Jump to content

Ziigmund

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Ziigmund's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Tja, hvis du vil sjekke at du har kontrollerte avtrekk uten noe 'flinch', kan det være smart å kjøpe noen få klikkpatroner. Få noen til å lade et magasin til deg med en - for deg - ukjent blanding av klikk og skarpe skudd, og skyt i vei. På skytebanen, selvfølgelig. Ikke i stua.
  2. Ziigmund

    Kikkertrens

    Hei, alle sammen! (Mr. Melk-imitasjon) Har et kjapt spørsmål angående rens av en Zeiss riflekikkert. Kjøpte akkurat et rensesett til kikkerten min, men er smått usikker på hvordan jeg skal gå frem. Kit-et består av følgende: - Ti fuktede kluter (nærmest som våtservietter) - En mikrofiberklut - En boks med rensemiddel - En slags leppepomade av bomull (tror jeg) Det jeg har kunnet tolke utifra de få setningene på produktene, er at rensemiddelet skal sprayes på mikrofiberkluten, og at den deretter skal brukes i sirkulære bevegelser av økende størrelse på selve optikken. Men da jeg er helt ny innen dette feltet (ta det med ro, kikkerten er relativt ny), så vet jeg ikke hva stiften av bomull skal brukes til. Skal den brukes til selve finish-en, eller for å fjerne det grove smusset i starten? Og hvor kommer våtserviettene inn i bildet? Regner egentlig med at de er til selve kikkerten, men er greit å være 100 % sikker. Er nervøs for å ikke gjøre dette på den helt korrekte måten, da utfallet kunne blitt lite gunstig. Man må jo passe godt på barnet sitt!? På forhånd takk
  3. Her er en tråd som viser deg en enkel måte å måle riflestigningen i en hvilket som helst børse, hvis du ikke alt har funnet det ut: viewtopic.php?f=14&t=29456&p=448611 Når det gjelder andre data, er temperatur greit å vite. Jo varmere lufta er, desto mindre luftmotstand blir det. Dette betyr høyere BC. Barometertrykket har også mye å si, da høyere trykk betyr mer luftmotstand, og lavere BC. Ellers kan det jo være greit å vite avstanden mellom senteret av kikkerten og senteret av løpet. Det vil som regel være nøyaktig nok å måle med en tommestokk fremme ved objektivet og til midten av løpet. Du har gjort en imponerende jobb med børsa, som så veldig bra ut. Du er tydelig veldig praktisk anlagt!
×
×
  • Create New...