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Stifinner

  1. Har lyst til å prøve å speke elgkjøtt og lage diverse retter, å dele resultatet, håper andre også gjør det.

     

    Fant ei oppskrift på speking av lårtunge, forsto den ikke helt, noen som kan hjelpe?

     

     

     

     

     

    Speket lårtunge av elg

    Kokk: Wenche Andersen

     

     

     

    Dette trenger du:

    1 stk lårtunge avelg

    salt, grovt

    sirup

    Slik gjør du det:

    Det kan være en fordel å fryse ned og tine opp lårtungen før den saltes og spekes. Legg lårtunga i et kar og dekk med grovsalt. Varm opp sirup og smør utover hele tunga. La den henge ev ligge kjølig i ca 5 døgn, avhengig av størrelsen. Kjenn på konsistensen etter hvert, den skal ikke være for hard og heller ikke for myk. Ferdig speket får den en fin burgunderfarget kjerne. Kan spises straks eller fryses ned. Server med flatbrød, rømme smakt til med rørte tyttebær eller tranebær og flatbrød.

     

    Her kommer mitt spørsmål :skal strupen oppå saltet, eller før saltet?

  2. noen som har testet veidemann spurven.(lerdukaster)?. Upåklagelig pris, dem sier den kaster 45-50m det er jo kurrant lengde.

     

    Testet en i dag, hadde meg en tur på jaktdepotet å kjøpte en veidemann spurven. Den er fin til trening på hjemmebane, duene går sakte, så treffprosenten er høy. Det styrker selvtilliten før jakta :-)

  3. Fikk nylig en boks med 250 7,62X63 som var båndet som mg ammo (tøy bånd). Noe arv fra gammelonkelen til dama. Fungerte greit og gikk ganske likt som norma nosler. Fikk ammoen med en formaning om at sporlys kulene spiser fort opp løpet. Ammoen var fin, ikke noe tegn til irr på hylsene. Var skepisk før jeg prøvde første skuddet, vet jo ikke hvor gammel ammoen var (når fosvaret faset ut Lee Endfield mg?). Nå har je bare sporlysene igjen. .

×
×
  • Create New...