Jump to content

levity

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

levity's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Var å leverte hagla tilbake til intersport i dag da jeg ikke følte meg hundre prosent trygg på den.
  2. Er ikke på selve ejectoren, men hvis du ser rett under den på selve løpet så mangler det litt stål. Ja, syns det var en rar pris på halgen siden den er lik standard modellene. Klarer du å se om den er godkjent for stål? Hvis dette er samme hagle som som selges for 3999,- så skal jeg dra tilbake å bytte den siden den var på utstilling!
  3. Hei. Kjøpte meg en utstillingshagle på intersport i dag. Den var nedsatt fra 6999,- til 3850,- Haglen er en Baikal 12h-27em-1c. Jeg så på haglen og merkene på butikken og alt så ut til å stemme, men når jeg kom hjem igjen så begynte jeg å lure litt. Selgeren sa at haglen hadde stått en stund, men hvor lenge viste han ikke og som jeg forsto det så var den ikke eldre enn et år. Dette er noe jeg tviler veldig på nå siden jeg ikke klarer å finne proof mark på å den er godkjent for stål... Det ser også ut som det mangler en bit med stål rundt ejectoren som kan ses på bildet. Er ingen ekspert så kan noen svare meg på evt hvor gammel den er, om den er godkjent for stål, hvor mye den er trykktestet til samt om dere kan se noe som ikke stemmer. Takker for alle svar!
  4. Hørtes litt vell mye ut Men har nå funnet ut at det er en gammel AYA side by side med ejector, men kan ikke se å finne noe spesiell modellnavn på denne. Noen som vet hvor det evt. kan stå og erfaringen med AYA generelt?
  5. Hei. Har overtatt en gammel blyhagle av min stefar og har sjekket den opp litt og det står på løpet at den er trykktestet til 900 kgs. Er det noen som vet hvor mange psi eller bar dette utgjør?
  6. Har lest litt på lovverket og det står egentlig ingenting konkret om straff. Det kommer ut i fra "forholdets karakter" Det er i lovens forarbeider gitt anvisning på en restriktiv norm ved vurdering av edrueligheten. Det skal i utgangspunktet stilles samme edruelighetskrav ved våpenerverv som ved erverv av førerkort. Er søkeren straffet for ordensforstyrrelser begått i beruset tilstand eller innsatt i drukkenskapsarrest, bør han også sees an over en periode. Det må her legges stor vekt på forholdets karakter, om det dreier seg om flere selvstendige forhold m.v. Dersom det fremkommer opplysninger om at vedkommende har alkoholproblemer, må det ikke gis tillatelse til å ha våpen før lengre tids edruelighet kan dokumenteres. Det er søkeren som må sannsynliggjøre at han er blitt edrueli Anyways, skal ringe i morgen å høre!
  7. Blir å ta en tur innom i morgen for å høre. 3år på 2år? Altså 5 eller er det snakk om 7?
  8. Fantastisk! Får bare vente å se hva det blir til når jeg søker. Var verken vold eller noe annet spesielt inne i bildet, men man vet jo aldri hva de går ut i fra. Ville tro at det skulle vært strengere å få pistol enn hagle med tanke på både skadeomfang og mobilitet. Men men, i verstefall så får jeg låne : )
  9. Dårlig med jegernummer. Fikk bare en fancy diplom med navn, dato, underskrift osv. Grunnen til at jeg spør er fordi prøven blir ikke sendt til brreg før på tirsdag neste uke også er behandlingstiden en uke så får mest sannsynlig ikke jegernummer før om 2-3uker.
  10. Endelig ferdig med jegerprøven. Uansett, spørsmålet mitt nå er om det er mulig å søke om våpenlisens med diplomet jeg fikk utdelt? Har gått litt rykter om at noen politistasjoner gjør det, men ingen som kan bekrefte det.
  11. Egentlig begge deler. Har vært med på jakt før og syns det er interessant og ønsker derfor prøve selv med noen kompiser, men har også interesse av å skyte på lerduer så hadde vært greit å fått tilatelse.
  12. Joda, er jo greit å være ferdig med den, men ødelegger hele gleden med evt avslag. Er det noen som vet om det er mulig å ringe for å evt høre om de tror du får innvilget eller ikke?
  13. Hei. Er i ferd med å skal ta jegerprøven i neste uke, men kom til å tenke på en liten ting. Er det mulig å søke om våpenlisens uten å ha jegerprøven? Altså bare for å se om jeg får det godkjent. Var en liten hendelse for snart et år tilbake som endte med fyllekule - fyllearrest og forenklet forelegg (ordensforstyrrelse). Leste at dette kan være med på å gjøre at du ikke får våpentilatelse så hadde vært kjips å betalt penger for jegerprøven og deretter ikke fått lov til å ha våpen. Noen som vet om det går ann eller om det har mye betydning på søknaden? Takker for alle svar.
×
×
  • Create New...