Jump to content

ole84

Members
  • Posts

    193
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ole84

  1. Skal ikke si sikkert hva som skjer, annet enn at kulene ikke kommer frem dit de skal. Verste eksemplet var da jeg prøvde 10 skudd på 100m med 6,9gr. Det var et i tieren, et som hadde gått på tvers igjennom tallet over skiva, og 8 som var borte.

    Løpene går godt med lette kuler og, helt til dette intreffer.

    Dette er et kjent problem som mange i dfs har opplevd

  2. Er det noen her som har erfaringer med heym løp i 6.5x55 til sauer 200

    Går bra, men har tendens til å beg nne å sprenge/revne lette kuler etter 2-3 tusen skudd. Hadde et løp hvor dette skjedde i stor grad, med 6,9 og 7,0gr kuler. Samme løp gikk svært godt i 2 feltsesonger til med 9gr scenar. Så til 9gr kan de anbefales, men ikke til 7 gr. 8 gr har jeg ikke brukt i de

  3. var å trente meg selv idag, fant ut at da var det fint å legge turen oppi fjellrypeland for å se om noen var hjemme.

    Gikk til et fjell jeg aldri har vært før, aldri hørt noe om fjellrypebestanden der, men håpet jeg kunne finne et kull eller to.

    jeg fant 4 kull, de besto av 6, 6, 11 og 12 fugler. i tilegg lettet det 3 en gang , og 2 en gang.

    Det synes jeg virker ganske greit......var ikke så lang tur.

  4. Du skulle hatt en litt høyere kolbe. Midlertidig løsning kan være å legge på teip, skumgummi etc. En bedre/finere Permanent løsning kan være å få en børsemaker til å montere justerbar kolbekappe på den

  5. har skjedd her og det ja.

    Nå har vi brukt nc krutt helt til det siste året, men vi har vært borti samme problem etter at vi begynte å bruke vv-150

    men presisjonen er upåklagelig, tror jeg har skutt en,to, eller kanskje 3 niere på liggendeserien i sommer på 19 stevner.

    Flere ganger 5*, har også en serie på trening der monitor oppga diameter på serien til 25,8mm, dette på 300m

  6. Etter å ha lest denne tråden i høst, fikk jeg tatt blodprøve.

    Når jeg tok blodprøven hadde jeg vært mye på vår 15m bane, 2 treningskvelder, og 2 hele kvelder med arr av stevne i løpet av de siste 2 ukene før prøvetaking.

    De beskrivelsene av ventilasjonsanlegget som står i denne tråden, stemmer godt med vårt anlegg, så jeg trodde jeg skulle ha grei blyverdi.

    Nå kom svaret, og prøvene viser 0,37µmol/l noe som er langt under referansseverdien som er 1,0.

     

    Så jeg skyter med god samvittighet!

  7. det ble foretatt en innstramming på dette for noen år siden (kanskje 5-6)

    Da måtte man levere inn et gammelt løp for å få kjøpt nytt, eventuelt søke politiet om å få kjøpe et nytt(også i samme kaliber)

    Dette bød jo på litt praktiske utfordringer, da jeg var hos politiet å skulle levere et gammelt løp, for å få attest på at jeg hadde levert det dit. Dette pga at jeg skulle få tilsendt et nytt i post.

    Politiet visste ikke hva de skulle gjøre med løpet, de satt som spørsmålstegn.

    Så istedet for å lage et mottaksapparat for gamle løp, så endret de heldigvis regelen til det som refereres til i innlegget lenger opp.

    At forhandler innrapporterer til hvem han har solgt hvilket løp.

     

    Fortsatt egentlig bare tull, om jeg har 100 eller 1 løp til mitt våpen(i samme kaliber) spiler jo ingen rolle i forhold til kriminalitet etc. da man uansett ikke kan bruke mere enn ett av gangen alikevel.

  8. Var borti det samme for etvpar måneder siden. Jeg prøve med pussestokk, satt bom fast. Måtte til børsemaker som brukte hydraulikk-prinsippet for å fjerne den. Min erfaring

    er at neste gang prøver jeg ingenting, jeg bare kjører på skytebanen og skyter det ut. Da kan man jo gjøre mye med hylsa når Den er ufarlig.

  9. Jaktstart i oktober ville ført til følgende:

     

    - Dagene er betraktelig kortere enn i september og umuliggjør like lange jaktturer for folk. ---> man vil altså ikke rekke å lete så lenge etter rypa pr dag som i september. ---> Færre ryper i sekken enn i august/september.

     

    - Rypa er stort sett mye mer skjær, flyr oftest før man kommer inn på skuddhold. Mye vanskeligere jakt. ---> Færre ryper i sekken enn i august/september.

     

    - Dritværet i oktober og november gjør at færre folk gidder å dra ut på jakt og folk gidder ikke å holde på like lenge. ---> Færre ryper i sekken enn i august/september.

     

    Summen av dette er jeg overbevist om at ville ført til et mye lavere totaluttak fra jegerne si side ihvertfall.

     

    Ja, det har du rett i.

    Med følgende konsekvens:

    oppslag i media om at rypebestanden har tapt seg ytterligere, det viser jo alle fellingstall. og i media er fellingstall=bestandstall.

     

    Som i neste runde kan føre til at vi ikke må jakte slik, ikke der, ikke da etc. pga "enda lavere bestand enn før".

     

    Dette har vi jo sett i flere år nå, oppslag om at fellingstall viser at bestanden har vært sånn og sånn, og var mye bedre for 10-15 år siden og før det. uten å nevne noe om bag limit, ant jegere osv.

     

    Et eksempel jeg har brukt her før er et fjellstyre som fredet rypa i 2012.

    Tidlig på 90 tallet var det flere år med enda dårligere takseringsresultat enn 2012, da ble jakta gjennomført uten baglimit, uten kortere jaktperiode og med flere uke/sesongkort enn planlagt i 2012.

    Sier seg selv at fellingstall for dette fjellstyret bidrar til å vise at bestanden var dårligere i 2012.(bestand=uttak)

  10. Så omtrent ikke rype i fjellet under reinsjakta. Dro derfor en konklusjon om at det var kjempekrise. Senere har jeg sett brukbart med fugl. Konklusjonen nå, er at jeg skal være litt mer ydmyk og ikke dra slutninger for raskt....

    konklusjon støttes.

    et eksempel til er en ca 4 timers jaktdag i fjor, jeg og kompisen fant ut vi skulle gå hver for oss, gikk 1-2 km fra hverandre i samme dal. Han så 40, jeg så ingen.

  11. http://fjellstyrene.no/siste_nytt/rypebestanden_fra_1872_til_2013/

     

    Dette er et etterlengta og nyttig tilskudd til diskusjonen om rypebestander.

    Viser seg her og at det ikke "altid var bedre før" selv om det totale bildet vel viser jevnt over mere fugl før enn de siste åra.

    sitat: "Fra et terreng i Numedal, beretter eieren Thorvald Heiberg:

    «Bestanden var i årene 1900–1902 nede i et minimum. I 1900 f. eks. kunde man gaa i dagevis uden at faa stand. Senere er bestanden tiltaget aar for aar.»

  12. flyr rypa oppover eller nedover i terrenget? vil den fly nedover for å få høyde fortere?

    min erfaring er at den kan fly både oppover og nedover i terrenget, alt etter som....

    noen ganger sitter den i bjørkeskogen, andre ganger i lyngen over tregrensa, andre ganger sitter noen i skogen og noen over......alt etter som

     

    men rypa spiser ikke gress, så steder med gress er oftest ikke rette stedet, men lyng/bær er en god start

  13. Jaktet 3 dager midt i "katastrofeområde" hva takseringstall på produksjon angår. (Sør-tr.lag)Hadd på vingene fjellrypekull på 3,5,4,5,12,4,8,11,10,5. Noen par og flokk på ca30. Lirypekull på 4,5,5,7,7,8,8. Ser ikke ille ut spør du meg. Gledelig etter dystre spådommer

  14. En god første dag av jakta(15. Her) tross helsvarte takseringer rundt omkringing visern dagens jakt at ting kanskje er noe bedre enn fryktet. Jeg og 1 kompis gikk i øde områder på ca 11-1200 meter. Så 100 skarv. Ifra enkeltfugl til kull på 12. Snakket med et par jegere på naboterrenget, de hadde sett over 100 skarv, med stort sett 5-9 i kullene æ. Ser ikke ut til å være krise med fjellrype i trøndelag hvertfall

×
×
  • Create New...