Jump to content

muskedundern

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

muskedundern's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. De fleste jeg vet om bruker icom eller lafayette. Denne ligger til ca 1500 på ebay, later til å ha en rekke varianter fra produsenten både dyrere og billigere. Er det noe som kan gjøre at det er risky å kjøpe sånnt på nett (fra USA/australia etc)? - vil jeg høre og kunne snakke med jaktkamerater med icom/lafayette? -noen som har erfaringer med Uniden ? takker for svar
  2. Aiai, her var det aktivitet:) takker for gode svar
  3. Skal kjøpe til min 2,5-15x56. Vanskelig å få tak i til denne kikkerten. 1. Noen som vet om butikk her til lands som har 2. På swarovski optiks nettside finner jeg dem under navnet SLP-E og i scrolldown meny kan jeg velge 56. Er dette da kun beskytter til objektivet eller følger og flip up til okularet? Takk for hjelp:)
  4. Skal til stryn i helgen i sosialt lag men vegrer meg for å la hagla ligge hjemme i disse dager. Er det noen som har tips om rypejakt med dagskort for en kar uten hund? Supertakknemmelig for tips:)
  5. Merker at luften "dirrer" og gjør kornet uskarpt i kikkerten når man har fyrt av noen salver med demper. Spsm: endrer kulebanen seg om jeg skyter uten demper. Litt utålmodig mtp la geværet kjøle seg...
  6. Takker for utfyllende svar. Har kun skutt rådyr på moderat avstand stående i ro tidligere og tenkte å fortsette med det. ikke tenkt å bruke det til villsvinjakt i buskas:)
  7. Har akkurat kjøpt rifle og skal utstyre den med kikkert-altså er jeg fersk på feltet.. Er det klønete å ikke kunne sette forstørrelsen ned til 3/2,5 ved rådyrjakt (stort sett i kulturlandskap). Blir litt "trangere" bilde men uskikker hvor mye det har å si i praksis, noen som han erfaring og tanker rundt tema?
  8. Ser denne ligger for rundt 1000 dollar på am nettsider. Noen erfaringer? Rådyr og skogsfugljakt primært. Takk for tips
  9. Generelt sett for lave straffer i landet, kort samfunnstjeneste for personran etc. Forholdsmessig høy straff i forhold til annen kriminalitet. Men enig med sauerhansen: for lav straff med tanke på at en eventuell spredning av disse artene vil medføre katastrofale følger.. Snakker vi om en fundamentalistisk rovdyrelsker og jegerhater?
  10. http://m.db.no/2013/12/06/nyheter/innen ... /30704607/ Skremmende å se denne saken ( riktignok fra dagbladet, men refererer en aktuell dom). Godt å se at det blir tatt alvorlig og dømt hardt. Nå har vedkommende også feilaktig, med overlegg, rapportert rundt 250 husdyr drept av rovdyr så representerer (forhåpentligvis) ikke majoriteten... Litt bekymret for hvor han har fått disse krapylene fra, finnes vel flere rundt forbi...
  11. Skjøt en fjorårsbukk (rådyr) nå på onsdag (30.10). Hengt til mørning i 7 tiden på onsdag. Reiser bort og er borte frem til neste onsdag (06.11) og får tidligst skåret den ned på torsdag. Det er forholdsvis kjølig der jeg holder til, ca minus 2 til 2-3 pluss om natten men var varmt på dagtid her i går ca pluss 9-10 grader så er litt redd for at den får for lang behandling; synes det er litt skummelt når den ikk har noe tilsyn i nevnte periode. Den henger på velventilert låve. Har imidlertid mulighet for å partere den i dag, vakumpakke den og legge den til videre mørning i kjøleskap slik jeg har lest andre her på forumet har gjort med, etter sigende, bra resultat. Synspunkter og erfaringer tas imot med den aller største takknemmelighet!
  12. sv er ute av bildet her, blir vel bly i tiur snart:) Litt artig historie: var på rådyrjakt for noen år siden med en aktiv sv politiker. Hadde ikke med egne patoner men fikk utlevert no. 2 bly av denne sv politikeren som droppet på skuldrene av problemstillingen vedr blyhagl. Skal nevnes at han er naturverner på sin hals og er utdannet hydrolog og jobber med bla konsekvensutredning av prosjekter mtp miljøhensyn.....ser for meg at omtalte person har noe mer greie på miljømessige aspekter av blyhagl enn sine partifeller på tinget (et par dager til da;) Digresjon: direkte konsekvens av å spise blyhagl ( denne gang heldigvis vitenskapelig fundamentert..) Google: blyhagl tidsskriftet. Fin artikkel om hvor mye bly man må få i seg direkte foå å bli pjusk. God lesning!!
×
×
  • Create New...