Jump to content

Hkmd

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Hkmd's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. "Voksen" samling på han her karen ja (Tror han bidratt en del til at enkelte magasintyper er vanskeligere å få tak i nå Om du føler for å bli litt ekstra misunnelig, så kan du også se part 1, hvor han viser frem ammo-lageret, noen eldre rifler og diverse pistoler.
  2. Har et lignende problem selv. Jeg er høyrehendt med dominant høyre-øye, men problemet, eller rettere sagt irritasjonsmomentet, er at jeg på død og liv ikke klarer å lukke det høyre øyet separat fra det venstre. Venstre øye separat er null stress. Noen som vet hva dette kan komme av? eller har tips for å korrigere dette?
  3. Litt småplukk: HV Innsats og NROF har i utgangspunktet ikke noe å gjøre med hverandre. Så lenge man har en befalsgrad så kan man melde seg inn i NROF som fullverdig medlem. Dersom man da tar sikkerhetskurs og registrerer seg som aktiv skytter så kan man skrive ut P-80, MP5 eller AG3 gjennom avtalen mellom NROF og forsvaret. Støttemedlemer (de som ikke har befalsgrad) kan ikke benytte seg av denne avtalen. Videre har det vel blitt praktisert en del plasser at de som har 416 som personlig våpen i HV Innsats og er aktiv gjennom NROF kan skrive ut denne. Dog tror jeg dette er litt enklere hos noen distrikter enn hos andre. Hvor i landet holder du til forresten? "Kan derfor" ble nok litt feil ja, "tenkte derfor" blir nok litt mer riktig. Holder til i Bodø og er innrullert i HV-14 som menig og ikke befal desverre. Ser for meg at det da blir vanskelig å skrive ut 416 på trening i regi av NROF. Ser ut til at jeg blir nødt til å gå igjennom hele røkla med pistolkurs, våpensøknad/anskaffelse alikevel. Man må jo faktisk ha noe å skyte med før man kan klassifiseres som "aktiv skytter" regner jeg med.
  4. Takker for kjappe svar Så om jeg er ute etter å begynne med praktisk rifleskyting med mitt tjenestevåpen(Hk416), trenger jeg kun godkjenningskurs fra NFPS? Eller er jeg på bærtur igjen nå?
  5. Hei godtfolk. Er ny på forumet og vil bare begynne med å beklage hvis dette spørsmålet er besvart i andre tråder. (Fant ikke noe etter litt søking). Case: Jeg har sett endel på videoer og lest om Praktisk skyting i det siste, og blir bare mer og mer gira på å begynne med det selv, spesielt rifleskyting. Jeg har derfor gjort litt reasearch rundt dette, og funnet ut hvordan man kommer igang i sivilt forband. Saken er jo at det ikke akkurat verdens billigste hobby, iallefall ikke for en 22 år gammel student. Med nybegynnerkurs til kr. 1500, pistol fra 3-9000(som man må ha før man kan kjøpe rifle?) , våpenskap fra 2000+ så årskontigent til lokal skyteklubb + ditto til nasjonal organisasjon. Deretter må man legge på ammo-kostander og evnt. rifle til 10 000 og oppover + magasiner etc. Legg alle disse kostnadene sammen og jeg begynner å mistenke at jeg ikke er på praktisk-banen før midtlivskrisa setter inn. Men, jeg er har også fått med meg at reglene er litt annerledes dersom man er i Forsvaret. Jeg tjenestegjør for tiden i en av HV's Innsatsstyrker og kan derfor registrere meg som medlem i NROF. Hvordan er da reglene rundt dette? Kan jeg da bruke mitt tjenestevåpen i praktisk skyting, uten å gå igjennom hele røkla med pistolkurs/anskaffelse?
×
×
  • Create New...