Jump to content

Thobjerk

Members
  • Posts

    64
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Thobjerk

  1. arg skrev (Akkurat nå):


    Nå er vel ikke lenger DSSN noen ”part”  i denne prosessen lenger i og med med at det ikke lenger skal være med noe skriv fra klubbene så vil det kanskje komme litt ulik praksis fra de forskjellige kontorene om hva som faktisk er kravet?

    Veldig spesielt at DSSN forsøker å få til en strengere fortolkning. Poenget må jo være den faktiske stevneaktiviteten 🧐

  2. Apelars! skrev (49 minutter siden):

    Jo,  så lenge det er åpent så teller det som aktivitet utfra PODs definisjon.

    (S31 nyeste rundskriv)

    Da er det jo klart definert hva som er et «åpent stevne» slik at man ikke kan si at L1 stevner ikke teller 👍.

     

    Fra side 31 hitsettes: «Med «åpne stevner» forstås skyting på godkjent skytebane / feltstevne iht.
    skytebaneinstruksen under forsvarlig skyteledelse, og hvor det skytes programmer,
    utarbeides resultatlister og kåres en vinner. Det skal i tillegg være åpent for påmelding
    for skyttere utenfor skytterforeningen som arrangerer stevnet. De enkelte «starter»
    utgjør de enkelte tellende «konkurranser».»

  3. arg skrev (1 minutt siden):

    L1 er vel bare klubbstevne. Det skal være åpne stevner så derfor L2 og opp om jeg har forstått rett. Det var tidligere et krav om minst to L3. Men dette gjelder ikke lenger.

    Jeg har også hørt om endringene, men flere hevder at det nå bare er aktiviteten som er avgjørende og ikke stevnekategorien. Før var det jo en veiledning fra DSSN, men her finner jeg bare den gamle veiledningen. 

  4. arg skrev (1 minutt siden):

    Som ny er det to års karantene fra kursdato. I den perioden må man ha 10 L2 stevner eller høyere og 10 organiserte treninger.

    Men jeg har hørt at det ikke lenger skilles mellom L1, L2 mv  - men at det er tilstrekkelig med 10 stevner. Men kravet må jo være spesifisert et sted. 

  5. Noen som har tatt ut tennål ? Skal rense tennål da pistolen har begynt å klikke og mistenker oppbygging av katbon og annen skit. Har satt i ny hammerfjær uten at det hjalp.

     

    Problemet er at den massive «rollpinnen» som holder tennålen sitter veldig godt. Noen som har tips for å få den ut ? Takker for all hjelp 😄

    image.jpg

  6. Litt varmt vann gjorde susen 😄. Har tidligere søkt på temaet, men lite å finne. Jeg begynte å få partikler som skranglet rundt inne i demperen. 
     

    Tror riktig fremgangsmåte er å legge demperen i varmt såpevann - og deretter begynne å skru ut innerdelen. 

    • Like 1
  7. Ser av hjemmesiden til S & L at 223 ikke er blant kalibervalgene - hva er årsaken til at dette kaliberet ikke er tilgjengelig ? Vil det være kurant å få laget løp hos børsemaker, eller er det slik at kaliberet ikke er egnet i låskassen ?

  8. På 6.2.2020 den 13.43, Wintel skrev:

    Nåja, 0.001 ekstra bør gå greit...

    Du har rett - kuler i .452 kan benyttes og da er utvalget bedre 👍👍

     

    Sakset dette på nettet om S&W 460 Magnum:

     

    The cartridge is designed to handle .452-inch bullets, but will also handle bullets of .451- and .4515-inch diameter, which are the same as those designed for the .454 Casull. Incidentally, .454 Casull and .45 Colt ammunition can likewise be used in any .460 S&W revolver; however, due to the cylinder length and long bullet jump or freebore, accuracy is usually substandard. If these “shorter” cartridges are tried, be certain to clean the chambers before firing .460 cartridges, or cases will likely stick.

  9. Har søkt litt på nettet etter mantlede kuler i .451 med vekt ca 300 Grain som er egnet til høye hastigheter ex Hornady XTP mag. Men dette er ikke lett å finne. Er det noen som har tips eller må man bare bestille et lass og shipppe fra USA (jada, vet at det trengs exporttillatelse)

  10. Er det noen her på forumet som har anskaffet en ny Encore i den senere tid ? Er interessert i en slik rifle og tar gjerne i mot tips om hvilke(n) forhandlere som kan levere. På forhånd takk 🤠

×
×
  • Create New...