Jump to content

Hunderørret

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Hunderørret's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takker. Da blir det en sånn istedet ja
  2. hvilken størrelse er jeg trenger da? Takker for hjelp!
  3. Skal kjøpe meg tofot. Skal brukes på 2 rifler. 308 og 222. Bruk hele året. Budsjett rundt tusenlappen.
  4. Da var sett motatt i posten. Nok en gang, tusen takk Tretvoll
  5. Ble jo kjøp. Skrev i kommentarfeltet at de måtte ringe meg om det var lang leveringstid. Fikk Mail i dag tidlig om at alt var inne og pakken er på vei med sporingsnummer. Supert!
  6. http://www.norteamengros.no/shop/start.asp Noen som vet noe om hva man kan forvente av leveringstider o.l? Seriøs side? Skal ha et par Swedteam vintercamo produkter. Typ hanske/vott og maske. Andre steder jeg kan se etter dette?
  7. Det var hyggelig. Tusen takk! Trenger bare i .308 da. Sender du meg adressen din i en PM da? Og hvor mye blir frakten på ca?
  8. Heisann Vurderer å begynne å lade selv. Sett på div pakker o.l. men tenkte jeg kunne legge ut dette klippet å høre hva dere tror. Jeg er ikke den som skyter mest foreløpig. Kanskje en 200 - 250 skudd i året med rifler med grøvre kaliber enn .22. Liker også å ha litt å drive med kalde kvelder så at dette antageligvis er mer tungvindt enn presse så er ikke det så nøye. Kan det å kjøpe seg et sånn sett som i videoen være en grei introduksjon for en nybegynner? Eventuelt kanskje supplere med en vekt? Ønsker å lade selv for å spare kost på ammo, liker å ha litt "kose arbeid" på kvelden og også for å få et bedre utvalg av kuletyper spesielt til .308 enn det jeg får i lokale sjappa. Vil vel være mulig å få en varmint kule til .308? Kalibre jeg skal lade til er i første omgang .308 og .222.
  9. Heisann Ser det har vært en tråd her inne om feste av hubro før. Desverre funker ikke linkene der. Noen som har noen andre linker lignende/tips på å feste den på en grei måte? Ser også etter cammo duk. Gjerne litt større enn de en får på winge o.l. Noen med linker til dette? Takker og bukker
  10. Takker for innlegg. Har tatt det med ro en stund nå. Har da vært et par turer og kikket. Sett litt dyr men ingen på skuddhold. Funnet et fint område jeg har mulighet til å jakte på. Masser av sparkegroper, bustete smågraner og skrapemerker på større. Vært her et par kvelder uten å ha sett noe. Fikk jeg tips av noen om at å legge ut litt epler kanskje vil hjelpe på. Ka dokke tru? Og skal jeg dele eplene før jeg legger de ut. Er en del elg i dette området også om det skulle ha noe å si.
  11. Takker for svar. Regnet med at brunsten var på hell, om ikke over ja. Og ser vel for meg at lokkingen på rev også kan gis en pause en stund av samme årsaker som lokkingen av rådyr. Da har man lært seg det. Har jo blitt en del turer. Gått igjennom noen av de små "øyene" med skog som er midt på en del av jordene. Massevis med liggegroper men er veldig mye elg i terrenget så kan godt være at det er elg. Ikke sparket noe særlig i disse gropene. Gjør rådyr alltid det? Ser også flere steder at småtrær har barkskader på stammen nede ved bakken. (Barken henger litt i strimler). Ikke ferske. Det kan vel være feiemerker vil jeg tro. Feier dyrene hele brunsten? Får jeg smøre meg med enda et par lag tålmodighet å fortsette uten lokk. Fortsatt god jakt alle sammen!
  12. Vært ute en tur i kveld også. Satt først på en post jeg har uten å se så mye egentlig. Bestemte meg for å prøve å lokke på rev på et annet jorde her og jammen kom det ikke en fin bukk. Desverre kom den inn på litt for langt hold til skudd, og den virket totalt uinteressert i lokkelyder. Så helt klart kommet mer dyr inn i terrenget igjen. Hva kan det skyldes? Vært rimelig likt vær en stund, om enn kanskje tendenser til nordavind nå og da. Er det litt sent til lokking? Bør jeg basere meg på postering?
  13. Heisann Må høre litt med dere. Har sett i noen andre tråder også. Vet at mye av dette nok går igjen. Drister meg alikevel uttpå. Har nå vært på post hver eneste dag siden bukkejakta begynte. Det er min første jakt. Har jakt på en del jorder i nærområdet. Det skal være skutt greit med rådyr her før, og jeg har også sett de titt og ofte i sommer. Frem til de siste dagene har de derimot vært som sunket i jorden, men nå i helgen har jeg da sett et par geiter med killinger. (Jordene ble slått rett etter at jakta startet og kanskje har de da spist andre steder frem til nå, for nå å komme frem igjen?) Håpet har derfor steget med tanke på å finne bukken igjen. Dette hjelper derimot ikke meg. Er jo bukkejakt. Som jeg har skrevet i en tråd før så flyttet jeg hit i sommer og har derfor ikke fått gått så mye i terrenget tidligere i sessongen så litt usikker på hvor territoriene er. Har sett bukker i området tidligere. Det består av flere jorder med små skogflekker imellom. Det hele er igjen omkranset av mye granskog. Flust med elg. Jeg har kjøpt meg Nordik Roe lokk, lydene virker greie, og sett flere filmer om dette. I flere av disse lokker de jo ut på jorder og sitter på post med utsikt ut på jordene. I en sitter de i skogen og lokker. Hva skal jeg gjøre? Blir frustrert og ikke minst usikker. Nå vet jeg jo at ting som regel ikke er så lett som det ser ut som på film, men jeg hadde da trodd at jeg ihvertfall skulle ha sett en eneste stakkars bukk. Kan man lokke for mye? Hvilke lokke lyder bør jeg kjøre? Håper noen kan forbarme seg litt over meg her. Det hadde en usikker førstegangsjeger satt umåtelig stor pris på.
  14. Lydvalgtips er notert. Bestilt meg en fugleskrik fløyte og en musepipe "belg". Fått med meg at Nordik Mini Predator også kan lage muselyder. Synes kanskje denne lyden blir vel høy i volum, men det skal vel være sånn for å lokke rev litt unna inn. Foresten fryktelig lett å miste den grønne strikken/ringen på fløyta om den er festet langt ut for å få muselyd. Så gjør det til en vane å feste den innerst igjen når en er ferdig på posten Har vært ute noen turer til. Fått lov å jakte på et par jorder til også. De driver med slått så jeg har sett Mikkel 2 kvelder på rad men ikke når jeg har lokket. Feilsøker litt og prøver å lære av det jeg gjør. Har 2 ting jeg skal prøve annerledes. Som de sier på Lockjakt på räv: Når de satt med ryggen i annsiktet så kunne de ta 30-40 turer uten rev. Med vinden i ryggen derimot ble det straks noe annet. Så nå blir det et par turer med vinden i ryggen. Det andre jeg tror jeg kan ha gjort feil er harelyden. Skal jo være mulig å bruke den også nå. Tror jeg har laget en lyd som blir for tynn, for skrikete. Ligner mye mer på den lyden de kaller kaninskrik på dvdn. Harelyden er jo litt dypere så det skal også prøves. Bare å komme med innspill på det jeg holder på med. Etterhvert må det jo nesten bli min tur. Vært ute hver kveld i en ukes tid, men 2 av dagene gikk stort sett med til rådyrlokking. Det også uten hell.
×
×
  • Create New...