Jump to content

Absinthe

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Absinthe's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Absinthe

    Knivblad

    Jeg er ikke sikker på om jeg greier å få det til slik jeg vil, men blir det et spiselig resultat så skal jeg sette inn bilder
  2. Absinthe

    Knivblad

    Tusen takk, da har jeg noe å gå ut i fra Jeg skal ringe med en gang.
  3. Absinthe

    Knivblad

    Takk for svar Metallurgen. Om knivbladet er ca 2 cm i høyden trenger jeg ca 1 cm uten eggstål fra ryggen og ned, det burde holde akkurat, så halvparten uten eggstål går. Bladet bør være forholdsvis paralellt rygg/ egg som på tradisjonelle bunadskniver ja, men det går greit med litt koning. Det er bare å tilpasse mønsteret så det passer til formen på bladet, men selve utformingen går det vel an å avtale med smeden bare jeg finner en som kan gjøre det, evt sende en tegning. Det skal graveres dypt, dvs gjennombrutt i ryggen og et stykke nedover mot eggen, slik at acantusen fremstår 3d, metallet skal graveres/ files helt bort slik at det blir hull imellom mønsteret på toppen. Selve mønsteret skal rundes og formes. Videre nedover mot eggen skal dette gradvis tones ned til vanlig overflategravering. Jeg kjenner det godt når eggstål kommer skjevt, det har jeg opplevd en del ganger og det resulterer i en del ukvemsord i fra meg når jeg oppdager det ja. Eggstål er noe dritt å gravere på, det samme er urenheter og annet rusk som tidvis dukker opp. Om eggstålet er minimalt skjevt så går det greit, men store avvik går ikke.
  4. Absinthe

    Knivblad

    Kjære kunnskapsrike kammerister Jeg har et ønske jeg håper noen av dere kan hjelpe meg med. Jeg skal ha et knivblad og trenger en dyktig smed. Det skal bli et spesielt blad, mer til pynt enn til bruk, men den skal kunne brukes. Det er en stund siden jeg beveget meg på knivmarkedet men kunne godt tenke meg å begynne igjen med et prosjekt jeg har tenkt på lenge. Jeg vet dette ikke er noe smedforum, men vil tro det sitter endel kjennskap og kunnskap bak skjermene her. Mitt ønske er som følgende: Et smidd knivblad, innleggsstålet må ikke gå helt opp i ryggen, kun 1/3 til halveis opp. Omleggsstålet må være "rent", altså ingen urenheter da det skal graveres. Det bør være kaldvalset (??) stål. Her er jeg ute på ukjent grunn, men tror det er det det heter. Formen skal helst være rimelig tradisjonell med et middels stort blad, altså ingen musegjelder og heller ingen samekniv. Inleggsstålet MÅ ligge rett og fint inni midten og sidene (omleggsstålet) bør være fint pusset, dog ikke nødvendigvis polert. Bladet må være ferdig slipt med skarp egg og ha en standard tange. Jeg trenger antagelig 2 evt 3 slike blader. Bladet skal dypgraveres i acantus med gjennombrutt mønster på ryggen, derfor disse kravene. Som dere sikkert skjønner kan jeg lite om stål og smedarbeid, men jeg vet hva jeg ønsker å gjøre med produktet Er det noen her som kan lage noe slikt til meg, evt henvise meg til noen som kan?
×
×
  • Create New...