Jump to content

torodd

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by torodd

  1. Sirocco. Wachtel fungerer meget bra til elgjakt. Har skutt 22 elg for mine hunder. Sjekk torodd.com
  2. Slik jeg opplevd det får alle som er meldt på og akseptert på prøven lov til å gå. Problemet kan være å finne nok harer. Når jeg har gått har det vært 4-6 hunder som går sammen. Kan være en stor fordel å ha med seg folk som "haretrampere". Jo flere som går jo større er muligheten til å finne hare. I haremomentet danner en bred kjede som skremmer opp harene. En hund som ikke har sett haren blir slept på sporet. Det er bra beskrevet her http://www.wachtelhundklubben.org/?page_id=72 Se fanene på venstre side om unghundprøver. Både jaktprovbestemmelser og bedømninger. Den norske wachtelhund klubben har sendt inn jaktprøveregler til NKK og forhåpentligvis er det noen av oss som starter dommerutdanningen i løpet av høsten.
  3. Eies du kan gå inn på den svenske wachtelhundklubben under fanen "om wachtelhundklubben" og seneste nytt finner du en anonnse om wachtelhund filmen. Den er suveren og viser glimt fra prøver og andre ting. Koster bare kr 75,-. Morro å høre du planlegger unghundprøve for din hund. Det er en opplevelse jeg har hatt med begge mine hunder. Kan anbefales på det sterkeste. Man får en objektiv bedømming av hunden.
  4. Hallo Skal vokte meg for å gi andre råd i forbindelse med valpekjøp. Sett de andre svarene og at løpetid har vært i fokus. Greit nok at tispene har løpetid et to ganger i året, det har hannene også, og de varer i 6 måneder hver gang. Har vært på flere wachtelhund treff og ca 10-15 utstillinger. Min erfaring er at wachtel er svært sosiale hunder mot både folk og andre hunder. Det jeg har merket meg er at noen få linjer ser ut til å ha hanner som er mer agresive mot andre hanner enn det som er vanelig. I tillegg til arv og miljø handler dette også mye om sosialisering, ledelse og oppdragelse.
  5. Hallo Har selv to wachtler, og de er svært ulike. Ville nok vurdert er Garmin peil for å finne ut hva hun driver med. Fikk meg noen leie opplevelser etter jeg kjøpte meg en slik selv. Når jeg trodde hun lå langt ute på søk, kunne hun være relativt nære, og ha full kontroll på meg. 30 min lostid er litt mye på en unghund. Står du stille eller flytter du deg i terrenget? For de som måtte ha interesse for det har jeg skrevet en del om trening og jakt med wachtel på min hjemmeside torodd.com
×
×
  • Create New...