Dette høres ut som klassisk "vom-søl". Det skjer, hvis man punkterer mage-tarmer, og garantert hvis det er vomskudd, eller projektilet eller splinter penetrerer mellomgulvet. Da må alt kjøtt som har fått mageinnhold på seg, skylles godt, og tas til oppmaling så fort som mulig.
Feilen her er at dere, som sikkert mange andre, ikke kan slakte dyr i marka. Når man ikke skal kjøre dyra heile til "sivilisasjonen", må man flå ned sidene til ryggen, så åpne og ta ut innvoller, og så grovpartere slaktet (2 x lår, 2 x bog, 2 x ribber, 2 x slaktsider, ryggen delt i 2 - 3 deler, + tunge-hjerte (lever og nyrer)). Slaktdelene må henges opp på ei rå, eller på høye greiner i trær, så de tørker, og det danner seg tørkehinne.
NB: Jeg pleier ikke vomme ut først, men flår ned lår - bøger og sider. Så velter jeg ut vomma. Jeg kutter IKKE tarm og spiserør - jeg skjærer slik at tarmen ved rasshølet henger fast i skinnet, og flår ned til nakken, hvoretter jeg tar av hodet, som da henger sammen med alle innvollene og skinnet. Da har jeg eliminert en mulighet til kontaminering.
Mange bra poeng.
Neida, det var ikke noe vomskudd eller noe "uhell" med vomminga. Alt ble tatt ut uten noe uhell, og vi fikk skylt det godt etterpå. Men ser i ettertid at vi kunne gjort mange ting annerledes selvsagt.