Jump to content

Bondevik

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bondevik

  1. Oppsynet begrenser seg til når en utøver jakt. Dvs - ikke når du er på tur til området der du skal jakte. Dersom oppsyn skal kunne ransake i et begrenset område må det være en beslutning fra Politimester i distriktet. Oppsyn har ikke samme myndighet som politi! Ransaking er et ansett som ett alvorlig inngrepen i privatlivetsfred og skal ikke gjennomføres uten beslutning fra påtalemyndigheten. Anmeldelse på ulovlig ransaking er ganske alvorlig. Høringsutkast er en ting og hva som står er en annen. Det som er gjeldende er at oppsynet kun har mulighet til å gjennomføre kontroll i forbindelse med utøvelse av jakt, jf Forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst §37. SNO beskriver det enkelt her: http://www.naturoppsyn.no/content/500039727/Jaktoppsyn" target="_blank
  2. Nei, BP er å regne som en offentlig tjenestemann, Ikke som politi. Dette gjelder for politi ikke BP! Les denne http://www.naturoppsyn.no/content/500039727/Jaktoppsyn" target="_blank" target="_blank" Den forklarer ganske greit hva oppsynet har anledning til å foreta seg. Her må du vite at det er et pågående lovbrudd. Holder ikke at en nekter å la deg se i sekken! Dersom personen avstår fra den straffbare handlingen og går hjem, er vilkår for pågripelse borte og andre enn politi kan ikke pågripe. Det er med andre ord ikke rikelig anledning for sivile å pågripe!
  3. Hei, vet posten er gammel men allikavel: Oppsynsmann har ikke anledning til å sjekke hagla som ligger i bilen. Dette kommer inn under tvangsmidler jf. straffeprossessloven og kan kun gjennomføres av politi.
×
×
  • Create New...