Jump to content

mkildemo

Members
  • Posts

    163
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mkildemo

  1. Har 2 riflet i 22lr. (cz452 og 10/22) vurdere å bytte ut cz'en i en 17hmr eller 22wmr?hva anbefales til jakt mest på fugel. Og evnt rifler i nevnte kaliber som Anbefales. (har også 223,6,5 og 308w så ikke aktuelt med større kaliber) 

  2. 20 minutter siden, mig16 skrev:

    Jeg opplever dette med ett av våpnene mine. Det hjelper ikke å smøre med fett eller noe annet, demperen sitter fast i belegg på gjengene. Dette skjer i større grad med ‘skitne’ ladninger. F. eks. med Lovex D060. Jeg tror det er en kombinasjon av krutt/ladning og konstruksjon av demper. Jeg løser dette med å sprute inn litt WD40 i demperen ned til munningen når jeg er ferdig med å skyte, og når jeg er hjemme så lirker jeg demperen forsiktig av, med mer bruk av WD40 på gjengepartiet. 

    mulig det. har skutt noen partizan og synes dem soter mye.

  3. 1 time siden, Elgjaeger skrev:

    Hausken dempere har vel rustfritt gjengeparti, dersom pipen også er rustfri kan det skyldes kaldsveising/galling. Hjelper med en anti galling smøring som Molycote el. med molybden.

    er ikke rustfritt løp, x-bolt n.l black

  4. 3 timer siden, Tikka695 skrev:

     

    Hva menes med karantenetid i dette tilfellet?

     

    Jeg vurderer å kjøpe en stokk fra FAB defense (  https://www.fab-defense.com/en/category-buttstocks/id-1700/ruger-10-22-m4-collapsible-stock-conversion-kit.html   ), uten folde stokk, men med vanlig fast. Etter hva jeg forstår så er det det ingen problem å kjøpe dette på ebay eller andre nettbutikker, dersom de sender til Norge? Finner ikke noe som sier at det ikke er tillatt.

     

     

    får ikke kjøpt "militær" stokker fra usa er noe med eksport lisens husker ikke helt. har prøvd måtte bestille herfra https://www.brownells.no  mulig det går fra andre land

  5. har både cz 452 og ruger 10/22 . er bedre presisjon i cz`en men ikke noe problem å skyte 10 skudds samlinger innenfor 5 kroningen med orginal runger 10/22. jeg har den billigste typen,har i ettertid montert på black hawk axiom stokk på den. men det er mest for den har justerbar lengde på stokken slik at det er lettere for ungene å skyte. brukt rugern på rypejakt også uten noen problemer.

  6. 14 timer siden, smaug skrev:

    Finnes ikke men vet original magasin er veldig lett å modifisere slik at det blir nesten flush. Kapper magasin rett under kanten som ligger et trinn opp(du ser det på feks bildet mitt lengre oppe som er jevnt med chassiset) og bruker den til å skyve magasinbunn inn der. Patronfølgeren kappes ned på undersiden på den siden som er lengst og som fjæra er vrappet rundt. Mener det er bilder av dette på 65grendel.com. Tipper det fungerer like fint på alle kaliber.

    ja tenkte jeg måtte fikse det selv. 

  7. 9 minutter siden, Ei tohi varjata skrev:

    De vanlige Boyds-kolbene er "jaktkolber" og berøres ikke direkte av ITAR med mindre verdien overstiger $100. Axiom/Knoxx er taktiske og ryker uansett pga ITAR. Selgere må ha eksporttillatelse.

    Ok. Takk for svar😃

  8. Fjernet unødvendig sitering av ovenstående innlegg. Ei tohi varjata

     

    Har bestilt tidligere fra boyds. Da gikk det greit så lenge det var under 100$. Er de reglene forandret?

  9. Fjernet unødvendig sitering av ovenstående innlegg. Ei tohi varjata

     

    Jo. Har sett der men som jeg skriver fra USA.  Koster 50$ +mva i USA.  Så tenkte om noen butikker som sender til Norge. Er jo noen kroner å spare

  10. 6 minutter siden, G.Larson skrev:

    Og de har jo som alltid rett :roll:

     

    Det er fortsatt en våpendel selv om vital del er borte:

    Dvs at våpenet ikke bare kan henge løst på veggen tilgjengelig for gud og hvermann som måtte komme inn i stua/hytta di.

     

    Det er fortsatt ett registreringspliktig skytevåpen selv om vital del er borte.

     

    blir jo det samme om du får innbrudd i bilen,og våpen blir stjelt.har du med deg sluttstykket så har du ikke gjort noe galt.

     

     

  11. 13 minutter siden, G.Larson skrev:

    :roll: som en fritt kan kjøpe hvor som helst.

    ja det kan det sikkert,men i følge den jeg snakket med hos politiet var ikke våpnet funksjonet så kan lagres hvor man vil. snakket med den personen som behandler våpensøknadene 

  12. sjekket dette med politiet her,fikk beskjed om at vital del og våpen kort skulle oppbevare på hjemme adr.i skap resten av rifla kunne man oppbevare hvor man ville siden det ikke var funksjonelt uten vital del,

  13. 4 timer siden, Super XX skrev:

    Uavhengig av hva man måtte mene om riflene så er x-bolt-tilbudet best.

    Lyddemperen i denne pakken er ca 1500kr dyrere en den i m18 pakken, pluss at x-bolten er ca 2000 kr dyrere en m18.

    Ingen av siktene er "veldig bra", men disse kan byttes senere.

    Ja er det jeg også tenkte. Vet det er billig kikkerter men skal brukes mest til elgjakt i dagslys. Har 4 andre rifler til annet bruk. Men har så mye skudd i 308w liggende etter en rifle jeg solgt så må kjøpe ny i samme kaliber. 

×
×
  • Create New...