Jump to content

Vinculus

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Vinculus

  1. Dæven, snasent med originalkassa og alt tilbehør. Sånn passelig rustikk over det hele. Trur fattern kjøpte sin ny i sin tid, men den kom i plastkasse uten utskjæringer i skumgummien og kun et ekstra magasin. Har vel historisk sett vært ganske typisk russiske og tsjekkiske våpenfabrikker å aldri helt få bestemt seg Håper sannelig ikke covid setter en stopper for kurset jeg har meldt meg på i januar. Gleder meg til å komme igang!
  2. Takk for svar og info folkens! Jeg regner med at det da altså ikke skal være noe problem å fyre av noen eikenøtter på hjemmebane med pistolen når den tid kommer? Jaktia her i Hønefoss selger Flobert, så har ingen problemer med å få tak i dem lokalt heldigvis. I tillegg godt å vite at man skal være litt forsiktig med å bruke dem i Brnoen. Løpsloddet fulgte dessverre ikke med på pistolen jeg kjøpte, men forhandleren hadde en til Margolin med et hjemmespikka grep som overhodet ikke fungerte for meg som venstrehendt. På denne var det løpslodd. Kanhende jeg kan få overtalt ham til å slenge med loddet fra den andre pistolen sammen med min, selv om jeg neppe tror jeg "trenger" det. Antageligvis kommer jeg til å falle inn under kategorien "rekreasjonsskytter", siden jeg ikke eier konkurranseinstinkt, haha.
  3. Hei og hå. Jeg har meldt meg på sikkerhetskurs i Ringerike pistolklubb, da jeg har lyst på en ny hobby. I den sammenheng har jeg kjøpt/reservert en Margolin MCM .22lr som ligger og venter på meg hos forhandleren fram til jeg har vært aktiv lenge nok i klubben til å kunne søke om eget håndvåpen. Margolin var den første pistolen jeg noensinne prøvde, ettersom faren min har en, og av rein nostalgi visste jeg derfor at det også skulle bli mitt første håndvåpen. Eksemplaret jeg har kjøpt har ikke de karakteristiske "vingene", og er en modell med manuell sleidestopp. Gleder meg utrolig til å prøve den om, tja, 8-10 måneder eller noe Har lagt ved et par bilder av den her. Men tilbake til spørsmålet mitt. Jeg plinker en del med eikenøtter med salongrifla mi, ei Brno Model 2. Kan man skyte med eikenøtter også i pistol, eller blir ammunisjon med kun tennsats for svakt for et kort pistolløp? Det er jo selvsagt også uaktuelt å lade ammunisjonen i magasinet, så det blir isåfall å bruke som enkeltskuddsvåpen med eikenøtter. Vil også gjerne høre fra andre som har Margolin, uavhengig om dere veit noe om eikenøtter eller ikke, ettersom akkurat den pistolen har en spesiell plass i mitt hjerte!
  4. En liten oppdatering her, mest som informasjon til andre som eventuelt er i samme situasjon. Kjørte siste flyttelass i helga, og hadde med hagla. Jeg stoppa på tollkontoret i Ørje og gikk inn for å tolldeklarere hagla ut av Norge, men fikk der beskjed om at dette ikke var nødvendig. Siden jeg hadde forhåndsdeklarert elektronisk i Sverige kunne jeg kjøre videre uten noe om og men, og kun deklarere inn hagla i Finland som flyttegods. Gjenstår å se hva de finske tollmyndighetene sier, men det går nok fint. Har kjøpt jaktkort her oppe, og Polisen i Vasa forteller meg at finsk våpenlisens vil gis på bakgrunn av det; samt mitt norske våpenkort.
  5. Vinculus

    CZ-hagler

    Noen her som har hatt henda på ei av disse haglene og kan si noe om hvordan de opplevdes? Jeg ser at samtlige hagler til CZ er lagd av Huglu i Tyrkia. CZ sine rifler er vel kjent for å være generelt gode greier og mye bang for the buck, men hvordan står det til på haglefronten, egentlig? Selges disse her på berget i det hele tatt? Jeg ser at sideliggerne har baskyler bygd spesifikt for hvert kaliber, hvilket jo må sies å være et balansemessig pluss en ikke alltid får i billigsegmentet. En annen ting jeg noterer meg er at Bobwhite-modellen er klin lik min Hawk (som jo er et annet merke Huglu bygger) Classic 202B, ned til samme modellnummer. Syns dette ser ut som fine våpen til en rimelig penge, noen som kan bekrefte eller avkrefte? Selv er jeg kun nysgjerrig, spesielt på alt som finnes av nyproduserte sideliggere med engelsk stokk. http://www.cz-usa.com/products/view/bob ... -hardened/
  6. Logikk hadde vel vært om det var nettopp saker som dette som ble omfattet når en har europeisk våpenpass. Det står jo både her og der på politiets og tollens nettsider at en kan ferdes fritt mellom EØS-land med våpenpass ved ubetjente grenseoverganger, men andre steder står det igjen nevnt at en alltid må passere betjente stasjoner og deklarere manuelt når man transporter våpen. Er vel greit å være på den sikre sida for å unngå unødvendige komplikasjoner; tungvinthet til tross.
  7. Orker ikke begynne å leite etter sideligger i 20/76 med engelsk stokk her også, etter å ha brukt rimelig lang tid på det hjemme i Norge. Da gjennomgår jeg heller hele byråkratiet
  8. Det var da voldsomt! Her er det bare å føye seg, forstår jeg. Ser ut som det mest logiske er å legge turen om Østby tollstasjon. Litt surt at jeg har vært så treig med dette, i og med at det er helt enorme mengder kråke her jeg har flytta. Gleder meg til å komme igang!
  9. Pokker. Med en todagers roadtrip med minst ti timer kjøring hver dag forenkler det ikke akkurat situasjonen å måtte ta lange omveier. Men loven er loven, er vel ikke stort å gjøre med det. Takk for innspill iallfall!
  10. Kan jeg for eksempel kjøre til tollstasjonen på Gardermoen siden det ikke er lange omturen og få papirene underskrevet der, for så å fortsette på reisa til Sverige? Det er dårlig med betjente tollstasjoner oppimot der jeg passerer grensa, ser det ut til.
  11. Jeg holder på å flytte til Finland. I den anledning vil jeg selvsagt ha med hagla mi på flyttelasset, men jeg blir mer og mer forvirret av å måtte forholde meg til tre lands lovverk hva våpen angår, siden jeg kjører til Finland gjennom Sverige. Foreløpig har jeg vært på politikontoret her i Vasa i Finland og spurt om hva jeg trenger av dokumentasjon for å lovlig inneha hagla mi her, så det er egentlig ganske greit. Finsk våpentillatelse vil gis på bakgrunn av mitt norske våpenkort og jegeravgiftskort i Norge, pluss jaktkort og eventuelt medlemskap i lokal jegerforening i Finland. Det som virker mer vanskelig, er prosessen med å tolldeklarere alt i de forskjellige landene. Jeg har søkt om europeisk våpenpass samt utførselstillatelse fra Politiet hjemme i Norge. Dette vil forenkle reisen gjennom Sverige, da jeg ganske enkelt deklarerer hagla via de svenske tullmyndighetenes websider. Men, og her kommer det jeg lurer på: Hva gjør jeg med tolldeklareringen i Norge? Tollstasjonen jeg passerer på vei inn i Sverige er ubetjent, og jeg får dermed ikke fylt ut to eksemplarer av blanketten for utførsel av våpen. Trenger jeg i det hele tatt å deklarere hagla ut av Norge når jeg har europeisk våpenpass? Her synes jeg Tollen og Politiet flyter inn i hverandre på en svært forvirrende måte, og jeg blir ikke klok på akkurat hvordan jeg skal gå fram. Er blanketten jeg har sendt til politiet om tillatelse uførsel av våpen den samme man fyller ut ved Tollen? Vet iallfall at jeg må forevise denne (fra Politiet) når jeg ankommer Tullen i Finland. Har forsøkt å lese meg opp på dette, men finner informasjonen litt konflikterende på enkelte punkter. Jeg beklager om dette er litt surrete formulert, men det er som sagt en god del forskjellig å forholde seg til her, og jeg setter stor pris på alle innspill. Som en stor bonus får en vel skyte med blyhagl her oppe, når alt dette er fiks ferdig, så får satse på at det er verdt det.
  12. Mi er også 20/76, og det er godt å høre du har gode erfaringer med den, hewi! Forhørte meg med Alm om det frynsete ryktet tyrkerhagler har før jeg til slutt kjøpte denne fra dem - min lokale våpenforhandler ser ut til å skjære alt tyrkiskprodusert over en kam som "reklamasjonsmagneter"; en tankegang jeg ikke er helt på lag med. Børsa ser bra ut og alt later til å være tight og fint maskinert, så får tiden vise hvor bra det er med lodding og slikt. Hagla skal definitivt oljes, men for øyeblikket er alt jeg har slik ei litt kjip flaske med Schaftöl, så jeg får vel heller få tak i noe fra CCL, som du og mange andre som ikke går helt til Raudnakke-steget later til å være enige om at er et bra produkt.
  13. Så lærte man noe nytt i dag óg, det er hva en har igjen for å kun være borti "godt brukte" våpen hele livet før en går til anskaffelse av noe nytt og eget Tusen takk for raske, informative svar og kunnskap og det hele! Kan vel forøvrig legge til et skrytebilde, såpass fortjener dere!
  14. Hepp! Jeg har akkurat kjøpt mi første hagle, slik ei Hawk (fy-fy på forumet?) Classic 202B med engelsk stokk. Det var med stor iver og entusiasme jeg pakket det smekre haglegeværet ut av esken, men da jeg etter en lett dusj med våpenolje skulle montere vidunderbeistet, møtte jeg litt motgang: Greenerbolten går altså ikke helt tilbake når jeg knekker igjen hagla, det gjenstår et par millimeter. Dette er kun tilfelle når løpet er montert til låskassa, med løpet av går bolten fritt helt tilbake. Det skal også nevnes at mekanismen virker veldig, veldig trang og litt makt må til for å knekke våpenet, men det er vel neppe uvanlig med splitter nye våpen i det lavere prissjiktet. Men til sakens kjerne, før jeg løper ivei og kjøper leirdueammunisjon og muligens setter liv og lemmer i fare... Er det trygt å avfyre hagla slik den er nå, og kommer dette til å "gå seg til" etter noen hundre skudd? Eller bør jeg absolutt ikke skyte med dette geværet? Edit: Endra trådtittel til noe mer generelt.
×
×
  • Create New...