Jump to content

dobrikk

Members
  • Posts

    283
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by dobrikk

  1. På 3.11.2017 den 19.17, nhd skrev:

    @Geco5 Det var en .22 pistol. Jeg har gått meget langt i å hjelpe vedkommende. Lengre enn med noen annen jeg har veiledet. Men det går ikke inn. Ved tohåndsskyting holder vedkommende ve hånd rundt hø albue. Jeg ber han holde venstre hånd rundt skjeftet og høyre hånd. Han sier ja, lader pistolen og holder rundt høyre albue. Dette skjer flere serier på rad. Han lukker øynene i et par sekunder før han trekker av. Jeg prøver ulike triks jeg har lært av Flemming P og som har funket på mange andre, men ikke på han.


    Om en skytter lukker øynene et par sekunder før han trekker av, som man beskriver her, så mener jeg det er en klar sikkerhetsrisiko, og bør behandles der etter.

  2. Nå som alle resultater legges inn elektronisk, så har jo forbundet alt av data liggende selv. og etter det jeg hører, kommer de til å utvikle egen statistikk, men det tar litt tid.

    Noen med nær tilknytning til forbundet, har nevnt at NSF sparer ca. Kr 70-80 000.- i året på å droppe FSU, penger som sikkert kan brukes til å utvikle en tilsvarende løsning fra dem.

    Mange av de mest aktive klubbene, kjøper jo også egen statistikk fra FSU, og de må jo uansett sende inn stevne resultater til FSU for at FSU skal bli oppdatert.
    De klubbene kan jo fortsette med det om de ønsker, blir ingen komplett lands liste, men mange av de dyktigste og mest aktive vil da fremdeles ha statistikk frem til forbundet legger fem sitt. 

     

     

  3. Når jeg leser forslaget, så virker det som om det kun er Dynamisk rifle og halvauto jaktrifle som ligger ligger tynt ann, og det er selvsagt surt for de som er aktive innen den sporten. men igjen det er aktiviteten som avgjør om du fortsatt kan eie slike rifler

    De ønsker jo til og med å lempe på 21 års kravet for pistol på samme måte som 16 åringer med behov kan erverve rifle/hagle.

    Departementet føreslår å vidareføre gjeldande aldersgrenser for erverv av skytevåpen og våpendelar, men slik at det som noko nytt gjevast heimel til å kunne gje personar over 18 år fritak frå alderskravet på 21 år for erverv av pistol eller revolver, sjå lovframlegget § 15.

    Kan ikke lese ut fra forslaget at halvauto håndvåpen blir forbudt for vanlige sportsskyttere

    Og når det gjelder hva som skjer med det de som ikke kvalifiserer til å beholde sin halvauto rifle, så står det i lovforlaget 

    Departementet tilrår å fastsette overgangsreglar for personar som omfattast av det nye forbodet mot nærare bestemte halvautomatiske rifler, slik at desse gjevast ein frist på tre år etter ikraftsetjing av lova til å enten oppfylle dei særskilte vilkåra for å kunne ha denne våpentypen, deaktivere, destruere eller avhende skytevåpna til land som framleis tillatar denne våpentypen, sjå framlegget til § 43. Departementet tilrår også å gje ein heimel til å kunne fastsette overgangsreglar i forskrift.


    Les dokumentet VinDott refererer til!

     

  4. Opplever at det ikke er uvanlig at den dynamiske gruppen innen en klubb ønsker at skytter har gått igjennom sikkerhetskurs og skaffet seg eget våpen før man begynner med dynamisk.

    Flere klubber som skriver at man må ha eget våpen for å ta dynamisk kurs. 

    Så veien å gå, er nok å sjekke ut hvilke klubber som arrangerer sikkerhetskurs i ditt nærområdet. for så å gå igjennom 6 mnd perioden og kjøpe eget våpen til den type skyting du ønsker å bedrive

    Du har Fredrikstad sportsskyttere, Sarpsborg Pistolklubb, Halden Pistolklubb og Moss Pistolklubb i ditt området.

    • Like 1
  5. 215 kontra 208 er kun utseende, penere finish på 208. Ja 208 kostet mer enn 215 back in the days, kan ikke se at det har noen betydning i dag.

     

    208S er verd en tusen lapp mer p.g.a justeringsmuligheter på avtrekker som 215-208 ikke har.

     

    Pass på at det ikke er antydninger til sprekkdannelser på fremre del av sliden.

     

    Zbp9jPH.jpg

×
×
  • Create New...