Jump to content

tcg

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

tcg's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det er ikke bare i Norge det finnes røy
  2. Veldig fornøyd med min nye sauer outback .223 med synchro stokk og zeiss Victory HT 3-12 med kulebanekompensator. Første turen på jakt var forrige søndag der jeg tok denne røyen på 65 meter stående. Hadde jeg visst sauer rifler gjorde en til bedre skyttere skulle jeg kjøpt ny rifle for lengst.
  3. Takk for tips det virker som de fleste lar pussesettet sitt utvide seg over tid. Mulig jeg ender opp med å kjøpe utstyret litt her og der, men må innrømme det hadde vært godt å få det overstått ved å kjøpe en pakkeløsning der man kan være sikker på at man har alt.
  4. Hei Jeg skal kjøpe nytt pusseutstyr til en sauer .223 rifle jeg kjøpte og er på utkikk etter komplette pakker der alt er inkludert. Jeg har sett på skytterlinkens pakketilbud som inkluderer utstyr til både .223 og .308 riflen min, men jeg er usikker på om 2990,- kr er overpriset for en slik pakke. http://skytterlinken.mamutweb.com/Shop/Product/Pussekasse-Tipton-komplett-med-utstyr-762cal-22/200003 Jeg må overhode ikke kjøpe en ferdig fylt pussekasse, og har ikke noe imot å bestille utstyret hver for seg men til nå har jeg ikke funnet en nettside som selger alt det pusseutstyret som trengs. Vet dere om skytterlinkens pussekasse er et godt kjøp, og evt. om det er noen andre steder jeg burde kjøpe/sette sammen en slik pussepakke? Pusse settet bør inneholde: - tipton/parker hale hel pussestokk - pussebenk/stativ (gjerne lett å ta med seg/pakke sammen) - pussestokkinnføring (boreguide) - kammerbørste - bronse + nylon børster - pussepinne - pussepropper (stor pakke) - pusseøye - pusselapper (stor pakke) + godt anbefalt olje/solvent ect.
  5. Takk for at du tok deg tid til å sjekke! Hehe akkurat nå sier det meg ikke så mye, men jeg skal se om jeg finner noe jeg kan sammenligne med.
  6. Det hadde vært kjempe nyttig å vite hva synchro stokken veier alene ja, jeg venter gjerne til helgen om du har tid til å veie Jeg har bestemt meg for .223, siden jeg allerede har en rifle i kal .308 som jeg er fornøyd med.
  7. Takk for god hjelp folkens! Jonas, har du noen ide om hvor mye selve synchro stokken veier? Tror du den kan ha hatt mye å si på vekten?
  8. haha ja det skal nok mer enn en god pruter til for å presse en highland ned til 20 k! Jeg mener å huske at jeg så den til 23 k et sted, men nå finner jeg ikke siden igjen. Kanskje det bare var fra en av mine våte sauer drømmer
  9. Ja det hørtes ikke dumt ut Budsjettet mitt ligger å flyter rundt 25 k et sted. Planen var å prute våpenet ned til 20 k og bruke resten på svingmontasje.
  10. Highland rifla med synchro stokk kom på 27500,- hos Interarms, så det er dessverre helt uaktuelt. Da heller det mot å kjøpe highland rifla med trestokk, og investere i just. kolbekam når jeg får råd. Leste at du kjøpte en highland i 2010, hva er dine erfaringer/meninger om denne rifla sålangt? Har du fått sammenlignet den med synchro'en enda?
  11. Jeg tviler på at jeg har råd til den løsningen, men jeg skal sjekke det.
  12. Hei! Jeg skal kjøpe en sauer rifle for å jakte på rev, rådyr, tiur og orrfugl. Rifla skal være kal .223 og påmontert en zeiss victory HT 3-12x56 (m/ kulebanekompensator). Jeg er glad i å traske langt med rifla på ryggen, så vekt er ikke uvesentlig. Samtidig kjøpte jeg 3-12 siktet mtp å kunne skyte med høy presisjon, så presisjonen er like viktig som vekten. Valget står mellom synchro og highland: Synchro: Fordeler: ergonomisk skjefte, lett å skyte presist med Ulemper: vekt 4,1 kg (inkl kikkertsiktet) Highland: Fordeler: veier kun 3,3 kg (inkl kikkertsikte) Ulemper: mangler justerbar kolbehøyde Hvilken rifle ville dere valgt til denne typen jakt og hvorfor? Jeg tar gjerne imot erfaringer fra dere som har en av disse riflene, eller har sterke meninger om dem.
  13. Hei! Jeg har satt av en uke før jul til toppjakt (16.-22.desember) og har store utfordringer med å finne et godt jaktterreng. Det er et labert utvalg på både inatur.no og .se Derfor håper at noen av dere erfarne jegere kan komme med noen anbefalinger og tips! eller en aldri så liten PM om det skulle trengs! Info: Antall personer: 2stk, det er jeg og en kamerat som skal jakte. Område: Ikke lenger Nord enn Trondheim og Östersund (jakt i Sverige er også aktuellt!). Dato: 16-22.desember Jeg gleder meg skikkelig til jakta, og kanskje kan jeg legge en dypfryst fugl under juletreet til jul? Takk for hjelpen, Vennlig hilsen Erik
  14. Takk for svar mar.j.kar! hehe, trodde denne tråden hadde dødd ut Bruker du selv .308 til toppjakt? Har du noe anbefalinger på ammunisjon i så fall? Jeg tenkte ikke lage ammo på egen hånd i første omgang. Det høres forsåvidt digg ut å konsentrere seg om å bli kjent med en rifle og bli god med den. Så vi får se hvor fornøyd jeg blir med denne remington rifla
  15. Flere har ment at jeg burde ha 6,5x55 som småvilt-rifle. Men siden jeg nå kommer til å ha .308W som storvilt-rifle, mener dere da at en .223 ville passet bedre som småvilt-rifle? (jeg ønsker ikke å ha mer enn to rifler i skapet) Jeg har mest lyst på et enkelt retikkel (som feks zeiss ret 60) og ikke for mye distraksjoner, som det sikkert fort blir med ett "juletreretikkel". Kikkertsiktene jeg nå vurderer er; - Duralyt 3-12x50 m/lys ret 60 http://www.xxl.no/jakt-vaapen/optikk/kikkertsikte/duralyt-3-12x50-med-lys-retikkel-60-1073707 7980,- - Classic Diavari 2,5-10x50 m/lys http://www.xxl.no/jakt-vaapen/optikk/kikkertsikte/classic-diavari-2-5-10x50-kikkertsikte-med-lys-1055243 8990,- - Victory 2,5-10x50 T* LotuTec ret 60 2bildeplan http://www.xxl.no/jakt-vaapen/optikk/kikkertsikte/zeiss-victory-2-5-10x50-t-lotutec-60-2p-1054853 15790,- Spørsmålet er da; er det verdt å klatre 6000,- i pris for å få en kikkert ifra victory-serien? Og hvor store fordeler gir dette mtp. opptisk kvalitet, lotutec-coating og byggekvalitet? Grunnen til at jeg kun har zeiss modeller her er at jeg, får 10% avslag på alt fra xxl. Jeg er i utgangspunktet skeptisk til brukt optikk (mtp skader og garanti), men dersom det er et skikkelig godt tilbud på f.eks swarovski er jeg interessert.
×
×
  • Create New...