Jump to content

marcusbj

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by marcusbj

  1. Da har jeg gått til innkjøp av 12 stk FUD's duer. De er allerede pakket og sendt fra jaktogdvd.no så får de før helgen! Er meldt regn hele helgen, så blir nok lite jakting da. Men til uka er det bare meldt strålende vær, så da antar jeg at bonden får treska rundt onsdagen. Ellers har det blitt tre duer på meg på hittil to turer, ikke det aller meste å skryte av men har tydelig sett hvor duene trekker nå og har funnet ut at det er om ettermiddagen det gjelder. Har sett bra med duer når jeg har sittet på post så gleder meg til det blir treska og jeg får ut de nye FUD's duene, dette blir bra
  2. Stod opp klokka 04.00 idag, og var på plass ved åkeren jeg skulle jakte på kl 05, og ferdig rigga 15 min seinere. Hadde egentlig tenkt til å sette meg ved hveteåkeren som jeg har fått tilgang på, men valgte istedenfor havreåkeren ved siden av da det var mye mer legde her og muligheter for å få rigget seg til bra med kamoduk samt prøve å legge ut lokkeduer på legdene. Var mye tåke, men den lettet etterhvert. Så litt duer laaaaangt unna, men hørte det smalt regelmessig på noen jorder langt bak meg. Hadde to duer som var klare skuddsjanser, den ene falt mens den andre så vidt kom seg videre med livet i behold. Hadde også en som var i grenseland, men var noe langt unna så tror ikke jeg ville truffet om jeg hadde skutt etter den. Ellers var det lite duer, men det er helt klart duer der for smellene fra jorder rundt meg ble bare hyppigere etterhvert som sola begynte å titte frem. Er klar for å prøve meg i ettermiddag igjen, da for å sitte ved hveteåkeren selvom den ikke er treska enda. Uansett var dette en økt for å prøve å kartlegge litt hvordan de trekker, da jeg ikke har rukket det før jakta starta i dag. Har et lønnlig håp om at det er ettermiddagstrekket som gjelder ved jordene jeg jakter på, hvis ikke er det nesten bare å vente til bonden får treska..
  3. Hei. Har drevet med litt duejakt på svært useriøst vis i et par år nå. Har bare vært ute på et jorde hos noen i familien min, og det har egentlig vært svært lite duer og jeg har knapt skutt noen. Litt kråker o.l har det dog blitt da men. Nå har jeg endelig snakket med en grunneier og har sikret meg rett til å jakte på en hveteåker Har ikke rukket å sette meg ut for å lokalisere trekkmønster o.l ettersom jeg skaffet meg jordet i dag, men dette kommer jeg til å gjøre i løpet av de nærmeste dagene om været tillater det. Bonden har likevel ikke slått enda, og sier han tror det vil skje alt ifra 1-2 uker. Det jeg da lurer mest på er om hvor store sjansene er for å skyte nå på uttresket jorde og om jeg kan forvente litt duer? Jeg vet det avhenger litt av om det er mye duer, men dette finner jeg ikke ut før i løpet av de neste dagene. Dro bort en tur i dag og stod og kikket i 5-10 min i dusk regn, og da så jeg vel en 5-7 litt spredt. 3 satt i et tre og 2-3 stk fløy opp fra jordet. Det er mye vegetasjon/små skog (ikke noe stor skogsvegetasjon men en del områder med godt med trær.) rundt jordet, så jeg tror kanskje duene kan søke inn hit på ettermiddagstrekket, hva tror dere?
×
×
  • Create New...