Jump to content

bellman

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by bellman

  1. Kapittel 3. Løse hunder

     

    § 10. Løse hunder

     

    Enhver kan oppta hund som er løs i strid med §§ 4, 6 eller 7, jf. § 9, eller med forskrift gitt i medhold av disse paragrafene. I utmark i jakttiden der jakt er lovlig, kan likevel bare rettighetshavere i området og politiet oppta løse hunder.

     

    Hunden skal leveres til hundeholderen, dersom denne er til stede. Dette gjelder ikke dersom hundeholderen åpenbart ikke kan ta hånd om hunden på forsvarlig og lovlig måte. Hvis hunden ikke blir levert til hundeholderen, skal den snarest leveres til politiet.

     

    Unnlater hundeholderen å hente hunden innen en uke etter at han eller hun er varslet personlig eller ved kunngjøring i en alminnelig lest avis på stedet, kan politiet selge, omplassere eller avlive hunden. Er det fastsatt krav om merking etter § 13, er det tilstrekkelig å sende varsel til den person og adresse som hunden er registrert på.

     

    Opptak og behandling av løse hunder etter paragrafen her skal skje i samsvar med dyrevernlovens1 regler.

    2 Lov 20 des 1974 nr. 73 (opphevet), se nå lov 19 juni 2009 nr. 97.

  2. Ja det kan settes krav om minste areal. Er det gjordt i området er det vel bare å forholde seg til det. Ellers er det lov til å bruke hue før vi slipper bikkjene. Er det bruk av bikkjer på alt for små områder, uten at det er gjordt avtale med rettighetshavere i naboområder du vil til livs Bellmann? Da er jeg isåfall helt enig med deg. Hvis ikke så skjønner jeg ikke helt hvor du vil.

    jepp. var det jeg tenkte på. men for min del har det aldri vært noe problem så langt. er nå mest elg jakta jeg tenker på da. tror enda jeg har til gode og se/høre en hare hund :D

  3. § 8. Særlig om hundedressur, jakt og fangst

     

    Jakthundtrening, jakthundprøver og dressur kan bare foregå med samtykke av grunneieren eller den som har en allmenn bruksrett til eiendommen. For statsallmenningene gis samtykke av fjellstyret.

     

    For bruk av hund under jakt og fangst mv. gjelder også viltloven § 23, jf. § 26, og reindriftsloven § 65. § 23. (bruk av hund under jakt)

     

    Bruk av løs, på drevet halsende hund er forbudt unntatt for jakt på hare, rødrev og gaupe. For jakt på andre arter kan direktoratet gi samtykke for det enkelte område.

     

    Direktoratet fastsetter til hvilke tider jakt med hund etter første ledd kan foregå. Tidene kan settes forskjellig for ulike deler av landet og de kan gjelde bestemte hunderaser.

     

    Det kan settes som vilkår for bruk av hund at jakten skjer på område av en bestemt minstestørrelse.

     

     

     

    det med bestemt minstestørrelse er litt interessant

×
×
  • Create New...