Jump to content

vux

Members
  • Posts

    811
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Posts posted by vux

  1. MAG500 skrev (14 timer siden):

    Blir jo litt lettere kuler en 9,3x62 vil jeg tro? Typisk i området fra 125-200 grains? Utgangshastighet for startladninger fra i underkant av 700m/s til maksladninger tett opp under 900 m/s? 

    Spennende kaliber som jeg aldri  har teste i praksis.

     

    Takk for innlegg! 😊👍

     

    Siste årene har jeg brukt 180gr E-Tip. Lader den til 800m/s, mens 200gr Woodleigh har jeg testskutt jeg til 760m/s.

     

    Alt skutt i en 50cm "moderne" pipe der jeg har satt maks til 4200bar i GRT simuleringene istedet for 3900bar som er trykkstandard for kaliberet når jeg har ladet. Alt testet med å starte lavt og jobbet meg gradvis oppover. 

     

    Med 160gr Barnes TTSX vil jeg anta at jeg kan oppnå ca 870m/s i min pipe. Når jeg har skutt opp siste rest av E-tipen så blir jeg mest sannsynlig å gå for en slik litt lettere kule for å sikre ekspansjonen i disse moderne kulene.

  2. Solgte min 9.3 og kjøpte 8x57 til elgbruk. Syns den var i overkant av det jeg likte rekylmessig. Var riktignok en nokså lett rifle(3kg). Skyter mye bedre med 8x57 og kan fint skyte 50+ skudd en runde på skytebanen. Det var ikke fullt så gøy med 9.3 :-) 

  3. Sette på en liten aimpoint ville kanskje hjulpet. Hadde tenkt å gjøre dette selv siden jeg har akkurat samme problem som deg. Før jeg kom så langt ble det handlet inn en VR skytesimulator av typen GAIM og trente vel 3000 "skudd" med den før jakta i fjor. På de tre-fire rypejaktturene med hagle jeg rakk i fjor så traff jeg MYE bedre enn jeg har gjort tidligere. Ser mer på rypa enn på siktene når man skyter nå. Er noe med å bare få bevegelsen inn i muskelminnet tror jeg. Ingen aimpoint ble montert.

    IMG_7438.jpeg

    • Thanks 1
  4. Her i Finnmark ønsker jeg faste etablerte barmarksløyper som også vedlikeholdes, dvs sikre at myroverganger og løypa ellers har bare ETT spor. Lett at folk lager nye spor rundt hvis det ser litt skummelt ut i hovedsporet. Gjerne lage flere barmarksløyper så lenge hovedsporet holdes i brukbar stand slik at man naturlig velger det. Snøskuterløypene vi har bør kobles bedre sammen slik at man også kan kjøre mellom kommunene, ellers er jeg egentlig godt fornøyd slik det er i dag. Hadde ikke skadet med noen friområder til ungdommen.
     

    Selv går jeg helst på ski/fotan, men bruker likevel en god del både ATV og scooter for å komme meg ut i terrenget både på jakt og fisketurer. Flott å kunne sette opp en «basecamp» for deretter vandre videre til fots/ski derfra. 

     

    En ting å tenke på er at i Finnmark har vi store arealer og lange avstander. Det er nesten ingen skogsbilveier som man har sørpå som gjør det enklere å forflytte seg rundt i terrenget. Derfor blir ATV og scooter brukt flittig av befolkingen der det er mulig. Skaper bolyst.

     

    • Like 2
  5. Har Hikmicro Condor cq50l. Er fornøyd med den, klar og fine bilder. Har spottet tittinger(200m+), senhøstryper(150-200m), rev(700m+) og elg. Det gjør sikkert de andre i samme prisklasse også.

     

    Ting som kunne vært bedre:

    - Bedre deksel til å beskytte objektivet, faller av med en gang.

    - Kunne ønske meg zoomen på ett hjul istedet for å måtte klikke gjennom 4-5? forskjellige zoomområder for å komme tilbake til start.

    • Thanks 1
  6. image.jpeg.f31cd45b9a16a84b18fcc34a2caf85ae.jpeg

     

    Er ingen gjennomgående aksling så blir høy under. Der ser du hengeren min før jeg pusset den opp (og forsterket) og hvordan den er akslet. Da vipper forhjulene opp eller ned alt ettersom det er en tue eller hull du skal forsere. Veldig stabile greier og «bremser» ikke når man møter på hindringer.  ATV+ henger og lang/bred nok henger til bilen blir dyrt hvis man skal ha det nytt, men selve ATVen trenger ikke være så fancy for å hente ut elg. Ville hatt mest fokus på at ATV hengeren var solid og av god kvalitet. De fleste ATVer er jo holdbare greier så om det er pent brukt så holder det lenge. 

     

    • Like 1
  7. 130gr Norma GTX

    Lapua hylser LR

    41.3 - 42.5gr N4

    COL 73mm

    836 - 855m/s, ES på 8m/s totalt på de 25 skuddene jeg hadde laget.

    66cm pipe

     

    Kan nok fint fylle på mer krutt hvis jeg vil ha mer hastighet uten at det blir noe drama i min rifle/pipe.

  8. M67 skrev (2 timer siden):

    Det i seg selv er vel en utfordring i ei fabrikkrifle. 22-250 er 14 eller best case 12" riflestigning. I 223Rem får du det du vil ha.

     

    K

    Ble snakket om ny pipe tidligere i tråden, og da kan man jo få laget/kjøpt det man ønsker stort sett.

  9. Opplever at kikkerter med større lysåpning er mindre følsom for øyeplassering og lettere å justere/holde i god posisjon, dvs. lager lite skygger pga dårlig plassering av øynene underveis i tittingen. Liten kikkert er mer trøblete sånn sett. Fungerer jo det også, men ikke så bra.

    • Like 1
  10. Bruker nå en Swaro NL Pure 8x32 og den er jo VELDIG bra til alt fra ryper til elg og jeg har ikke tittet i noe jeg syns er bedre. Hadde riktignok sterkt vurdert en 8x42 hvis jeg skulle handlet en gang til for å få den mer lyssterk og mindre følsom for øyeplassering ved grå overskyete dager på vinterjakt. Hadde passet i den samme kikkertveksen(Kuio) jeg allerede bruker, så størrelsen for min del spiller liten rolle. Med kikkertveskeløsningen syns jeg ikke den er for stor å ha med på tur. 

     

    Swaro pleier holde seg bra i pris så er ikke sikkert det blir så dyrt totalt sett hvis du en gang må selge den igjen. 

×
×
  • Create New...