Jump to content

Pendleren

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pendleren's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. Korleis går ein fram for å påpeike åpenbare feil i A-D listene (helst uten å fornærme eventuelle hårsåre myndighetspersoner) ovenfor POD? Det føles litt absurd at Molot Vepr skal forbys fordi den deler noko av navnet med ei militærrifle frå Ukraina. Mekanisk er den jo basert på RPK, men ingen deler (hverken internt eller eksternt skal være kompatible med militære slektninger i Kalashnikov-familien. Det eneste den kan "tas" på, er "overtreet" i form av tuben for gasstempelet (anbefaler tjukke hansker dersom ein har tenkt å holde på det gjennom ein serie på jaktfeltskyting). At lademekanismen har militært opphav ser jo ikkje ut til å plage H&K jaktvåpna på liste B-D, og det er godkjente H&K rifler på liste D som også tar lause magasin (inkludert 10-skudds frå fabrikk). Når eg kjøpte Vepr Super'en min (i .308w) for 15 år sidan fulgte det med 2stk 5-skudds magasin, med mulighet til å kjøpe løst 10-skudds. Eg vil jo ikkje øydelegge for dei som er heldige nok til å inneha td. ein H&K 770, men kva er den praktiske og juridiske forskjellen mellom ein H&K 770 og ein Molot Vepr Super?
  2. Så eg må levere inn rifla eg har dratt med meg på hjortejakt og skytebane i 15 år, fordi POD henter fagkunnskapen sin frå CoD
  3. Ser i politiets liste at Vepr super, hunter og pioner er på liste A, med begrunnelse derivat av Ukrainsk militærrifle. Er ikkje Molot Vepr ei russisk jaktrifle? Og den ukrainske vepr'en ei bullpup heil-auto 5.45mm rifle...?
  4. Den oppfølginga kan ikkje være verdt mykje, då 2011-terroristen hadde anskaffet også pistolen gjennom lovlege kanaler.
  5. Kor finner ein informasjon om dette? Og korleis defineres originalutførelse? T.d løp kappet og gjenget for demper er jo ei endring frå korleis rifla var originalt...
  6. Anbefalingen frå Gjørv og gjengen var forbud mot alle sivile halvautomatiske våpen, inkludert pistoler og revolvere. Og ettersom POD ser ut til å legge til grunn innsmugling/ulovleg produksjon av store magasin som argument for å forby jaktrifler med løse magasin, så er nok ikkje steget så langt til å forby t.d ulike Glock-modeller (med tanke på kva ulovlege deler som finnes til slike).
  7. No har eg tatt ein kjapp skumlesing gjennom forslaget (med særlig fokus på departementets uttalelser). Følgende 2 utdrag kan jo være av interesse for dei som besitter halvauto-våpen, og som ikkje er "elite"-utøvere: Frå kapittel 16: «Lovframlegget innførar, med særskilte unnatak, eit forbod mot å erverve og ha halvautomatiske rifler som opphavleg er konstruert for heilautomatisk funksjon, eller for militæret eller politiet. Dette forbodet skal også gjelde for allereie tildelte våpenløyve. Lovframlegget utløyser ikkje erstatningsplikt for staten. Departementet tilrår å innføre overgangsordningar som tryggjer at dei som vert omfatta av forbodet enten kan avhende våpenet til land som framleis tillatar slike våpentypar, deaktivere eller innlevere våpenet for destruksjon, sjå nærare omtale under punkt 7.2.5.1.» Uthevinga er mi. Frå 7.2.5.1: «Skytevåpen har lang levetid, og om reglane ikkje får verknad for allereie tildelte løyve, vil slike våpen vere tilgjengeleg over lang tid. Ei slik løysing vil difor langt på veg undergrave verknaden av eit forbod. Departementet tilrår difor at forbodet også skal gjelde for allereie tildelte våpenløyve. Det vert tilrådd å fastsette overgangsreglar som legg til rette for at dei som har slike våpen får ein frist på tre år etter ikraftsetjing av denne lova, til å avhende dei våpen som er omfatta av forbodet, sjå lovframlegget § 43. Sjølv om våpenet ikkje lett kan omsettast i Noreg vil dei likevel kunne avhendast til land som framleis tillatar denne våpentypen. Dei våpen som ikkje vert avhenda innan fristen, må innleverast eller deaktiverast." Nokon som veit kor lang lista over potensielle avhendingsland blir? Og kva papirmølje og verditap må ein rekne med for å få solgt?
  8. Eg ser ikkje noko poeng i påby bruk av signalfarger på jakt (sjølv om eg sjølv går med signaloransje caps når eg er på hjortejakt). Terrenget her eg jakter kryr nemleg til tider av turgåere, løse hunder, fuglejegere, ymse storfe, og titt og ofte HV-folk på øving. Skal det kanskje innføres påbud for dei ovennevnte og?
  9. Vel, som du kan sjå av bilder og tekst på desse to linkene, så er det nokre eksterne forskjeller å spore; http://molot.biz/product-e/vepr-super.php" target="_blank" target="_blank http://molot.biz/product-e/vepr.php" target="_blank" target="_blank Kva interne forskjeller det er på dei to modellene kan ikkje eg uttale meg om, ettersom eg berre har håndtert Vepr Super, og ikkje føler meg komfortabel med uttale meg om våpen eg sjølv ikkje har hatt fingrane borti.
  10. No jobber eg verken i justis- eller helsevesen, men til gjengjeld er eg ganske nyskjerrig av natur. Vart det oppgitt nokon grunn for framvisning av legeattest? Og kva hjemmel har dei for å kreve legeattest?
  11. Sikringen skal være av. Eg var ikkje klar over at sluttstykket kunne låses i bakre stilling, før eg prata med folka på Artemis sin stand på Villmarksmessa i 2011.
  12. For å låse sluttstykket i bakre stilling: 1. Dra sluttstykket heilt tilbake. 2. Slepp sluttstykket fram ca. 4 cm. 3. Trekk av. 4. Sluttstykket skal nå være låst i bakre stilling. 5. For å låse opp sluttstykket, dra sluttstykket heilt bak.
  13. I tillegg er det ofte aktivitet på Ulvenvatnet, då Os roklubb bruker det til trening og konkurransearena (klubbhuset ligger i vannkanten i nedre høgre hjørnet av sandtaket, dvs litt til høgre for bane 23a). Dei pleier å ro i Ulvenvatnets lengderetning, og vanleg trase krysser ildlinja til både bane 23a og bane 22a.
  14. Har eit spørsmål noko til sida for topic: Dersom det mot formodning skulle komme eit forbud mot halv-automatiske rifler på jakt, korleis vil dette arte seg økonomisk? Vil eigaren av det tidlegare lovlege våpnet få noko form for erstatning (salg er jo tross alt ein umulighet, då markedet for halv-auto'er med 5-skots magasin er forsvinnandes lite dersom jegere ikkje kan erværve slikt lengre), eller blir klapp på skuldra, takk for hjelpa med å gjøre Norge "tryggare", og 10-20K kroner rett ut av vindauget?
  15. Kva legger du i begrepet overkill i denne samanhengen? Er det sjølve halv-auto'en, eller er det tilleggsutstyr som t.d lyddemper, tofot o.l.? Kom gjerne med eksempler på utstyr du (og mange med deg) mener setter jegerstanden i dårleg lys.
×
×
  • Create New...