Jump to content

Pendleren

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Pendleren

  1. Korleis går ein fram for å påpeike åpenbare feil i A-D listene (helst uten å fornærme eventuelle hårsåre myndighetspersoner) ovenfor POD?

     

    Det føles litt absurd at Molot Vepr skal forbys fordi den deler noko av navnet med ei militærrifle frå Ukraina.

     

    Mekanisk er den jo basert på RPK, men ingen deler (hverken internt eller eksternt skal være kompatible med militære slektninger i Kalashnikov-familien.

    Det eneste den kan "tas" på, er "overtreet" i form av tuben for gasstempelet (anbefaler tjukke hansker dersom ein har tenkt å holde på det gjennom ein serie på jaktfeltskyting).

     

    At lademekanismen har militært opphav ser jo ikkje ut til å plage H&K jaktvåpna på liste B-D, og det er godkjente H&K rifler på liste D som også tar lause magasin (inkludert 10-skudds frå fabrikk).

     

    Når eg kjøpte Vepr Super'en min (i .308w) for 15 år sidan fulgte det med 2stk 5-skudds magasin, med mulighet til å kjøpe løst 10-skudds.

     

    Eg vil jo ikkje øydelegge for dei som er heldige nok til å inneha td. ein  H&K 770, men kva er den praktiske og juridiske forskjellen mellom ein H&K 770 og ein Molot Vepr Super? 

  2. FredrikW skrev (1 time siden):

     

    Jeg er i stor grad enig med deg i dette. Pistolskyttere må være tilknyttet en klubb og et "miljø", og blir av den grunn bedre fulgt opp enn en jeger. Derfor anser POD håndvåpenskyttere som en mindre risiko enn jegere. En jeger trenger kun å ta jegerprøven, for så å kunne fylle våpenskapet med 8 våpen, uten å delta i eller bli oppfulgt av et miljø. Det finnes heller ingen aktivitetskrav for jegere med egne våpen.

     

     

    Den oppfølginga kan ikkje være verdt mykje, då 2011-terroristen hadde anskaffet også pistolen gjennom lovlege kanaler. 

     

     

  3. alkymisten skrev (24 minutter siden):

     

     

    Her skal man følge opp 22 julikommisjonen, halvautoimatiske skytevåpen ervervet til jakt skal for de med stor potensiell ildkraft bort...

    Kostnadene for dette er "lave/ubetydelige" 

     

     

     

     

    Anbefalingen frå Gjørv og gjengen var forbud mot alle sivile halvautomatiske våpen, inkludert pistoler og revolvere.

     

    Og ettersom POD ser ut til å legge til grunn innsmugling/ulovleg produksjon av store magasin som argument for å forby jaktrifler med løse magasin, så er nok ikkje steget så langt til å forby t.d ulike Glock-modeller (med tanke på kva ulovlege deler som finnes til slike).

     

     

  4. No har eg tatt ein kjapp skumlesing gjennom forslaget (med særlig fokus på departementets uttalelser). Følgende 2 utdrag kan jo være av interesse for dei som besitter halvauto-våpen, og som ikkje er "elite"-utøvere:

     

    Frå kapittel 16:

    «Lovframlegget innførar, med særskilte unnatak, eit forbod mot å erverve og ha halvautomatiske rifler som opphavleg er konstruert for heilautomatisk funksjon, eller for militæret eller politiet. Dette forbodet skal også gjelde for allereie tildelte våpenløyve. Lovframlegget utløyser ikkje erstatningsplikt for staten. Departementet tilrår å innføre overgangsordningar som tryggjer at dei som vert omfatta av forbodet enten kan avhende våpenet til land som framleis tillatar slike våpentypar, deaktivere eller innlevere våpenet for destruksjon, sjå nærare omtale under punkt 7.2.5.1.»

     

    Uthevinga er mi.

     

    Frå 7.2.5.1:

    «Skytevåpen har lang levetid, og om reglane ikkje får verknad for allereie tildelte løyve, vil slike våpen vere tilgjengeleg over lang tid. Ei slik løysing vil difor langt på veg undergrave verknaden av eit forbod. Departementet tilrår difor at forbodet også skal gjelde for allereie tildelte våpenløyve. Det vert tilrådd å fastsette overgangsreglar som legg til rette for at dei som har slike våpen får ein frist på tre år etter ikraftsetjing av denne lova, til å avhende dei våpen som er omfatta av forbodet, sjå lovframlegget § 43. Sjølv om våpenet ikkje lett kan omsettast i Noreg vil dei likevel kunne avhendast til land som framleis tillatar denne våpentypen. Dei våpen som ikkje vert avhenda innan fristen, må innleverast eller deaktiverast."

     

    Nokon som veit kor lang lista over potensielle avhendingsland blir? Og kva papirmølje og verditap må ein rekne med for å få solgt?

  5. Da lurer jeg på hva forskjellen er...?

     

    Vel, som du kan sjå av bilder og tekst på desse to linkene, så er det nokre eksterne forskjeller å spore;

     

    http://molot.biz/product-e/vepr-super.php" target="_blank" target="_blank

    http://molot.biz/product-e/vepr.php" target="_blank" target="_blank

     

    Kva interne forskjeller det er på dei to modellene kan ikkje eg uttale meg om, ettersom eg berre har håndtert Vepr Super, og ikkje føler meg komfortabel med uttale meg om våpen eg sjølv ikkje har hatt fingrane borti.

  6. Det eneste jeg synes er dumt med denne (i tillegg til vekten) er at sluttstykket ikke kan låses i bakre stilling. Et "kammerflagg (?)" er derfor etter min mening nødt til å være med på tur bestandig.

     

    For å låse sluttstykket i bakre stilling:

    1. Dra sluttstykket heilt tilbake.

    2. Slepp sluttstykket fram ca. 4 cm.

    3. Trekk av.

    4. Sluttstykket skal nå være låst i bakre stilling.

    5. For å låse opp sluttstykket, dra sluttstykket heilt bak.

  7.  

    1134525.jpeg

     

    Angående skyting på Ulven, så kom jeg til samme konklusjon som de kom til ang Mjølfjell. Det er fullt mulig å søke om å skyte, men det er er litt styr. Ikke bare å reise og skyte. For Ulven sin del så har jeg tegnet inn i kartet. Det skytes fra bane 22a og 23a. 600 meter over Ulvenvatnet. Begrensningene er aktivitet på flystripen, aktivitet på feltbanene på andre siden av vannet (tegnet inn), og Forsvaret sin aktivitet. For bane 22a og 23a er den relativt beskjeden. Feltbanene vet jeg ikke.

     

    I tillegg er det ofte aktivitet Ulvenvatnet, då Os roklubb bruker det til trening og konkurransearena (klubbhuset ligger i vannkanten i nedre høgre hjørnet av sandtaket, dvs litt til høgre for bane 23a).

     

    Dei pleier å ro i Ulvenvatnets lengderetning, og vanleg trase krysser ildlinja til både bane 23a og bane 22a.

  8. Har eit spørsmål noko til sida for topic:

     

    Dersom det mot formodning skulle komme eit forbud mot halv-automatiske rifler på jakt, korleis vil dette arte seg økonomisk?

     

    Vil eigaren av det tidlegare lovlege våpnet få noko form for erstatning (salg er jo tross alt ein umulighet, då markedet for halv-auto'er med 5-skots magasin er forsvinnandes lite dersom jegere ikkje kan erværve slikt lengre), eller blir klapp på skuldra, takk for hjelpa med å gjøre Norge "tryggare", og 10-20K kroner rett ut av vindauget?

  9. I Cowboy beskrivelsen, legger jeg de som har sett litt for mye film og kommer med utstyr som strengt tatt er direkte overkill i forhold til jaktutøvlsen de bedriver. JEG og mange med meg (sikker færre på ett skytterforum som dette, en i real life) mener disse setter jegerstanden i dårlig lys.

     

     

    Kva legger du i begrepet overkill i denne samanhengen?

     

    Er det sjølve halv-auto'en, eller er det tilleggsutstyr som t.d lyddemper, tofot o.l.?

     

    Kom gjerne med eksempler på utstyr du (og mange med deg) mener setter jegerstanden i dårleg lys.

×
×
  • Create New...