Jump to content

MFA

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by MFA

  1. Jeg for min del er ikke bekymret for legitimerte forbud og begrensninger. Jeg blir derimot skremt når Politidirektoratet, som skal forvalte lover og forskrifter gitt av vår lovgivende forsamling (Stortinget, for de som måtte føle tvilens klamme tyngde i denne sammenhengen), setter til side loven de skal forvalte, og ikke gi.

    Våpenforskriften §7 har som utgangspunkt at halvauto er forbudt. Og delegerer myndighet til PD slik at disse kan godkjenne enkelte halvautomatiske våpen. Dvs. at PD gjør jobben de er satt til, selv om du ikke liker det. Ifølge info fra PD vil de ta dette opp i Våpenlovutvalget som skal komme med sitt forslag om en drøy uke.

  2. En annen typo i Lapua/Vihtavuori ladedata, denne gangen for .223 Rem:

    Data for 3,9 g/55 grs Hornady FMJBT er sannsynligvis egentlig for 60 grs (som er 3,9 g).

     

    Jeg trodde det var jeg som var blitt smårar da jeg ikke fikk dataene til å stemme i det hele tatt da jeg sammenliknet ulike tabeller :?

  3. Er det noen som vet hvilke komponenter som brukes i denne ammoen?

     

    Skjøt 30 Norma Jaktmatch .223 Rem. igår i en Tikka T3 Lite. 10 tennhetter punkterte. 5 andre hetter fikk krater. De 15 siste så normale ut. Fra enkelte av skuddene kom det mye kruttrøyk, har ikke sett så mye røyk siden M109-dagene :P Samlingene minnet egentlig også om M109 (selv om akkurat det kan være skytterens feil).

     

    Jeg kjøpte denne ammoen egentlig for hylsene sin del, men det blir ihvertfall absolutt siste gangen. Jeg trodde Norma var kvalitet, men nå nesten gruer jeg meg for å skyte resten av ammoen.

  4. Et lite spørsmål om dette aluminiumsrøret: Når man fyller røret blir alltid siste tennhette sittende igjen i plastenden. Hvordan får man den ned? Man kan jo selvsagt la den sitte til neste gang man lader, men jeg fortrekker at ladeutstyret er tomt etter lading. Til nå har jeg brukt ca omtrent hva som helst som jeg har hatt i nærheten når behovet melder seg. Inkludert en brukt tennhette, spiker, kule og kniv. Men hva er egentlig anbefalt verktøy?

×
×
  • Create New...