Jump to content

Rognebæret

Members
  • Posts

    111
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Rognebæret

  1. 8g scenar skal visstnok fungere dårlig i sauer 200 med standard løp når en passerer ca 600m, fordi riflestigninga i pipa ikke er rask nok.

     

    Hva med andre lignende kuler? Tenker spesielt på ELD-match 123grs. Vil denne også ha problemer i hold opp til 1200m grunnet lite snurr i de vanlige sauer 200 pipene?

     

    Har pekt meg ut denne kulen til bruk i prs/langhold grunnet tilgjengelighet, pris og flygeevne kombinert med lite rekyl.

  2. Ble tracker, hørte mye bra om dette merket så ble den.

     

    Skjønner ikke hvorfor gsm-basert sporing skal være mer tungvindt. Med en god smarttelefon som er oppsatt til å bruke som mottaker tror jeg det skal funke like bra som garmin sine system.

     

    Selv en beagle som ikke går langt er det fordel med gsm når man bor på vestlandet. Det er ikke langt over fjellet der garmin eller jaktradio ikke fungerer ;)

  3. Hei, er ute ettter ny hundepeiler til min hannhund beagle. Vil ha et sytem basert på GSM-signal, og har skjønt at små brikker som feks we-hunt ikke er brukendes til eneste system.

     

    Er det noen som har forestillinger om hvem som er best av ultracom b-bark og tracker? Det er disse jeg har funnet som ser aktuelle ut. Har jeg misset noen?

  4. 9 timer siden, ØyvindK skrev:

    Ble ny rev i kveld, liten men lubben sak. Innser at .222 vmax er noget brutalt hvis man ønsker ta vare på pelsen. Ikke så sløyd som den til generalfeld lenger opp, men nok blod og gørr så det holder og alt annet enn fotogen. Liker knall og fall, en skadeskyting er en for mye. Pelskåpe til fruen blir det dog lite av.

    Fascinerende stabil trafikk på åta nå, på syv kvelder (maks fire timer) har det nå blitt seks rev. Kun en har dugd til pels, resten har gitt havørna og kongeørna hengemage. Ikke mindre enn to kongeørn og tre havørn kranglet om restene fra de to siste revene i ettermiddag. Vurderer leie ut åteplassen til fugletittere på dagtid B|

     

    Hvilken kule og hvliken fart? Har kjøpt inn en 22-250 til dette formålet og håper å bevare pelsen mest mulig, tenker å skyte 40grs i mye fart, men er dumt visst det ikke redder pelsen..

  5. Er det mulig å unngå gjennomskyting på rev ved bruk av lette kuler i 243 win? Vurderer å kjøpe kaliberet, men er en forutsetning at jeg ikke skyter gjennom reven på åte, skal ha pelsen

  6. Ufattelig mye rev her i Øst-Finnmark, kjørt 30 mil og sett 11 rev i dag. I vår var det masse ryper, mai var historisk varm så rypene må jo ha hatt mat. Høsten/forvinteren 2014 og 2015 har jeg vel fanget rundt 10 mus i garasjen og vedboden, i år bare 1. Det JEG TROR har skjedd er at musebestanden har fått revebestanden til å bygge seg opp, så har musebestanden fått en knekk i vår = reven har måttet jakte rype, nå er det bare en og annen voksen rype å se. Reven er sulten og reker langs veien i håp om å treffe på et å annet kadaver.

     

    Dette er vel en av de anntatt største drivkraften bak sykluser på svinginger i smågnagerbestand, såkallte museår. Problemet er at det skjer med rev, som kan overleve i perioder med lite mus på andre næringskilder som feks kadaver som skissert av deg. Røyskatt og snømus er mye mer avhengig av smågnagere. Mange spesialister som disse er med på å øke svinginger, mens generalistpredatorer som rødrev, er med på å dempe svinginger.

  7. Ved å frede rypa vil man jo også stoppe tilnærmet alt av takserings- og fellingsdata. Da vil man ikke ha peiling på bestandsstørrelse i fremtiden.

     

    Jeg tror ikke rypa kommer til å bli fredet, ikke bare på grunn av det her, men flere faktorer som spiller inn.

  8. Flott dyr og flott film, gratulerer!

     

    Har et lite spørsmål om skuddplassering. Hvordan blir slaktet med skudd forfra? Treffer det store vitale organer og kan vomma bli skadet?

     

    Ps, ingenting imot dette, bare et spørsmål :)

×
×
  • Create New...