Jump to content

Nordlending

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Nordlending's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kom hjem i går kveld etter en fantastisk tur! Alt gikk på skinner mtp. bagasjen. På Gardermoen sjekket vi inn våpnene helt fram til Windhoek, og de var der samtidig som oss. Vi behøvde ikke å foreta oss noe spesielt i Jo'burg. På returen gikk det akkurat like greit som nedover.
  2. Er klar over at Air Namibia har direktefly, har stort sett reist med de tidligere og det er helt klart det beste. Denne gangen hadde de desverre ikke flygning den dagen vi skulle avgårde. Det er planen. Det har vi gjort ja. I hvert fall noen timer, nå lander vi 10:45 i Windhoek. Jeg skulle gjerne ha sluppet å reist via Jo'burg, men denne gangen hadde altså ikke Air Namibia flight da vi skulle reise.
  3. Noen som har fersk erfaring med å mellomlande i Jo'burg på vei til annen jaktdestinasjon, f.eks. Namibia? Har hørt at det kan by på utfordringer, og at man i hvert fall må innom våpenkontoret, fylle ut papirer osv. selv om våpen og annen baggasje er sjekket inn helt fram. På South African Airways sine sider kan man bl.a. lese dette: "For transfer and transit passengers who are connecting to onward flights, prior clearance to travel with firearms and ammunition must be obtained from the South African Police Firearm Office at the airport." Hvis det stemmer at våpen skal klareres ved mellomlandingen i Jo'burg, bør det vel legges inn ekstra tid før videre flight... Vi reiser Oslo-München-Jo'burg-Windhoek. Første etappe er med Lufthansa, siste med SAA. Har en følelse av at praksis rundt dette stadig endres, så hvis noen nylig har reist slik, hører jeg gjerne om erfaringene.
  4. Courteney-skoene er verdt prisen, de er holdbare og de reduserer risikoen for å få turen ødelagt pga. reduserte undersåtter. Jeg kjøpte mine (Pioneer) på min første tur og det har jeg ikke angret ett sekund på. De har vært med på noen turer i RSA og Namibia og det har etterhvert blitt noen mil uten at jeg har hatt snev av ubehag. Jeg bruker gaiters i skinn, men trenger de strengt tatt kun når jeg jakter i shorts siden langbuksene når over det høye skaftet på Pioneer-modellen. Jeg liker å bruke sokker med litt tykkelse, det synes jeg gir best komfort. Hvis du har anledning når du ankommer Namibia/Windhoek, anbefaler jeg deg å stikke innom Safariland Holz som holder til i 1. etasje i samme bygning som Kalahari Sands Hotel. Her har de bra utvalg, og selv om du sikkert kan finne de rimeligere andre steder, synes jeg ikke at ca 1.500,- NOK er avskrekkende. Safari er en grei modell om du foretrekker lave sko. De hadde masse Courteney på lager da jeg var innom der for et par mnd. siden, men sjekk med de før du drar så du er sikker på at de har din størrelse. http://www.safarilandholtz.com/en/online-shop/shoes" target="_blank God tur, skitt jakt!
  5. Her gjelder det mer å se etter kompetanse enn lav pris mener jeg. Det kan være store forskjeller på veterinærer på dette feltet, og det at de har røntgenapparat betyr ikke nødvendigvis at de er flink å ta bilder mtp. riktig HD-diagnostikk. Korrekt mengde bedøvelse, hvordan hunden ligger og bakbein strekkes, er også viktige faktorer har jeg forstått. Styr unna "ku-doktorene", velg en med kompetanse på området, og forhør deg i det lokale hundemiljøet før du gjør dette. Har selv erfart at veterinær, etter å ha tatt bilder, garanterte at Fido'en min hadde enten A eller B-hofter. Da ble det skikkelig nedtur når NKK dømte de til C. Etter re-rønking hos spesialist, ble det omgjort til B. Har hørt om flere slike tilfeller, så det er litt Lotto. Da gjelder det å gi hunden best mulig odds ved å ta riktige bilder.
×
×
  • Create New...