Jump to content

j-aa

Members
  • Posts

    518
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by j-aa

  1. 5 hours ago, Elmer K said:

    Videre, Tåsen er IKKE stengt, det ble avholdt stevne der så sent som 23 og 24 okt.

    Jeg setter ei krone på at det trenes svartkrutt der pr. dags dato selv om jeg ikke har allverdens interesse av å gå i dybden.

     

     

    1. Den siste nedstengingen i Oslo var ETTER det ble arrangert stevne på Tåsen.

    2. Låsen er byttet. Det foregår ikke trening der, kun vedlikeholdsarbeid.

    • Like 1
  2. Fortsatt lettere å time 9/45'en med demper enn 22LR ar15'ene våre :o timerne pleier å ha hylsemerker da de må stå inni utkasterportenca... ;)

     

    Off topic: Standard RO-forlenger (planke + gaffa + timer) med timeren nært munningen har funket bra i de tilfellene jeg har sett den brukt.

     

    On topic: USPen kan f.eks. brukes til NSF Militærfelt, men innen DSSN er den ca. på nivå med flintlåspistoler når det gjelder egnethet.

  3. Tja, begrenset bruksområde og diverse juridiske komplikasjoner er i hvert fall gode grunner til at ingen andre (med unntak av Welrod og B+T VP9) har lansert slike våpen. Med dagens regler er Maxim 9 i praksiis ikke eksporterbar, og for amerikanere som vil ha den er venter en månedslang søknadsprosess og 200$ i gebyr for å få kjøpe.

  4. Hva er bruksområdet? Til revolverfelt er det ingen fordeler med 9mm og 7-skudds tønne. I IPSC Revolver har du fordelen med større kapasitet kontra alle som skyter major (dvs. 625 i 45acp), uten at jeg tror det har noe særlig å si i praksis.

  5. Garanden har, i likhet med mange andre rifler, ikke returfjær på tennåla, så når sluttstykket lukker får hetta et lite kakk av tennåla. Med veldig myke hetter så kan det nok smelle. BotR testet en variant av det (30-06 i en 308 Berettagarand) her:

    , men fikk det ikke til å smelle med Barnaul.
  6. I tidligere utgaver av digitaliseringsrundskrivet fra Kommunal- og moderniseringsdept. stod det:

     

    1.1 Digitaliser virksomhetens tjenester

     

    Det er et mål at forvaltningens kommunikasjon med innbyggere og næringsliv skal være nettbasert. Alle relevante søknader, skjemaer og rapporteringer med årlig innsendingsvolum over 3000 skal være åpne for digital utfylling og digital innsending innen 30. juni 2015. Det gjelder likevel ikke tjenester hvor digitalisering ikke lønner seg verken for bruker eller forvaltning. Virksomheten må kunne dokumentere og begrunne unntak fra kravene.

     

    I 2015-utgaven av rundskrivet forsvant tidsfristen for innføring, og i 2016-utgaven er hele avsnittet fjernet, så det ser ikke ut til å være en prioritert oppgave.

  7. Jeg husker ikke helt hvor mange skudd jeg skjøt med min (kanskje 8-10.000), men det eneste jeg byttet var utdrager (3 ganger). Generelt så kan det sikkert være lurt å ha en ekstra utdrager m/fjær, rekylfjær og avtrekkerfjær (den under høyre skjefteplate) liggende i tilfelle noe skulle ryke.

×
×
  • Create New...